Koffers, trolleys en rugzakken: mobiele opbergsystemen!

koffers

Nu de Zomervakantie met rasse schreden nadert is het een actueel onderwerp: koffers!

Of trolley’s.

Of rugzakken.

Kortom ‘mobiele opbergsystemen‘! Zoals een flipbelt.

Koffers voor vakantie

Vorige week maandag liep ik binnen bij één van mijn maandagochtendvriendinnen en er stond een grote koffer in haar garage. Een solide Samsonite vakantie koffer. Hij was bestemd voor de kringloop omdat hij zo zwaar was. Er zaten bovendien geen wieltjes onder. En mijn collega-moeder vertelde dat koffers anno 2015 veel lichter zijn en dus fijner. Dit logge ding ging dus weg.

Oude koffers kringloop: vintage en decoratief

Het zette me aan het denken over koffers. Want die zijn in de loop der tijd enorm veranderd. Sterker nog, honderd jaar oude koffers worden nu zelfs gebruikt als decoratief element in de woonkamer, omdat ze zo mooi en sfeervol zijn. Bijvoorbeeld door er drie op elkaar te stapelen.

kringloop koffers

Zo vormen ze een handige opbergruimte en het staat leuk. En wat te denken van de hutkoffer! Die krijgt nu vaak een tweede leven als salontafel.

Koffers en trolleys: vroeger en nu

Even voor het contrast, een foto van een koffer van vroeger, en een moderne trolley!

trolley

Moderne trolley

vintage koffer

Koffer van vroeger

Als ik moest kiezen welke ik het mooist vond, dan wist ik het wel! Dan ging ik voor de bruine koffer. Maar als het gaat om comfortabel reizen, dan wint (helaas) die trolley het op alle fronten!

Trolley versus koffer

Het belangrijkste kenmerk van een zogenaamde trolley is dat er wieltjes onder zitten. Dat maakt dit type opbergsysteem veel makkelijker en lichter dan een gewone koffer. Bij een gewone koffer draag je noodgedwongen alle gewicht in één hand. Het is dus ook nog eens belastend voor je lichaam. Maar zo’n trolley trek je simpelweg achter je aan. Je hoeft het gewicht niet te tillen.

Bij de Hema kun je ook koffers kopen. Dan ben je tussen de 80 tot 130 euro kwijt. De Hema koffers hebben wieltjes, maar zijn wel saai zwart. Maar goed, je kunt ze opfleuren met een kofferriem of zo.

Maar bij de Action koop je voor 5 tientjes een handige trolley!

Rugzak

Een rugzak wordt ook wel backpack genoemd. En het schijnt dat reizen met een rugzak ‘cooler’ is dan met een koffer. Die jongeren die een jaar na hun eindexamen een jaar de wereld rondreizen heten niet voor niets backpackers en niet suitcasers ; )

Het grote voordeel van een rugzak is duidelijk: je hebt je handen vrij! Bovendien maakt het niet of je over een hobbelige zandweg of glad asfalt loopt met een rugzak. Dat is bij een trolley wel even anders. Het grootste nadeel van een rugzak is dat je het gewicht van je bagage steeds voelt.

Rugzak met wieltjes!

Voor wie niet kan kiezen: er zijn ook rugzakken die je tegelijkertijd als trolley kunt gebruiken. Ik weet niet wie dat bedacht heeft, maar ik vind het erg slim! Hier onder een voorbeeld:

trolley

Een trolley die ook een rugzak is! Hoe slim is dat?!

Kofferband Action

Toen mijn jongste dochter naar China ging als au pair, deed ze een kofferband om haar koffer. Dat deed ze omdat ze dan haar koffer makkelijker kon herkennen! Daarnaast vond ze het net iets veiliger voelen: een soort extra versteviging door de kofferriem. Mocht de sluiting van de koffer dan losspringen of zo, dan houdt zo’n kofferband de koffer toch nog dicht. Ook maak je het leven van potentiële dieven moeilijker met zo’n kofferband.

Bij de Action koop je een goedkope kofferband van het merk Dunlop voor maar 1,99! Ze hebben het nog in verschillende kleurtjes. Mijn favoriete kleur is deze vrolijke gele kofferriem:

action kofferband

Je vindt een kofferband ook onder namen als bagageriem, kofferriem en luggage strap. Bij Xenos kost een kofferriem 3,99.

Praktische informatie over koffers enzo

Stel nou je gaat op vakantie en je hebt nog een koffer, trolley of rugzak nodig. Waar kun je die allemaal kopen? Goed nieuws, want er zijn heel veel plekken waar je terecht kunt. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:

Leestip: Lego opbergsysteem

Wat gebruik jij het liefst: een trolley, koffer of rugzak of nog iets anders?

22 Comments

  1. grietje
    • "Hanneke"
  2. Ipie
    • Ipie
  3. Willemien
  4. Jet
  5. "Hanneke"

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh