Storm over Nederland – Als Eunice komt

storm over nederland

Storm over Nederland.

Klinkt bovenstaande titel niet net als een streekroman?

Of een romantisch boekje van Leni Saris?

Storm in Nederland!

Hoewel ik doorgaans niet zo snel onder de indruk ben van ‘slecht weer,’ of de weersvoorspellingen, hebben alle dreigende berichten mij nu toch wel bezorgd gemaakt.

Zoals de NS die minder treinen laat rijden, en vanaf 14 vanmiddag überhaupt niet meer.

Thuisonderwijs: niet vanwege corona, maar vanwege Eunice!

En vandaag is nu eens niet corona die ervoor zorgt dat mijn kinderen thuisonderwijs krijgen, maar Eunice! En dan heb ik natuurlijk nog een dochter in Engeland, waar ze in sommige gebieden zelfs ‘code rood’ hebben.

Rijles?

Mijn jongste zoon heeft vanmiddag om twee uur rijles, precies als hier de storm begint.

Daar heb ik ook zo mijn twijfels over…

Wat een gedoe.

Wat zijn wij mensen toch nietig als het gaat om de natuur.

Storm over Nederland in 2013

In 2013 schreef ik het volgende over storm in Nederland:

storm in nederlandHet klinkt als de titel van een pittoreske streekroman: ‘Storm over Nederland’.

Maar de wind loeit onprettig hard om ons huis! Normaliter kan ik een stevig windje best waarderen, maar alleen als ik iedereen veilig thuis heb.

Kinderen en man naar school en werk

Vandaag is iedereen namelijk net weer naar school en werk vertrokken, en ik hoor steeds Rob de Nijs’ lied in mijn hoofd: ‘Er is geen banger hart, geen banger hart dan dat van mij.’ Ik stel mezelf gerust met het kaartje van het KNMI, waarop te zien is dat het weeralarm niet voor Gelderland geldt. Was dit wel het geval, dan had ik mijn zoon denk ik niet naar school laten gaan.

Toch zal mijn moederhart blij zijn als iedereen weer veilig thuis is! Mijn man werkt in Amsterdam en zal bij zijn ouders in Utrecht gaan overnachten. Als hij tenminste uit Amsterdam kan wegkomen, want het treinverkeer ligt daar momenteel plat. Mijn 16-jarige zoon zit in Ede op school. Tussen Ede en Arnhem is een boom over het spoor gevallen, maar dit wordt opgelost met bussen.

Mijn oudste dochter heeft vandaag vrij, en de jongste twee zonen hoeven gelukkig ik alleen maar 3 km naar huis te fietsen.

Maar wat zal ik vanavond lekker zitten als de wind is gaan liggen, en iedereen weer veilig thuis is.

Heb jij nog maatregelen genomen met het oog op Eunice?

Similar Posts

14 Comments

  1. Yep, en ook alvast een afspraak gemaakt met de aannemer, want onze spouwmuur is door de harde wind bloot komen te liggen. Het waait hier enorm en ik hoop alleen maar dat het niet nog erger gaat regenen.
    Maar het dak is er niet afgewaaid, dus wil ik niet te veel klagen.

  2. Ik dacht in eerste instantie: pfff, wat overdreven weer, al die waarschuwingen, scholen eerder dicht, enz. Maar toen kwam Eunice en snapte ik het wel. Dit was heftig.

  3. Ik heb mijn plantenbakken van de balustrade gehaald en al mijn spullen goed tegen de muur gezet op het balkon. Dat was gelukkig voldoende; er is niks weggewaaid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.