Reacties

Zorgverzekering jongeren: hoe zit dat en wat moet je doen? — 43 reacties

 1. Handig! Onze dochter wordt over 4,5 jaar 18 en het is goed dit in mn achterhoofd te houden. Dat goedkoop soms duurkoop is, geloof ik gelijk. Zal haar dat tzt ook meegeven.

 2. Dat eigen risico hoog zetten, is ook echt een risico, is mijn ervaring. Ik heb het ook een paar jaar gedaan. Leuk als je geen kosten maakt, maar minder leuk als je die wel maakt;). Zorgtoeslag krijg ik al lang niet meer en ik had er ook een behoorlijke kater van toen ik op een gegeven moment mijn zorgtoeslag terug moest betalen. Ja, ook van het jaar dat ik studeerde. Niet grappig.

 3. Ik ben genoeg goed verzekerd. Alleen vind eigen risico moeten afschaffen. Bepaalde medicijnen bij al veel betalen. Ik ben maar afgestapt bepaalde medicijnen. Zo gaat het ook goed.

 4. Het is toch meen ik zo dat je kind als hij 18 wordt op dat moment een zorgverzekering kan kiezen? Omdat je normaal dit alleen voor 31 december kan doen?
  Omdat mijn zoon 18 wordt in maart had ik de zorgverzekeraar daarover benaderd. Zij zeggen hem voor die tijd te gaan benaderen.

 5. Nuttige info geef je hier. Ik heb zelf geen kinderen, maar herken wel dat sommige mensen uit mijn omgeving dit niet weten. En idd bij een te goedkope verzekering loop je wel meer risico.

 6. Heel handig, dochter is 18 geworden en we zitten net te puzzelen. Ze heeft overigens nog geen zorgtoeslag ontvangen bedenk ik nu, toch even checken of ik ergens iets verkeerd gedaan heb.

 7. Sinds een paar maanden ben ik ook 18 en moest ik dus ook regelen. Toen koos ik ook voor de goedkoopste maar kreeg toen ook hoge medische kosten. Het blijkt dat ik astma heb en daarom ga ik volgend jaar voor een lager eigen risico!
  Liefs,
  Elles

 8. Het is natuurlijk onztettend veel geld wat ook jongeren dan maar op moeten hoesten. Toch vind ik het belangrijk goed verzekerd te zijn, let wel goed, niet over verzekerd. Ik zal tegen die tijd zeker met ze mee kijken, naar wat wel en niet.

 9. Ik moest ook vanaf mijn 18de zelf mijn zorgkosten betalen. Zo'n zorgverzekering kost veel geld maar in mijn geval zou ik ook niet zonder kunnen. Regelmatig heb ik fysiotherpahie en andere kosten door mijn hms dus het geld haal ik er ook weer makkelijk uit.

 10. Heel handige informatie. Had ik dit vroeger maar geweten. Ik merkte dat je toen als achttienjarige wel weinig over het echte leven en verzekeringsleven wist. Gelukkig had ik met ze gebeld en ik had wel de juiste verzekering te pakken, maar mijn zusje had destijds wel een probleem.

 11. Wordt de zorgtoeslag toegekend boven of onder een besteed bedrag van €29.562. Volgens mij lager dan, maar nu lijkt het net of je meer moet verdienen :)
  Ik heb nog altijd dezelfde zorgverzekering als de rest van het gezin. Netjes elke maand betalen, dat wel :)

 12. Ai, zover zijn we hier nog niet (ze is 7 jaar) maar nuttig artikel. Ik heb zelf - toen ik uit het collectief moest van mijn voorheen vaste baan - flink lopen browsen en inderdaad is goedkoop niet altijd het beste. Qua vergoedingen blijk ik nu toch een probleem te hebben, nu ik voor het einde van het jaar een definitieve (tweede, de eerste was een spoedbehandeling) wortelkanaalbehandeling moet ondergaan. Rond de 700 euro en mijn tegoed is op. Daar ga je. Afijn. Wat ik maar wil zeggen. Ik zal haar tezijnertijd helpen en laten kijken naar meerdere factoren.

 13. Wauw wat bizar dat er bedrijven zijn die geld vragen om voor je de zorgtoeslag te regelen. En waarschijnlijk zijn er ook nog mensen die erin trappen. Mijn zoon is voorlopig mee verzekerd maar we zullen dan zeker gaan kijken welke het beste bij hem past qua wat het kost en wat er allemaal verzekerd is.

 14. Fijn artikel! Mijn zorgtoeslag heb ik net stop moeten zetten omdat ik teveel verdien, moet ze zelfs ineens €400,- terug betalen, ik baal zo erg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>