Reacties

Cadeaubon gekregen? 9 tips voor succesvol gebruik! — 56 reacties

 1. Ik geef en krijg graag cadeaubonnen. Goede punten die je noemt. Deze week was ik bij Etos en viel me op bij de kassa dat je daar ook je VVV-bon kunt besteden.
  Van boekenbonnen vind ik handig dat je niet het hele bedrag in 1x hoeft te besteden. Fijn weekend!

 2. Met een cadeaukaart van de Wehkamp kun je alleen vooraf betalen! Ik had wat schoenen besteld, en betaal dan altijd achteraf omdat ik maar 1 paar wil houden. De code kun je dan niet invoeren, gebeld naar de klantenservice en daar vertelden ze dat het niet mogelijk is om je rekeningen ermee te betalen. Zeer slechte service van Wehkamp!

 3. Bij Etos pakken ze het mooi voor je in als je een bon koopt, in plastic folie met een gratis magazine en proefmonstertjes erbij. Zo geeft het niet zo ‘kaal’.

  Bij Hema hadden ze eerst leuke cadeaukaarten met blauwe of roze muisjes. Als er in een gezin een 2e jongen of 2e meisje geboren wordt, vind ik het zelf handiger om een cadaeukaart te geven.
  Nu is Hema dus ‘genderneutraal’ en hebben ze mintgroene cadeaukaarten (met afbeelding van knuffel, rompertje, slabbetje, sokjes enzo).
  Vind dat wel jammer, het is toch óf een jongen óf een meisje waar je oo kraambezoek gaat...

 4. Ik heb niet zoveel met cadeau bonnen, te vaak had ik bonnen die ik dan weer niet daar ik kon eieren waar ik wilde. Ik vind geld ook niet leuk om te geven, maar dat is nog beter dan bonnen vind ik zelf.

 5. Ik vind de pasjes van tegenwoordig al een hele verbetering, omdat je dan niet alles in één keer hoeft uit te geven. Als ik bonnen krijg, heb ik ze het liefst van een winkel waar ik sowieso kom, dus Bol, Kruidvat, Action of zo'n VVV-bon. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik niet duurder uit ben.

 6. Ik probeer cadeaubonnen ook altijd meteen in mijn portemonnee te doen, het is me al regelmatig overkomen namelijk dat ik bij de kassa stond en mijn bon nog thuis lag: zonde!

 7. Volgens mij kun je bij een internetorganisatie je nietgebruikte cadeaukaarten inleveren en krijg je geld terug. Toevallig kwam ik een advertentie tegen, maar ik weet niet de naam!

 8. Vind cadeaubonnen altijd wel handig, maar nu je het zegt bedenk ik dat er in de huiskamer nog een aantal liggen. Goed om ze eens op te zoeken (en een fijne reden om weer eens te gaan shoppen!)

 9. Ik wist niet dat er een keurmerk voor bestond! Dat is wel goed om te weten :) En ohhh ik vind het ook zo irritant als je niet weet wat voor bedrag erop staat en je dat dan moet gaan vragen haha. Een boekenbon of H&M cadeaubon vind ik het leukste

 10. Punt 4 is wel erg. Er zullen mensen zijn die het bedrog noemen.
  Ik word steeds terughoudender met cadeaubonnen en waardebonnen en vouchers. Dat er heel veel bonnen niet ingewisseld worden wist ik al, maar 5 miljoen per jaar is wel erg veel.
  Ik heb eens waardebonnen met het fietsenplan gekocht. Daar zitten dan verschillende geldigheidsjaren op. Ik wisselde er een paar in om een regenpak te kopen en die overige raakten ergens onder in kast. Op een goed moment ging ik er een keer naar zoeken en kon ze niet vinden en dacht toen dat ik ze dan vast allemaal al ingewisseld had. Om ze een paar jaar later terug te vinden achter een bureau toen ik de zolder opruimde. Tja, toen waren ze al verlopen. Dus nee, het verstandigst is echt om ze niet te kopen of te geven.
  Een bloemenbon vind ik trouwens het toppunt van ongezellig cadeau! 'Ja ik wist niet wat ik je moest geven, dus dacht ik geef een bloemenbon.'. Eh...een bloemetje misschien???

 11. Ik vind het tricky. Boekenbonnen vind ik geweldig, daar maak je me blij mee. Maar mijn man kreeg laatst een bon van Rituals. Die kreeg ik. Ik kocht er een handcrème van die eerst lekker ruikt, maar daarna gaat hij stinken. Ik bedoel maar, de één is hier blij mee, de ander daarmee. Een handleiding zoals jij die geeft is handig! O ja, HEMA bonnen vind ik ook leuk en die kan je altijd gebruiken, ook als je niets bijzonders nodig hebt. Dus: je moet de ander wel een beetje kennen.

 12. Veel kleinere winkels nemen de VVVbon niet meer aan, de reden daarvoor is dat er voor hen hoge kosten aan verbonden zijn. Daarom besteed ik ze tegenwoordig zo snel mogelijk in een winkel die ze wel accepteert zoals de Karwei en bewaar ze niet meer om op een later tijdstip iets te kopen, voor het geval ze nergens meer aangenomen worden.

 13. Ik ben steeds minder blij met cadeaubonnen. Temeer omdat ze maar beperkt houdbaar zijn terwijl er toch voor betaald is. De ergste vind ik zelf de giftforyou bon. Ik heb er ooit een post over geschreven waarin heel veel mensen zich herkenden. Goed dat de Consumentengids hier ook aandacht heeft besteed.

 14. Ik hou echt van VVV cadeaubonnen. Zeker online en dan in kaartvorm zodat er geen lullige €1,50 overblijft die je niet kunt uitgeven. Van de week nog kreeg ik een mooi fotoboek binnen die ik van m'n kerstpakket heb gekocht via een cadeaukaart. Ik hou er echt van. Ik koop er ook altijd dingen van die ik normaal niet zo snel zou kopen omdat ik ze niet nodig heb.

 15. Ik ben zelf niet echt van de cadeaubonnen. Vind het zo onpersoonlijk geven. Vaak koop ik een cadeaubon als iets er bijvoorbeeld tijdelijk niet is of als ik het echt niet weet.

  Over het algemeen nooit echt problemen gehad met cadeaubonnen.

 16. 5 miljoen aan verlopen cadeaubonnen?!? Mijn hemel, wat zonde. Maar nog veel belangrijker, wat goed van doneerkadobon.nl!!! Ik heb inderdaad nog twee bonnen liggen die verlopen zijn. Geen schokkende bedragen, maar toch. Goed om te weten.

 17. Ik heb er nog een paar van Fonq liggen en ik vergeet ze altijd. We hebben een nieuwe waterkoker nodig, dus ga meteen even kijken wat ze daar hebben. Bedankt voor de reminder

 18. Ik heb eerlijk gezegd een hekel aan cadeaubonnen. Ik vind ze onpersoonlijk en inderdaad: 9 kansen 10 belanden ze ergens in een schuif. Zelf geef ik ze nooit.... Ik maak er wel zelf: "goed voor een etentje onder ons twee" of zo... vind ik veel leuker, de andere vaak ook. ????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder