4 Bloggers met bijzondere verzamelingen

bijzondere verzamelingenBlogland is inspirerend en verrassend.

Door het lezen van andermans blogs gaan er nieuwe werelden voor je open, en ontdek je dingen waar je anders misschien nooit aan had gedacht.

Zoals bijvoorbeeld trafohuisjes. Of kaarten met Roodkapje erop.

Deze post is een ode aan een 4 bloggers die mij vervulden met verwondering en plezier over hun bijzondere interesse en verzamelingen.

Bloggers met bijzondere verzamelingen

Bertiebo verzamelt kaarten met Roodkapje erop

Voor zover ik kan zien begint de verzameling van Bertiebo 8 jaar geleden in 2012! En het leuke is dat veel mensen haar de kaarten met Roodkapje toesturen, omdat ze aan haar denken als ze een Roodkapje kaart zien : )

Is het niet leuk hoe aardig mensen kunnen zijn?!

kaart van Roodkapje

Sjoerd verzamelt foto’s van trafohuisje

Nooit had ik er over nagedacht: trafohuisjes. Ik zag ze wel eens, maar ik stond er niet bij stil. Totdat ik ze regelmatig voorbij zag komen op het blog van Sjoerd, en zijn verhaal erbij las. Inmiddels heb ik nota bene zelf ook al een keer een foto gemaakt van een trafohuisje om naar Sjoerd te mailen!

trafohuisje doetinchem

Marleen verzamelt bijzondere streepjescodes

En dan is er nog Marleen van het blog Pluk de dag. Zij verzamelt bijzondere streepjescodes. Want die bestaan! Ik keek onmiddellijk in mijn eigen kast, en ontdekte er ook eentje:

Streepjescode van Melba toast
Streepjescode in de vorm van een broodplankje!

Ximaar verzamelt bijzondere putdeksels

Blogger Ximaar verzamelt bijzondere putdeksels!

putdeksel

Tot slot

Dank jullie wel Sjoerd, Marleen, Ximaar en Bettie voor het wakker schudden, en bewust maken van deze leuke verschijnselen!

Jullie geven een positieve betekenis aan de woorden influencer ; ) en content creator

Waar vind jij inspiratie?

Similar Posts

18 Comments

 1. Altijd leuk als iemand een speciaal hoekje heeft op zijn weblog om dingen te verzamelen.
  Trouwens Sjoerd heeft ook een virtuele garage met speciale auto’s. Hans

 2. Ik fotograaf ook al jaren putdeksels, liefst in verre buitenlanden (alleen nu even niet). Mijn partner fotografeert betonplaten die hier in B als omheining gebruikt worden, hij heeft er al meer dan 100 verschillende gespot (vol beton en betonnen platen met gaten erin in allerlei geometrische vormen)

 3. Inspiratie vind ik op straat en aan gevels. Ooit begonnen met gevelstenen, maar daarnaast is zoveel meer te zien. Daarom begon ik het blog Op en Rond de Deur. Zo zonde dat al dat moois in een mapje blijft steken.

 4. Die putdeksels vallen wel mee. Ik moet ze namelijk zelf ergens aantreffen. Met corona is die rek er wel een beetje uit. Idem voor watertorens en o.m. aparte rijwielen. Ooit verzamelde ik afkortingen. Na 30.000 ben ik daarmee gestopt, toen kwam wikipedia. ;-)

  1. Dat model trafohuisje tref je ook bij ‘Spoorzicht” in Nijkerk. Zie onder link onder m’n naam. Bij mij valt dus niets in te sturen. Ferrara heeft idd ook hele mooie verzamelingen.

 5. Whahahahaha ja Sjoerd, ik kan ook geen hoogspanning meer voorbij zonder te denken, woops… die gaat niet lukken of heel hard, stop! te roepen, hahahaha of hier wil ik een keertje stoppen schat als dat kan want…. En toch, zijn virtuele garage toch ook he, Sjoerd, en blauwe nummerborden… ook zoiets… ook daarvoor spin ik vaak van de fiets af even ;-)

  Van roodkapje, de anderen, Ximaar lees ik zo nu en dan wel, maar van de putdeksels wist ik niet!
  Zelf haal ik mijn inspiratie uit van alles, geen verzameling of zo, maar wel voor Sjoerd met name dus, omdat ik de andere niet wist. Wie weet!

  X

 6. Ik ken hun verzamelingen inderdaad en hou mijn ogen inderdaad open voor roodkapjekaarten. De bijzondere streepjescodes ga ik nu zeker in de gaten houden wat een grappig ding.

 7. Die streepjescodes heb ik nog nooit op gelet. Dat wordt nu wel anders, denk ik. Mijn weblog is een soort dagboek dus inspiratie is nooit ver weg. Ik val trouwens in je spambox, vrees ik. Geen idee waarom…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.