Reacties

Hoe kun je besparen op je zorgverzekering? — 13 reacties

 1. Dat goede nieuws geld dus alleen maar voor de meer draagkrachtigen, want met de verlaging van de basispremie gaat gegarandeerd ook de zorgtoeslag omlaag.
  En de aanvullende verzekering gaat omhoog, dus nix geen voordeel voor de minima.

 2. Die verlaging van de premie is gewoon een sigaar uit eigen doos want volgend jaar stijgt ie weer met zo'n 50 euro is de verwachting. Het is een van de popiejopie manieren om ons maar te bewegen vooral weer geld uit te gaan geven omdat de vaste lasten goedkoper worden NOT!! Het blijft, hoe lastig ook, goed meerdere pakketten naast elkaar leggen om de voor jou voordeligste polis te krijgen voor dit jaar en volgend jaar zien we wel weer......

 3. Omdat wij in Frankrijk wonen hebben we een basisverzekering die automatisch van onze AOW afgaat en aan het Franse ziekenfonds betaalt wordt, we zijn wel goedkoper uit, geen eigen risico, van de kosten van de huisarts, medicijnen, tandarts enz. krijgen we 60% terug, verder hebben we een aanvullende verzekering voor ziekenhuiskosten en specialistische hulp. Omdat ik nog geen 65 ben betaal ik voor de aanvullende verzekering 22 euro per maand en mijn man die 66 is 44 euro. We zijn best tevreden, wel moet je voor elk bezoek bij de huisarts altijd gelijk 23 euro betalen aan de arts zelf maar daar krijg je ook weer 60% van terug.
  Als ik in Nederland zou wonen zou ik een verzekering bij de Hema nemen, waarover in zojuist in de krant las.
  Groet Adriana

 4. Ik overweeg toch wel over te stappen. Tot nu toe zat ik (tevreden) steeds bij Anderzorg, maar die van de HEMA is ook wel heel aantrekkelijk. Ik wacht even op het tarief van Anderzorg, maar dat moet wel 'n goede worden, wil het aantrekkelijker zijn dan die 69 euro + 10%-kortingpas + de 900 clix die ik via Euroclix nog binnen kan halen als ik m'n verzekering voor dit jaar daar houd. Is wel het maximaal eigen risico, maar dat heb ik tot nu toe altijd gehad.

 5. Hoi,

  Nu hebben wij onze zorgverzekering al een aantal jaar bij VGZ, maar ik zit nu ook naar de Hema te kijken. De basis is daar duurder, omdat je bij vgz 10% korting krijgt, maar de aanvullende verzekeringen zijn bij vgz weer duurder. Ik zit ook nog met een dochter die aan een beugel moet en vraag me af hoe werkt dat als je overstapt? Kan dat zomaar?

  Groetjes Alice

 6. Volgens mij is op dit moment UMC het goedkoopst zie :

  https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/premieoverzicht.aspx

  Het gaat bij ons niet enkel om de prijs, net als Alice komt er bij ons ook een beugel aan en onze kinderen zijn banjers dus pats met gebit op het klimrek etc. dus was dit jaar al ruim 400 euro kwijt aan de zenuwtandarts en pappa heeft ook meer ijzer in de mond dan tanden :(

  Dus vorig jaar bij PNO echt de beste tandartsverzekering en vergoed alles 100% dus in 2014 ga ik weer vergelijken.

  • Wauw, in zo'n geval is een goede tandartsverzekering wel heel belangrijk. Maar zitten tandartskosten voor kinderen niet gewoon in het basispakket? Dat is namelijk één van de redenen dat wij die aanvullende tandartsverzekering weg hebben gedaan. Die was alleen van toepassing op mij en mijn man. En wij hebben gelukkig niet zoveel tandarts kosten.

 7. Waarschijnlijk gaan we dit jaar ook naar de Hema. Hoogste eigen risico hebben wij nu al een tijdje. Bij Anderzorg scheelde dit 24 euro per maand geloof ik. Dat is dus al 288 euro minder betaald. Effectief gezien heb je dus maar 500-288= 212 euro meer risico als een ander. Het voordeeltje leggen we opzij, het zorgpotje groeit gestaag. Inmiddels heeft mijn man al jaren het hoogste eigen risico en ik sinds 2 jaar. Mochten we komend jaar allebei de 860 euro moeten betalen, zijn we nog voordeliger uit geweest! Dit jaar geen aanvullende verzekeringen meer. Brillen worden bijna niet meer vergoed, beugel voor oudste kind zouden we najaar 2014 aan moeten gaan denken. Dit wordt dus januari 2015 dat we hieraan gaan beginnen. Dat scheelt weer een jaar aanvullende premie.
  Tandartsverzekering heb ik ook niet. Wij hebben allebei een sterk gebit geheel vulling en gaatjesvrij. Ik heb nog nooit meer betaald dan de kosten voor een periodieke controle. Zolang wij nog zo gezond zijn, gaan we voor de goedkoopste basisverzekering met het hoogste eigen risico. Ik besef me heel goed dat wij gelukkig zijn dat we ons in die positie bevinden.

  • Hou er wel rekening mee dat de kans groot is dat je die aanvullende verzekeringen niet meer kunt krijgen als je ze pas gaat nemen als er wat met je gezondheid mis is.
   Je zou niet de eerste zijn die dan buiten de boot valt en alles zelf kan gaan betalen.

 8. Nou, ik heb net mijn aanvullende 50+ opgezegd. leek me vorig jaar een goed idee. Maar minimaal vergoeden, en bril bijdrage is ook een wassen neus. dat heb ik er met een half jaar premie al uit.
  tandarts nog wel. ik heb niet zo jofele tandjes en wil geen gekke risico's dragen. eigen risico naar 550 gezet. En in januari in een keer betalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder