Onverwachts

Screen Shot 2018 02 27 at 10.35.29

‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans,’ zong John Lennon.

En dat is maar al te waar.

Dochter onverwachts thuis uit China

Want hoewel mijn jongste dochter pas begin april terug zou komen uit China is ze onverwachts afgelopen zaterdag al thuisgekomen. De aanleiding was een nare: een vriendin (in Nederland) pleegde zelfmoord.

Op zaterdagochtend haalden we haar van het vliegveld en de drie daaropvolgende dagen was ze druk met de uitvaart en begrafenis.

We haalden haar om 6.20 op in Dusseldorf Airport

dusseldorf airport

Het vliegtuig uit Peking is veilig geland:

dochter in China

Hier konden we zien dat ze haar koffers aan het ophalen was:

vliegveld

En weer thuis!

thuis

Welkom thuis Teuntje!

welkom thuis

Lopen bij jou dingen vaak anders dan je had verwacht? Hoe ga je daarmee om?

Similar Posts

32 Comments

 1. Wat een vervelende manier om thuis te komen. Wens haar heel veel sterkte met het verwerken van dit nare nieuws!
  En wat het omgaan van onverwachte dingen betreft: bij mij loopt altijd alles anders dan ik verwacht had, dus ik blijf daar meestal vrij kalm onder. Als ik merk dat ik er niet tegenkan dat er onverwachte dingen gebeuren is het meestal tijd om gas terug te nemen.

 2. Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen…. vul maar in. Alles bij elkaar geteld hebben mijn inmiddels volwassen kinderen in hun jonge jaren veel meer nare dingen ervaren dan ik en mijn leeftijdgenoten in onze tijd. Daarbij tel ik zelfmoord, dodelijke ongelukken in de bergen, zware depressie, misbruik van drugs met fatale afloop en ik kan er nog enkele dingen aan toevoegen. Ik hoop dat je dochter dit plotselinge verlies kan verwerken en in Nederland haar draai weer kan vinden.

  1. Jeetje, dat zijn ook inderdaad niet de minste dingen.

   Ik moest nog aan je denken Anna, n.a.v. je comment waarin je schreef over je boemerang kinderen, en dat die regelmatig terugkomen.

 3. Oh, wat vreselijk voor iedereen. Zo’n heftige gebeurtenis grijpt er voor iedereen nogal in. Wat een vreselijk verdriet.
  Ja, gemaakte plannen moeten regelmatig bijgesteld worden. Soms op kleine schaal als je een uitstapje hebt bedacht met de kinderen en soms op grotere schaal.

 4. Oh wat sneu zeg, vreselijk om dat mee te moeten maken.Sterkte voor je dochter.
  Hier loopt ook altijd anders hoor, zeker met pubers, je moet zo flexibel zijn;)

 5. Wat fijn voor jullie, dat jullie je dochter weer thuis hebben. Maar wat verdrietig voor die andere familie, die hun dochter kwijt zijn…. Veel sterkte….

 6. Jeetje, wat een heftig bericht. Van de ene kant zal je zo ontzettend blij zijn geweest dat je dochter terug was, maar van de andere kant verdrietig om de reden dat ze (eerder) thuis is. Hele veel sterkte voor jullie en alle nabestaanden/familie/vrienden…

 7. Sterkte voor je dochter :(… Heftig zeg! Hier is in onze omgeving recent hetzelfde gebeurd. Meisje zelf kende ik niet, maar wel een vriendin… Heel verdrietig.

 8. Wat verdrietig en wat een schrik. Veel sterkte voor je dochter. Een dubbel gevoel voor jou. Fijn dat ze weer thuis is, maar niet om die reden.

 9. Wat een dubbel gevoel bij dit thuiskomen!
  Vreugde en verdriet, dood en leven, het ligt naast elkaar!
  Wat erg als je op deze wijze je vriendin moet verliezen, sterkte!

 10. Afschuwelijk. Let maar goed op je dochter en dat ze het verlies een plekje kan geven. Heel veel sterkte. En natuurlijk fijn dat ze thuis is maar niet zo.

 11. Wat heftig voor haar. Ik denk dat iedereen dat wel meemaakt in zijn leven dat dingen anders lopen dan verwacht. Mij helaas in 2018 tot nu toe iets te veel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.