The kindness of strangers

The kindness of strangers

The kindness of strangers is iets prachtigs!

Ik kom het regelmatig tegen in Blogland.

Afgelopen voelde ik zelf geheel onverwachts de warmte van de vriendelijkheid van een vreemde.

Dat kwam zo!

The kindness of strangers

Mijn jongste dochter studeert Engels aan de Universiteit in Utrecht en moet haar zogenoemde thesis gaan voorbereiden. Daarvoor was ze op zoek naar de dvd The death of Poe. Maar die bleek nog helemaal niet zo eenvoudig te vinden.

The death of poe

Omdat ik wel houd van dit soort uitdagingen, ging ik ook op zoek voor haar, en kwam zo terecht op het Engelstalige blog van ene Mike. Hij had een post geschreven over de film The death of Poe. In de comment sectie vroeg ik hem of hij misschien wist waar we die dvd nog zouden kunnen vinden.

‘Je mag mijn dvd wel hebben!’

Een paar uur later kreeg ik een mailtje van Mike dat hij de dvd net had willen opruimen, en dat hij hem wilde opsturen. Blij verrast mailde ik hem dat dit geweldig zou zijn, en dat ik natuurlijk graag de dvd en verzendkosten zou terugbetalen.

Maar dat hoefde niet van Mike.

kindness of strangers

Toen heb ik hem een blije en dankbare eCard gestuurd.

Dankjewel Mike voor je vriendelijkheid en vrijgevigheid!

In 2011 schreef ik dit over The kindness of strangers

Schermafbeelding 2011 04 03 om 11.43.51
In het Engels is er een prachtige uitdrukking voor: ‘The kindness of strangers‘.

Een vriendelijk gebaar, of helpende hand van iemand die je niet kent. En ondanks de ‘verharding’ van de maatschappij, is die kindness of strangers nog volop aanwezig.

Zo branden op diverse blogs kaarsjes voor Roos’ gezin, en haar man die aan leukemie lijdt. Zie ook Een kaarsje branden. Op de mailinglist van Grote Gezinnen werd geld ingezameld om een rouwspeld voor één van hun leden te kopen na een groot verlies. En ik kreeg gisteren met de post een paar zelfgebreide sokken van Johanna!

Zelfgebreide sokken van Johanna

Een tijdje terug schreef ik dat mijn man bijna door zijn voorraad zelfgebreide sokken, van zijn oma, is. Zijn oma is al enige jaren geleden overleden, en de voorraad wordt dus niet meer aangevuld. Zelf kan ik nog geen sjaal breien, laat staan heuse sokken.

En toen kreeg ik een mailtje van Johanna, wat de maat van mijn man was, want dat zij sokken voor hem wilde breien! Gisteren kwamen ze aan, en mijn man riep helemaal verrukt:

‘Ze zijn precies zoals die van mijn oma!’

Dus bij deze wil ik Johanna nog eens heel hartelijk bedanken voor haar lieve, hartelijke gebaar.

En zo lang er nog zoveel ‘kindness of strangers’ in Nederland te vinden zijn, is er hoop!

Een mooi voorbeeld van vriendelijkheid vind ik het fenomeen van de happy stones.

Similar Posts

25 Comments

  1. Wat lief! Ja, daar word je warm van. Maar ook fijn voor hem dat hij hem net weg wilde doen en er nu iemand blij mee kan maken. Tijdens de Geefmaand deden we ook vaak van die Random Acts of Kindness, en ontdekten dat geven nog leuker is dan krijgen! Dus af en toe een Geefactie hebben we erin gehouden.

  2. Leuk dat je het deelt. Het tovert een glimlach op mijn gezicht en zo verspreidt de positiviteit zich. Genoeg mensen die hier langslopen, mij zien glimlachen en daar zelf ook weer iets vrolijker van worden. Dus dankjewel aan jou en aan Mike. En succes met de thesis voor je dochter.

  3. Een bewijs dat ze er nog zijn die aardige vreemdelingen. Wat we in het nieuws voorgeschoteld krijgen lijkt het of ze niet meer bestaan. Dochter blij en ons maak je er ook blij mee. Ze bestaan nog.

    1. Nou precies: als ik het journaal kijkt lijkt het allemaal best akelig en negatief. Heerlijk om te merken dat de meeste mensen gewoon heel aardig en behulpzaam zijn.

  4. Hoe leuk! Ik kom er steeds meer achter dat blogland echt een bijzonder wereldje is en tot nu toe is het dat voor mij alleen nog maar in positieve zin.

  5. Zoiets maakt zelfs mijn dag goed en vind het fantastisch om te lezen dat er ook nog mensen zijn die niet alleen aan zichzelf denken. Al wist ik dat al wel haha
    Groetjes

  6. Heel fijn is dat! Ik probeer zelf ook altijd aardig te zijn. Dat maakt de wereld een beetje leuker, zeker in deze tijd. ‘If you see someone without a smile, give him one of yours’ :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.