Boek Amalia van Claudia de Breij + 8 dingen die ik nu denk te weten ; )

boek amalia

Het was zo’n boek waaraan ik enigszins schoorvoetend begon, het boek over Amalia.

Maar al na een paar zinnen vond ik het leuk!

Boek Amalia: aangename verrassing

Want het boek Amalia is goed en erg leuk geschreven. Het biedt een beeld van deze prinses als een sympathieke jonge vrouw die wars is van overdreven gedoe. Een vrouw die in de woorden van Claudia de Breij ‘een laconieke perfectionist, een dienstbare en toch eigenzinnige jonge vrouw, een voorzichtige maar ook humorvolle, warme persoonlijkheid’ is.

Zoals ze in het Engels zeggen: ‘What’s not to like?’

Nou niets dus.

Boek Amalia: Claudia de Breij schrijft leuk

Het boek Amalia is gewoon een leuk boek, dat ook nog eens lekker makkelijk wegleest. Waar ik het bij het boek Zoals vogels vliegen irritant vond hoe de auteur zichzelf in het verhaal zette, had ik dat bij Claudia de Breij helemaal niet.

Sterker nog, ik denk dat veel lezers zich, net als ik, in haar herkennen als gemiddelde Nederlander die zich verkneukelt over dit kijkje achter de schermen van het Koningshuis.

Over Amalia zelf: wat weet ik nu van haar?

Maar het boek Amalia draait uiteraard om… Amalia. Wat denk ik nu te weten over prinses Amalia na het lezen van dit boek?

 1. Ze stelt werk wel eens uit, en heeft dan een deadline nodig om daadwerkelijk aan het werk te gaan.
 2. Ze is dol op paardrijden
 3. Ze kan echt prachtig zingen, maar wil dat voor zichzelf houden.
 4. Ze vindt het belangrijk om meer dan één goede vriendin te hebben.
 5. Ze is ambitieus en wil dingen graag goed doen. Omdat ze daar heel erg gestresst van werd, mocht ze van haar ouders niet hoger dan een 9 halen. Dat haalde de druk een beetje van de ketel.
 6. Amalia heeft gevoel voor humor. Zo zegt ze tegen Claudia de Breij dat ze op het moment teveel contanten heeft, en voegt eraan toe: ‘Ik ben namelijk ‘s nachts stripper’.
 7. Als Amalia een oppepper nodig heeft ‘s ochtends luistert ze graag naar Duitse en Hollandse après-skihits als ‘Verdammt, ich lieb dich.’
 8. Over haar vader zegt ze, dat als hij geen koning was, ze denkt dat hij ‘ook wel iets van zichzelf zou hebben gemaakt.’

Prinses Amalia en Claudia de Breij videobellen over boek ‘Amalia’

In onderstaand filmpje laat Claudia de Breij het resultaat van hun samenwerking aan prinses Amalia zien.

Mijn conclusie over het boek Amalia

Amalia van Claudia de Breij is een leuk boek! Aan het begin schrijft Claudia:

‘Dit boek is een poging om iedereen die dat wil kennis te laten maken met de jonge vrouw die op een dag koningin van Nederland wordt.’

Volgens mij is ze daarin uitstekend geslaagd! Het boek is sympathiek, en je leest het zo uit. Oh ja, en er staan ook nog leuke foto’s van prinses Amalia in!

Wat kost het boek Amalia?

Het boek Amalia kost 17,99 bij bol.com. Ik leende het in de bibliotheek. Het is niet een boek dat ik graag in mijn kast wil hebben staan. Eén keer lezen is genoeg.

boek amalia

Leestips

N.B. Ik ben nu heel benieuwd naar het boek van Renate Dorrestein over koning Willem-Alexander!

Wat vind jij van het boek Amalia?

Similar Posts

12 Comments

 1. Dit boek staat hoog op mijn verlanglijst, maar ik ben niet de enige, want ik wacht er al sinds het uitkwam op bij de bieb;). Gereserveerd, maar blijkbaar zijn er veel wachtenden voor me.
  Ik vind de ‘regel’ niet hoger halen dan een negen heel leuk! Heerlijk zoals dat in andere gezinnen ook zou kunnen gaan.

 2. Dingen die je nu denkt te weten ? Weten hoe iemand denkt en/of is door een boek lijkt mij niet reeel , want in hoeverre laat iemand het achterste van zijn/haar tong zien? En zeker in dit geval, er zal toch ook van te voren besproken zijn wat kan en mag er gevraagd worden? Hoe word dat geintrepreteerd door de auteur?

 3. Oh, wat grappig! Ik vond het echt een draak van een boek. Het deed mij echt aan een kinderboek denken en in gedachten zag ik Claudia steeds giechelend achter Amalia aan rennen zonder ergens diep op door te gaan. Ik vond het heel oppervlakkig. Smaken verschillen. Gelukkig maar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.