Na Eunice – Stormschade

storm eunice

Ik kan er niks aan doen, ik blijf neigen naar streekromanachtige titels als het gaat om storm Eunice.

Storm Eunice

Sinds 1970 was Eunice de op 4 na zwaarste storm hoorde ik net op het nieuws. Bij ons thuis valt de schade mee. Wel zijn er een aantal dakpannen van het dak gewaaid, en veroorzaakten tijdens hun val een gat in de dakgoot!

Dakpannen van het dak gewaaid

Hieronder zie je dat er een aantal dakpannen van het dak zijn gewaaid. Dat relativeert dan weer het probleem van mos op het dak!

storm eunice

Daar liggen ze stuk te zijn:

Screenshot 2022 02 19 at 12.01.00

Lidl rozenboog: niet opgewassen tegen Eunice!

En de Lidl rozenboog bleek ook niet Eunice-bestendig:

Screenshot 2022 02 19 at 12.01.13

In onze woonkamer voelde Eunice niet zo erg, maar mijn dochter die op de eerste verdieping in haar slaapkamer was, voelde het huis een keer schudden op haar grondvesten. Dat vind ik dan wel weer eng klinken!

Hardlopen na de storm

Toen ik vanochtend ging hardlopen zag ik her en der de gevolgen van Eunice om mij heen. Omgevallen bomen, en ook stukken weg die helemaal bezaaid waren met blaadjes en takken.

Maar al met al mogen wij beslist niet klagen, en zijn we er genadig afgekomen. Op weeronline.nl zie ik veel ergere beelden.

Hoe was storm Eunice voor jullie?

Similar Posts

17 Comments

 1. Als het bij een paar dakpannen bleef, viel het inderdaad best mee… er zijn plekken waar meer de lucht in ging ! Toch maar best de schade snel herstellen voor de regen komt ;-)

 2. Balen als je schade hebt en hopelijk heb je nog dezelfde pannen ;)
  En ja gelukkig bleef het hier bij wat losse takken.
  De beelden op tv daar word je niet vrolijk van…pffttt
  Groetjes

 3. Wij hebben opeens een weids uitzicht omdat de tuinschutting de lucht invloog😬
  Een hoop gedoe maar lieve buren die meegeholpen hebben om op te ruimen!

 4. Het was niet mijn favo dag van de week zeg maar. Maar milde schade (minder dan jullie!!!) zag wel een tuinstoel die niet van ons was voorbij waaien. In de lucht he niet rollende over de grond, bizar. Gelukkig weet ik dat de buren werkelijk geen bal geven om hun auto’s maar de stoel was er langs gegaan zag de buurhaan er vanmorgen op staan.

 5. Ik vond het erg meevallen hoewel ik toch aan de kust woon. Bij mij is er ook niets weggewaaid. Het was westenwind, geloof ik. En die komt dan tegen de achterkant van de flat aan waar een dichte galerij zit. Mijn balkon en huiskamer zijn aan de voorkant en dus uit de wind. Dat verklaart wel waarom ik het mee vond vallen.

 6. Oei, dat wordt het dak op binnenkort. Balen. Die rozenboog ziet er bijna aandoenlijk uit zo.
  Bij mij geen schade, maar ik kwam gisteren op mijn ochtendwandeling ook heel wat kapotte dakpannen tegen op het wegdek in de bebouwde kom. Later ook wat omgewaaide bomen.

 7. Een paar losse pannen is zo erg niet, als er vervangende zijn. Sommige modellen zijn moeilijk aan te komen. Maar heb jij je dakgoot wel eens bekeken? Als dat gaat lekken kun je vervelende waterschade krijgen.

  Zelf heb ik alleen een beetje losse brievenbus. En troep die mijn tuin in gewaaid is. Omgewaaide schuttingen alleen bij anderen. Ik heb geen schutting en een heg trekt zich van een beetje wind weinig aan.

 8. Arme rozenboog! Zou je denken dat de wind er zo door gaat omdat dat toch niet zo’n massief iets is?

  Hier ook wat vliegende dakpannen die hard geland zijn (gelukkig niet op iemands hoofd).
  Had vooraf wat schrik voor mijn net nieuwe serre. Dat zou wel heel erg balen zijn als ze ongebruikt en nieuw stuk zou gegaan zijn. Maar ze heeft gelukkig geen krimp gegeven, oef!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.