Reacties

Waarom ik geen influencer genoemd wil worden — 93 reacties

 1. Interessant! Ik vind influencer ook een beetje pretentieus. Zelfde als beweren dat je fans hebt. Daarnaast vind ik ook wel erg dat sommige (vaak jongere) mensen zich zo laten beïnvloeden door een bekendheid. Vorm liever je eigen mening. Ik ben dus blogger. Zonder twijfel ????

 2. Ik ben blogger en werk veel met social media. De term influencer is ook niks voor mij. Vind het leuk te horen als mensen een mening krijgen, of iets kopen om wat ik zeg. Maar tegelijkertijd ook wel een beetje eng

 3. Bij jou krijg ik een gevoel van huiselijkheid. Zeker als je over je gezin schrijft voelt het voor mij alsof ik even bij je op de koffie ben :-)

 4. Ik ben blogger. En al vind ik het woord influenceer niet verkeerd daar reken ik mezelf zeker niet onder. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik zo veel invloed zou hebben dat men mijn stijl of wat dan oo zouden gaan volgen.

 5. Afhankelijk van het doel van je blog, vind ik er niks mis mee dat je anderen probeert de overtuigen van je product. De grens ligt voor mij bij manipulatie (de zaken verkeerd voorstellen, negatieve effecten niet noemen, gebruikmaken van iemands angst etc.). Zelf heb ik overigens een informatief blog en hoop ik de gemoedstoestand van mensen positief te infuencen ;-).

 6. :-) ik ben het helemaal met je eens, ik weet ook niet of ze nou werkelijk zo beinvloedend zijn.....:-) of dat ze zich dat wensen/verbeelden? ik bedoel daarmee is het evidence based?

 7. Leuk om een andermans visie te lezen. Ik zie het meer als een alomvattende naam. Ik heb een blog, ben zeer actief op instagram en ben daarnaast ook begonnen met meer vloggen. Dus al met al is het voor mij een overspelende naam die ik gebruik wanneer ik kort uit wil leggen aan iemand wat ik zoal doe. Blogger gebruik ik meestal maar is dus niet altijd genoeg..

 8. Ik ben het helemaal met je eens. Ik wil mensen altijd stimuleren zichzelf te zijn en dan zou ik aan moeten komen met: Kijk eens wat IK nu doe! En ik vind dat jij dat ook moet doen... Rijmt voor geen meter met elkaar voor mijn gevoel

 9. Ik vind het niet zo bij mij passen, ik ben meer gecharmeerd van de naam blogger. Maar vind het verder niet negatief of iets dergelijks. Alleen zie ik mezelf totaal niet zo, al voel ik me wel vereerd bij reacties waarin mensen me bedanken voor bepaalde tips omdat ze daar veel aan hadden. Dat kan dus ook op het gebied van producten zijn.

 10. Ergens vind ik het wel mooi staan. Omdat je dan geld verdient met je blog. Ik zou ook niet weten hoe je het anders kan noemen. Ik vraag me dan ook af hoe jij mensen noemt die geld verdienen met hun blog. Maar ik ben het wel met je eens dat het een soort van arrogant klinkt!

  • Ik verdien zelf ook geld met mijn blog Xarifa. Anders zou ik er niet zoveel tijd in kunnen steken. Doordat ik er geld mee kan verdienen, kan ik meer posts schrijven : )

   Maar ik noem mezelf dus gewoon een blogger.

 11. weer wat geleerd.
  persoonlijk dacht ik datje de griep had maar niet ziek genoemd wilde worden ( influencer van influenza )

  maar dat is waarschijnlijk mijn leeftijd, groetjes monique

 12. Ik vind het geen negatieve term. Ik noem mezelf niet zo, ik noem mezelf ook blogger, maar ik vind niet dat het iets arrogants is. Ik denk dat je een blogger bent, maar dat influencer een commercieel label is.

 13. Het woord influencer triggert bij mij hetzelfde als bij jou: commercieel getint.

  Feitelijk worden we door alles en iedereen, elk moment van de dag beïnvloed - daar zijn we mens voor. En zo leer je uiteindelijk ook.
  Dit beïnvloeden bewust inzetten met een bepaald doel maakt je influencer, lijkt me...

 14. Wat een leuk artikel, ik zie mezelf echt als een blogger/schrijver en geen influencer. Zo wil ik ook echt niet gezien worden, want ieder mens is uniek en kan je van iedereen leren. Naast dit heeft ook iedereen zijn eigen smaak en dat maakt nu juist het leven zo leuk.

 15. ik ben het met je eens! Mensen hebben nog altijd een eigen mening en een eigen verstand om na te denken en hoeft niet gevolgd te worden door een bekend iemand op social media.

 16. Ik heb zelf geen problemen met de term.. Noem mezelf wel eens een social influencer omdat ik niet zo weten hoe ik het anders zou moeten noemen..

  Maar verder heb je wel een punt hoor.. Heel veel denken dat wel eens dat ze heel machtig zijn als SI maar dat is ook een stukje van diegene zelf..
  Gelukkig prik ik daar zelf heel snel doorheen.

 17. Ik denk niet dat ik snel door iemand een influencer genoemd zal worden maar ik snap wel wat je wilt bedoelen! Ik hou ook niet van het woord/de term en het is inderdaad nogal een verantwoordelijkheid!

 18. ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik ben gewoon blogger, ik vertel mijn verhaal en ik hoop dat de mensen iets van mijn kennis van voeding meepikken. Je eigen ervaring is precies dat; een eigen unieke ervaring. Bij de term influencer sla ik in paniek, krijg ik spontaan faalangst. Een invloed op iemand uitoefenen is een hele verantwoordelijkheid....

 19. Waarom zo'n moeilijk woord, gewoon blogger.
  Vervolgens lees ik bloggen is uit,vast onder een bepaalde groep, blog gewoon door, heerlijk om te lezen!!

 20. Helemaal met je eens! Influencer vind ik zo'n raar begrip, ik snap ook eerlijk gezegd niet dat anderen daar zoveel waarde aan hechten. Ik ben gewoon een blogger en als mensen ergens naar toe op basis van mijn artikel, dan is dat leuk maar meer ook niet.

 21. Tja, linksom of rechtsom, bloggers krijgen vaak betaald voor het verwerken van Links of het noemen van bepaalde merken en dan ben je dus een influencer, anders moet je het ook niet je mening geven over bepaalde producten. Niet te zwaar aan tillen denk ik dan, iedereen heeft eigen verantwoordelijkheid door wie hij of zij beinvloed wil worden.

  • Ik denk niet dat je per definitie een influencer bent als je producten bespreekt. Maar ik ben het helemaal met je eens dat iedereen ook zijn eigen verantwoordelijkheid heeft inderdaad.

 22. Ik gebruik het zelf niet. Maar ik merk dat ik soms zo wel benaderd word door opdrachtgevers. Of dat zij het over mij zeggen. Daar ga ik dan niets over zeggen of wat mee doen. Zelf gebruik ik als hashtag meestal 'blogger'. Ik heb er niet echt een sterke mening over. Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.

 23. Ik snap je gevoel en wat je verwoord. Ik vind het ook een vreemd woord. Mijn doel is om mensen te inspireren. Dat is natuurlijk ook een vorm van beïnvloeden, maar ik hoop dat mensen altijd zelf na blijven denken over wat ze willen en wat goed voor ze is.

 24. Ik vind eigenlijk inspirator mooier klinken. Als je dan toch iets aan de man wilt brengen, een product of idee , klinkt het lekkerder dat je iemand hebt geïnspireerd tot..... dan dat je iemand hebt beïnvloed tot....
  Maar goed, dat is ook maar een mening ????

 25. Wat een goede redenen om geen influencer genoemd te willen worden zeg. Toch leven we in een maatschappij waarop die "labels" "noodzakelijk" zijn lijkt het wel. Hebben we de termen van autisme, adhd enzovoorts gehad, gaan we door naar het volgend onderwerp. Best jammer. Wel leuk om te lezen dat je lekker je eigen koers vaart en niet die happening erom heen wilt hebben

 26. Tja ik vind het ook een vreemde term en zou niet tegen betaling iemand iets willen laten kopen als ik daar zelf niet achter sta. Anderzijds informeer ik andere wel graag en deel ik graag mijn ervaringen en als iemand als gevolg daarvan iets koopt ben ik ook een klein beetje een influencer..

 27. Dit vind ik zelf wel een lastige en heb ook niets tegen de term Influencer. Ik wordt gezien als micro influencer, aangezien er toch mensen zijn die aankopen doen doordat ze het hebben gezien op mijn social media accounts of mijn website. Maar ik zie mezelf liever als een lifestyle blogger, inspirator en motivator (aan de laatste twee wordt hard gewerkt om dit meer tot uiting te laten komen).

 28. Haha nee ik ben ook niet Kim Kardashian's doelgroep :) Ik vind blogger een prima term voor mezelf. Ik denk dat we allemaal (alle bloggers, vloggers, Instagrammers) in meer of mindere mate bepaalde mensen beïnvloeden maar dat doen we ook in het dagelijks leven met vrienden, kennissen, collega's. Mensen beïnvloeden elkaar nou eenmaal....Toch? Dus eigenlijk zijn alle mensen ter wereld influencers woohoo!

 29. Ik ben het helemaal met je eens! Het klinkt inderdaad een beetje arrogant om jezelf influencer te noemen. En een echt contract krijg je er volgens mij ook niet voor, tenzij je vaste ambassadrice bent voor een bepaald merk / keten. Ik vind dat de essentie van het beroep "schrijfster", want dat zijn we als bloggers uiteindelijk, volledig teniet wordt gedaan door de term influencer. Dus, helemaal met je eens.

 30. Ik ken de term zelfs niet, zo hard ben ik soms "mee"

  Nu ja, ik schrijf ook geEN blogs om producten aAN te prijzen of te revieuwen of zo... Natuurlijk komt mijn persoonlijke smaak er wel eens in voor, maar ik schrIJf eerder ter BEwutsmaking, om dingen uit de taboesfeer te halen en om een hele hoop mensen een stem te geven Als ik het iemand zie delen en erbij zie schrijven, "omdat zij beter kan zeggen dan ik wat het is om onvruchtbaar te zijn" of een pb krijg met bedankt, ben ik gelukkig, verder koopt iedereen wat hij of zij wil, denk ik, laar de wereld lekker divers zijn en laat iedereen gewoon vooral zichzelf zijn.

  Bij mij is schrijven verder gewoon een hobby en leer ikzelf door te bloggen heel veel bij! ;)

  even een stokpaardje bij mij, maar ik hoop dat ik nooit een influencer wordt, behalve dan in het opzicht dat sommige dingen meer bespreekbaar kunnen gemaakt worden in de toekomst. Een kleine druppel misschien, maar elke druppel telt.

 31. Influencers hebben inderdaad de verantwoordelijkheid om producten aan de man te brengen. Merken en bedrijven gebruiken de naambekendheid van een persoon om de verkoopcijfers te verhogen. En daar kan je je vragen bij stellen.

  Een blogger schrijft meer uit gevoel en ervaringen en dat is een pak aangenamer om te lezen. Blijf bloggen dus ;-)!

 32. Het woord influencer is misschien inderdaad een niet zo'n goede beschrijving voor een blogger, maar ik merk wel dat je mensen beïnvloedt. In zekere zin is het misschien niet je intentie om mensen 'iets te laten doen', maar het gevolg is wel dat ik iets ga kopen doordat er een blogger over heeft geschreven door haar tips en reviews. Door jou heb ik bijvoorbeeld baking soda gekocht om mijn oven schoon te maken, haha. Maar ik snap je, de term influencer klinkt heel pretentieus en of je iedereen gaat aanzetten tot acties ;).

  • Wat leuk dat je door Huisvlijt baking soda hebt gekocht Liset : ) Hoewel ik je niet bewust heb proberen te beïnvloeden, vind ik het altijd leuk als mensen iets hebben aan de tips en informatie op Huisvlijt.

 33. Dat snap ik helemaal. Ik hou ook niet van die term. Dan wordt je als blogger een beetje een pion tussen de marketeer en de consument. Laat ik nou net direct of indirect schrijven over de macht van marketing en hoe je je daar niks door wijs moet laten maken.
  Het lijkt me ook niet het doel op zich, influencer zijn. Dat dat de reden is waarom een blogger blogt. Hoewel dat vast heel lucratief is :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder