Murals in de Achterhoek

muralMurals.

Ik leerde ze vooral kennen door Sjoerd van het blog Bvision. Dezelfde blogger die mij bewust maakte van trafohuisjes!

Wat is een mural?

Letterlijk is een mural een muurschildering. Maar eerlijk gezegd dacht ik dat het allemaal ook graffiti was. Als ik het goed begrijp is één van de belangrijkst verschillen tussen graffiti en een mural, dat een mural met toestemming wordt gemaakt.

Maar goed, sinds ik mij bewust werd van murals, kwam ik ze ineens ook tegen in de Achterhoek. Zij het niet zo veel. Je ziet er eentje  bovenaan deze blogpost, en hieronder zijn er twee die ik zag in het plaatsje Silvolde.

Murals in de Achterhoek/Silvolde

De muurschilderingen in Silvolde bedekken niet een hele muur, dus ik weet niet zeker of het dan wel murals zijn. Maar goed, het zijn wel schilderingen op een muur!

Screenshot 2021 10 06 at 15.38.37

Ik vraag me af of in dit pand ooit een boekbinderij heeft gezeten? Het is niet te zien.

mural Achterhoek

Zijn er bij jou in de buurt murals?

Similar Posts

13 Comments

  1. Mooi! Bij ons zijn er geen murals maar in Antwerpen wel. De mooiste – allemaal met een duidelijke boodschap – zag ik in een dorp in Sardinië. Alle huizen in het dorp hadden een mural. Heel bijzonder.

  2. Vaak wort ook het woord Street-Art gebruikt, kunst op straat. Murals worden meestal in opdracht gemaakt. Er zit namelijk een behoorlijk prijskaartje aan verf en materiaal zoals hoogwerkers, of een steiger huren…

  3. Nooit geweten dat je dat een mural noemt. Hier in de buurt zie je ze volgens mij niet (ben benieuwd of ik ze nu toch ineens ga zien, na deze blog;)), maar ik vind het wel heel tof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.