Vergelijken als een pro: Vergelijk je rijk in 2 stappen : )

vergelijkenVergelijken heeft een slechte naam.

Maar dan gaat het meestal over jezelf vergelijken met anderen.

Dat pakt zelden goed uit.

Maar er is één vlak waarop vergelijken juist heel verstandig is. Dat is als je iets wilt kopen of aanschaffen. Bijvoorbeeld een stofzuiger. Of een nieuwe jurk.

Dan is het ineens één van de beste dingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld met behulp van SuperSales voor de beste stofzuiger aanbieding.

Door eerst te vergelijken zorg je ervoor dat je waar krijgt voor je geld, en niet teveel betaalt.

Wat is vergelijken?

Volgens Van Dale is vergelijken:

‘Naast elkaar plaatsen om te kunnen oordelen over overeenkomst en verschillen.’

Wat vergelijken we zoal, behalve onszelf met anderen?

 1. Zorgverzekeringen
 2. Energiekosten
 3. Mobiele telefoons
 4. Computers
 5. eReaders
 6. Verzekeringen
 7. TV
 8. Abonnementen
 9. Hypotheekrente
 10. Stofzuigers
 11. Wasmachine
 12. Vliegtickets
 13. CV ketels
 14. Prijzen in de supermarkt
 15. Kleding en schoenprijzen
 16. Boeken
 17. Glasvezelaanbieders
 18. Keukenmachines
 19. Dierenverzekeringen

Eerste hulp bij vergelijken: een praktijkvoorbeeld

Stap 1 De Consumentenbond

Als ik een nieuw apparaat nodig heb, dan kijk ik standaard eerst even of de Consumentenbond dat misschien getest heeft. Ook al heeft niet iedereen even positieve ervaringen met hun product reviews, ik vind ze toch waardevol. Laten we voor het gemak even zeggen dat ik een nieuwe stofzuiger wil.

In januari 2022 publiceerden ze een nieuw onderzoek naar stofzuigers. Er kwamen er 3 als  beste uit de test, waarvan ik vervolgens de AEG VX8-2-6SB de beste vind. Hoewel ik niet echt onder indruk ben van het cijfer: een 7,3. Maar dat is blijkbaar het hoogste wat mogelijk is. Nu ik weet welke stofzuiger als beste getest is, wil ik nog de beste prijs vinden.

Stap 2 Vergelijk je rijk: vind de beste prijs

Nou kun je natuurlijk alle informatie zelf bij elkaar googelen, maar er zijn ook handige websites die een boel voorwerk hebben gedaan. Eén daarvan is SuperSales. Zij verzamelen alle aanbiedingen van webshops. Ik weet nu welke stofzuiger als beste getest is, dus ik wil weten waar ik die het goedkoopst kan krijgen. Dus type ik AEG VX8-2-6SB in en dan krijg ik dit:

vergelijken

Hm, dat is dezelfde prijs als de Consumentenbond rapporteert.

Ik ben niet overtuigd! Kan het niet toch nog goedkoper? Ik ben nog niet klaar met vergelijken.

In zo’n geval kijk ik graag ook even bij bol.com. Daar kost deze stofzuiger maar liefst 229,95! Dan ben ik dus voordeliger uit bij SuperSales.

Samenvattend

Op persoonlijk vlak is vergelijken niet verstandig. Hoewel filosoof Nietzsche het juist wel aanraadt! Hij zegt dat als je stikjaloers bent op iemand anders, dit belangrijke informatie is over je diepste verlangens! Je kunt die ander dan gebruiken als inspiratie en voorbeeld.

Maar deze post ging over geld besparen. Door voordat je iets koopt goed prijzen te vergelijken hoef je niet bang te zijn dan je meer betaalt dan nodig is.

N.B. Soms ben ik trouwens bereid om wel iets meer te betalen als ik dan zeker weet dat ik een hele goede service krijg!

Leestip

Besparen

Doe jij aan vergelijken als je iets wilt kopen?

Similar Posts

28 Comments

 1. Vergelijken doe ik echt pas sinds de laatste jaren. Kwestie van al doende leert men. Ik las eerst ook nooit reviews van producten. Nu wel, want ze zijn vaak toch wel handig.

 2. vergelijken met vliegreizen is voor mij dan meestal een andere dag kijken. Want een andere maatschappij zou ik snel nemen. Want ik weet dat ik dan in comfort en veiligheid moet inleveren. En dat vind ik dan weer minder prettig.

  Love as always
  Dimario

 3. Ha Nicole,

  nou… dat doe ik!
  Ik koop zelden zo maar iets.
  Dus… daar gaat tijd in zitten.

  Geef niks!
  Vind het nog leuk ook!

  Prettig weekend, Marlou

 4. Ik kijk ook vaak naar de reviews, al hoewel er altijd zeurpieten tussen zitten. Mijn man zoekt dan de goedkoopste prijs uit.

 5. Ik vergelijk wel.
  Ik bedoel, ik weet wat ik wil hebben, en dan ga ik kijken waar ik het het goedkoopst kan scoren.
  Het is allemaal al duur genoeg.

 6. Als er een stekker aan zit, dan vergelijk ik bij tweakers. Die geeft 196,99 aan voor de stofzuiger bij Amazon. Nu koop ik uit principe niet bij Amazon en wil ik dat ding eerst testen op de slangaansluiting.

  Doe ik bij Blokker, BCC en MediaMarkt hier om de hoek en dan valt vrijwel elke stofzuiger af. Gelukkig heb ik er een van voor 1990 en die doet het prima. Kan je ook goed aan de slang optillen. Betreft ook nog altijd de eerste slang. Heeft ook een rechte inloop en daarmee veel meer zuigkracht. Was een Siemens, maar die doen het tegenwoordig slangmatig ook fout.

 7. Uiteraard is het het waard om te vergelijken (wanneer dit over producten of diensten gaat) je bent immers een dief van je eigen portemonnee als je niet verder kijkt dan je neus lang is. Ook wil ik zelf voorkomen dat ik een kat in de zak koop. Dus even verder kijken is wel iets wat ik doe. De site van Cool Blue vind ik daarom zo fijn. Meerdere artikelen die je naast elkaar kunt vergelijken.

 8. Ik vind de Consumentenbond een fijne onafhankelijke bron bij het vergelijken. Ik speur graag reviews en info af. Kieskeurig is ook een fijne site daarvoor trouwens.

 9. Ja vandaag nog, we gaan bijna verhuizen en ik heb dan een nieuwe wasmachine nodig. Met vergelijken zie je echt veel verschillen. En dan kleiner maar ook leuk: mijn zoon wilt in zijn nieuwe kamer heel graag een bepaalde lamp. Hij stuurde de link van de lamp op bol.com Ik zocht op de merknaam en type en vond binnen enkele minuten dezelfde lamp voor 22 euro in plaats van 39.

 10. Ja, dat doe ik zeker. Al kijk ik ook naar de voorwaarden per aanbieder (zoals verzendkosten). En ook ben ik benieuwd naar de betrouwbaarheid. Als een aanbieder slechtere recensies heeft, dan ben ik geneigd iets meer te betalen voor een groter bedrijf die betere retourneringsvoorwaarden heeft bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.