Reacties

Koffers, trolleys en rugzakken: mobiele opbergsystemen! — 22 reacties

 1. Voor onze dochter hebben we dit schooljaar een koffer gekocht. Een klein model (handbagage) met wieltjes. Zij ging met school met het vliegtuig naar Spanje. Dan is zo'n koffer wel zo handig.

  Als wij op vakantie gaan gebruiken we van alles. We gaan toch met de auto naar een vakantiehuisje. Dan maakt het niet uit wat voor koffer je hebt. We gebruiken dan weekendtassen (die we al een jaar of 20 hebben) verder werken ook bigshoppers erg goed. Daar kun je zo mooi handdoeken in opstapelen.
  En voor schoenen ed gebruiken we gewoon vuilniszakken.

  • Voor een schoolreisje is zo'n koffer met wieltjes inderdaad wel handig. Zeker als het een kleintje is.

   Grappig dat jullie zo'n mengeling van 'mobiele opbergsystemen' gebruiken. Vooral de big shopper vind ik multifunctioneel!

 2. Dochterlief haar boekentas is een troley die je ook als rugzak kan dragen. Achteraf bekeken is die rugzak veel te zwaar en stroef aan de rug, je voelt de ijzers in je rug.
  Een troley is rugvriendelijk, maar iedereen die vaak in drukke stations loopt zal het wel al eens meegemaakt hebben. De meeste mensen houden er geen rekening mee dat ze die troley achter hen meeslepen en doen in hun haast heel wat andere mensen struikelen.
  Ik heb dus gemengde gevoelens bij die troleys die je achter je aansleept.

  • Dat is een goed punt Sopdet. Met zo'n trolley neem je natuurlijk wel meer plek in. En omdat je hem achter je aan sleept zie je niet wat er verder mee gebeurt.

  • @Sopdet: helemaal mee eens! Al die mensen die de roltrap blokkeren - en jou je trein laten missen - en die je omver rijden met hun trolleys!

 3. Wij gebruiken sporttassen. Hier kunnen we onze spullen gemakkelijker in terug vinden als in een rugzak en ze zin wat flexibeler als een koffer. Voor ons is dat handiger omdat alles in onze auto gepropt moet worden inclusief tent en andere kampeerspullen. We hebben ook nog een dakkoffer maar geen kar oid. We krijgen het gelukkig altijd mee, maar we hebben wel gemerkt dat koffers dan minder handig zijn.

 4. Wij gaan bijna altijd met de auto op vakantie, dus gebruiken wij zowel koffers als weekendtassen en shoppers (lekker handig en je hebt ter plekke een boodschappentas).
  Ga je met het vliegtuig, dan ontkom je bijna niet aan een fatsoenlijke koffer.
  Rugzakken vind ik voor de jeugd leuk, maar voor de wat oudere mens een beetje kneuterig, hoewel ik niet zal ontkennen dat ze reuze gemakkelijk kunnen zijn.

  Mijn ervaring met goedkope koffers is trouwens dat de ritsen slechter zijn dan die in dure exemplaren, dus je kunt beter één keer goed investeren, dan heb je er nog jaren plezier van.

  • Goede tip Gerda. Goedkoop kan soms duurkoop zijn. Ik wist dat niet van die ritsen van goedkope koffers. En als zo'n rits kapot is, heb je natuurlijk niet veel meer aan de koffer.

 5. Toen zoon met school naar Italie ging, werd aangeraden een stoffen trolley van de A.ction te kopen. Deze is licht en heeft het juiste formaat coor het vliegtuig. Toen manlief en ik naar Finland gingen, kochten we beiden een kleine kunststof trolley. Ideaal, ze zijn stevig en er kan behoorlijk wat in en het is handbagage.
  Als we samen een weekje met de auto weggaan doen we alles in een grote, soort sporttas. Als er kinderen meegaan hebben we oo het dak van de auto een opvouwbare dakkoffer oftewel een dakzak. Geweldig ding; opgevouwen neemt hij niet meer ruimte in dan een modern campingbedje en uitgevouwen past er onwijs veel in. Nadeel is dat je hem op de plek van bestemming van het dak moet halen omdat je met een lege zak niet kunt rijden wat met een kunsstof dakkoffer wel kan.

  • Een 'dakzak'! Daar had ik nog nooit van gehoord Ipie. Het klinkt wel erg handig moet ik zeggen. Ik kende wel de auto dakkoffer. Waar koop je zo'n dakzak?

  • Kijk maar eens op Thule opvouwbare dakkoffer. Ik heb hem destijds via internet gekocht.

 6. Het hangt helemaal af van wat ik ga doen, rugzak, trolley kan allebei. Hardschalen koffer is dan weer veiliger voor de inhoud. Want in een vliegtuig wordt er niet zachtzinnig om gegaan met de bagage. Daarom doe ik ook altijd een flightbag om mijn rugzak. Die kan ik op slot doen, en alle banden en touwtjes en andere uitsteeksels zijn veilig afgeschermd zodat ik niet, zoals een medereiziger ooit had, mijn rug zak met een kapotte draagband terug krijg. Dat draagt nogal lastig op een trektocht in de bergen.

  • Dat is echt heel vervelend, een rugzak met kapotte draagband! Net zoiets als een koffer met een kapotte rits...

   Goed punt dat een hardschalen koffer meer bescherming biedt. Ik kan me goed voorstellen dat er best gesmeten wordt met bagage op zo'n vliegveld.

 7. Toen ik al die koffers opgesomd zag staan, vroeg ik me af of er ook zoiets als een koffermuseum zou bestaan. Zoals jij al zegt: ze hebben al een hele lange geschiedenis. Je had kisten en later koffers en manden en ik heb in een antiekprogramma's ook wel een koffer zo groot gezien als een kleine kledingkast. Die kast ging open met twee deuren en daarin werd kleding hangend vervoerd!
  Maar goed, zodenkende deed ik een google en werd verwezen naar Duitse sites. Maar daar zag ik dat het begrip koffermuseum heel anders werd uitgelegd. Daar wordt bedoelt: een museum in een koffer. Dus een minitentoonstelling van bijvoorbeeld een land of een verzameling postzegels. Wat een leuk idee!

  Vroeger wilde ik trouwens niet gezien worden met een harde koffer, zoals een samsonite. Maar sinds ik het gemak ervan ontdekt heb, blijven de reistassen steeds vaker thuis. Onze kinderen hebben een trolleykoffer. (Die eigenlijk eerst van ons was, voor in het vliegtuig, maar vliegen doen we al een paar jaar niet meer)

  • Een koffer museum lijkt me een bezoekje waard. Je zou denken dat iemand dat al wel is begonnen!

   Maar de variant die jij vond, de koffer als een mini museum vind ik eigenlijk ook erg leuk : )

 8. Hier ook allerlei weekendtassen en big shoppers. Die zijn wat flexibeler als koffers, wat betreft in de auto stouwen... We gaan met de auto naar het vakantiehuisje. Dus hoeft het allemaal niet perfect als wanneer je met bijv. het vliegtuig gaat.

  • Grappig hoeveel de big shoppers gebruikt worden om op vakantie te gaan. Maar er kan inderdaad heel veel in, ze zijn sterk en je kunt dingen er ook nog netjes in stapelen. Dus ik snap het helemaal!

 9. Ik heb nog een koffertje van mijn moeder, uit ongeveer 1942. Kan ik zien aan het adres wat erin staat... Hij is van karton, met leren hoeken, gebutst en gedeukt inmiddels. Ik denk dat die meeging naar het Sanatorium, stel ik me zo voor. Krijgt binnenkort een mooi plekje in mijn gang! Op vakantie gebruik ik zelf fietstassen om "al mijn bagage" in te doen. Ik heb nog een rugzak uit vroeger tijden, toen ik nog jong en fit was, en wandelvakanties hield. Gebruik ik niet veel meer, hij wordt vooral nog eens een keer uitgeleend. Én ik heb nog een oude hutkoffer in mijn huiskamer staan: zo'n grote kist - nauwelijks mobiel te noemen - maar wel met heel veel bergruimte. Ik ben altijd benieuwd naar het verhaal achter deze koffer: wie was A.v.V., wiens (of wier?) initialen op de koffer staan?

  • Wat bijzonder zo'n koffer die nog van je moeder is geweest. En wat apart dat hij van karton was! Wat gebeurt er met zo'n koffer als het gaat regenen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>