Reacties

Hoe breng je de natuur binnen, als het buiten guur en koud is? — 65 reacties

 1. Goede tips! Ik pas er al een heel aantal toe, zoals veel planten in huis bijvoorbeeld. En wij wonen ook vrij landelijk, dus ik herken het gevoel.
  Een kruidentuintje in de keuken probeerde ik al meermaals, maar steeds gaat alles binnen de kortste keren kapot... Ik weet echt niet wat ik verkeerd doe.

 2. Natuur is heel erg belangrijk en daarom maak ik al jaren seizoentafels. De seizoenentafel is een plek in huis, waar je een stukje natuur naar binnen haalt en waarmee jij je meer bewust bent van het ritme van de seizoenen. Heel erg leuk om samen met je (klein) kinderen te doen

 3. De kleuren in onze woonkamer zijn hoofdzakelijk bruin en groen. We hebben veel hout, een grote ingelijste poster van een zee. Hebben we ook op onze slaapkamer, maar dan een ander uitzicht.
  Ik kijk graag naar buiten. Ik kijk uit op fruitbomen. En ik kijk graag naar de tuin. We hebben nu een kamer die op de tuin gericht is. Fijn vind ik dat.
  En ik ga heel graag wandelen of fietsen in de natuur. Mijn man en ik zijn allebei gek op wandelen. Laat het voorjaar maar komen! Het is me nu echt te koud. Zoals je al schreef ‘window weather’.

 4. Ik heb berkentakken in een vaas, die beginnen na bijna twee weken staan uit te komen. Straks zit daar prachtig groen blad aan, heel fijn om vertrouwen te houden in het feit dat de lente echt wel komt :)

 5. Momenteel heb ik niet zoveel natuur in huis, maar ik zou wel heel graag meer planten in huis hebben! Ook lijkt mij het stromende water erg rustgevend

 6. Bij mij is het binnen een soort mini Keukenhof.
  Narcissen, hyacinten, een amsrillys doe op uitkomen staat..... ik koop ze als plantjes fan hen ik er veel langer plezier van.

 7. Bij mij in huis komen steeds meer planten!heb me teveel laten beïnvloeden door trends. En nu doe ik het weer,maar dit past meer bij mij!
  En ik ga nu een poging wagen om te wandelen!

 8. Wat een leuke tips! De natuurlijke materialen naar binnen brengen vind k een leuke ! De planten binnenzetten ga ik binnekort in mijn eigen huisje ook doen! Zo benieuwd naar het resultaat!

 9. Hoeveel ik ook van steden houd, natuur is heel belangrijk voor mij. Mijn favoriete kleur is dan ook groen, en al helemaal gecombineerd met aardetinten. Op dit moment heb ik een beetje te weinig natuur in huis, maar een kruidentuintje heb ik wel. :)

 10. ik tuinier enthousiast, je zou kunnen stellen dat ik er aan verslaafd ben...Maar een plant in huis, kijkt mij aan en laat direct de kop hangen.
  Deuren open gooien doe ik inderdaad ook dagelijks. En van natuurlijke materialen word ik vrolijk

 11. Ik ben gek op natuur. Niet alleen op de kleuren, maar ook de geuren en de innerlijke rust en ruimte die het mij bied! Planten, stromend water, kleur. Ik kan me hierom dan ook in alle tips erg goed vinden.

  Liefs,

  Grassiëlla

 12. Ik hou ook zo van de natuur, ik groeide wel op op het platteland, maar eigenlijk hou ik meer van bomen, bos.... (Daarom dat er op mijn blog ook bomen staan!)
  Een bosrijk doek hing ik ook in mijn keuken, ik heb één muur vol bos, vol groen. Mijn meubels krijgen nu allemaal de houtlook.... De frontjes van mijn keukenkasten wil ik ook zo doen....
  Mijn droom is eigenlijk een chalet in het bos.

  Ik kijk uit naar de lente, zon, bloessems, ik kan niet wachten.

 13. Ik hou van de natuur, natuurlijke materialen en leifst alles op een natuurlijke wijze.
  Slecht weer bestaat in mijn optiek niet, men heeft het over siberische kou, maar zaterdag zijn we gewoon 30 km wezen lopen.
  Fijn wollen kleding aan en gaan! Zeker is het koud, maar deze zonovergoten dagen geven mij energie.
  Heerlijk vind ik het de wisseling van de seizoenen en een hele dag regent het vrijwel nooit in ons land.
  In huis hebben we veelal natuurlijke materialen.

 14. Persoonlijk word ik altijd heel vrolijk van de natuur! Daarom haal ik altijd graag planten en bloemen in huis die lang blijven staan. Een houten vloer vind ik zelf ook altijd heel prettig.

 15. Ik woon aan de rand van de stad en kijk uit om een mooi bos. Ik vind het heerlijk om ze te kunnen genieten van de natuur. Binnen houden de planten het bij mij vaak niet al te lang uit

 16. Wat een leuke haalbare tips. We wonen op het platteland en zijn regelmatig buiten. Maar als je in de stad woont is dit natuurlijk wel anders en heb je er wellicht meer behoefte aan.

 17. Ik zal je vertellen dat ik gister helemaal zin had in de grote voorjaarsschoonmaak. Zo zat van dit koude weer! Anyways: ik heb m'n halve huis volstaan met planten. Lekker veel zuurstof enzo! Die grasmat aan de muur is trouwens heel leuk!

 18. Ik heb de minst groene vingers van heel Europa en vind het al heel wat dat ik mezelf en mijn gezin in leven kan houden, haha. We hebben 1 grote plant, maar dat is vooral aan de verzorging van mijn man te danken.

 19. Ik woon zelf in een wijk die ruim opgezet is en waar ik lekker uitkijk op een weiland met schaapjes :). Daarnaast vind ik het heerlijk om bloemen in huis te halen.

 20. Vaak doen we in het weekend een 'rondje Naarden-Vesting'. Inderdaad even lekker de natuur in. Verder hebben we drie openslaande deuren vanuit de woonkamer naar de tuin. Maar die hebben we verrassend weinig open. Eigenlijk is het luchten beneden in deze koude winter sowieso wel een 'ding'. Want alles opengooien en zelf in de kou zitten is niet fijn. Maar alles opengooien en dan boven gaan zitten werken kan ook niet (niet veilig). Bloemen koop ik bijna niet meer (te duur) maar gelukkig krijgen we regelmatig bloemetjes of plantjes van mijn schoonmoeder. Zoals nu een grote mand vol blauwe druifjes ;)

 21. Ik hou echt van de natuur, maar kom er deze wintermaanden echt te weinig. Het wordt tijd dat het lente wordt en ik er met de kinderen weer lekker op uit kan. Naar het park of de bossen bijvoorbeeld. Heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder