Reacties

9 x Afscheid van de 1,5 meter + Huisvlijt Linkparty — 9 reacties

  1. Voor mij mag t blijven de 1,5 meter .. in t openbare leven.. op straat, winkels ed.. t . Ik houd mijn 1,5 meter aan daarvoor heb ik de overheid niet nodig

  2. Ik hoefde mijn gedrag vrijwel niet aan te passen en heb er dus erg weinig van gemerkt. Zo hou ik niet van drommen mensen en ben ik al 20 jaar gestopt met werken in een kantoor. Vergaderen via Zoom/Teams/Jitsi vind ik handiger dan bijelkaar komen met de bijbehorende reistijd. Een nadeel vind ik de mondkapjes in het OV. Heb om die reden meer dan de helft van mijn vrijtreinendagen niet opgenomen. Een voordeel vind ik dat veel mensen vriendelijker elkaar begroeten als ik door een park loop. Heb er ook een spelletje van gemaakt om mensen heel opzichtig te ontlopen en dan toch een soort verontschuldigend handgebaar te maken. Dat leverde veel glimlachen en af en toe een leuk gesprek met een onbekende op.
    Toch is voor mij Corona nog niet voldoende onderdrukt. In Denemarken hebben ze de maatregelen eerder losgelaten en daar sterven inmiddels 100 mensen per dag aan corona als ze net als wij 17,5 miljoen inwoners zouden hebben. Ook hier is weer een lichte stijging van het aantal cornadoden waar te nemen van 7 naar 13 per dag. Prikken (heb ik) helpen, maar afstandhouden helpt volens mij nog altijd beter als ik naar de cijfers van Denemarken kijk.

  3. Sommige regels mogen van mij ook wel blijven, ik vind het wel prettig als iemand niet in je nek staat te hijgen tijdens het boodschappen doen. En die 3 kussen kan wat mij betreft ook achterwege blijven. :)

  4. Het had zéker voordelen. Ik vond het grootste voordeel het ontbreken van de drie zoenen. Handen schudden mag van mij best weer terugkomen, maar die drie zoenen mogen van mij voorgoed verdwijnen.

  5. Drie kussen en handenschudden hoeven van mij niet meer. Afstand bewaren bij vreemden vind ik heerlijk. En nu wordt het hopelijk weer wat rustiger in de natuur. Ik ben blij dat de musea weer open zijn. En ik weer normaal naar een voorstelling kan😊

  6. De drie zoenen op de wang van een ander heb ik gemist als kiespijn. De anderhalve meter heb ik altijd proberen aan te houden, ik heb mij nooit hoeven aanpassen omdat ik liever niet te dicht bij een ander sta. De meeste besmettingen komen toch wel van te dicht bij elkaar staan. Ik hoop dat mensen nu weer wat toleranter jegens elkaar zijn. Dat hoop ik intens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder