Afwasmiddel: 5 gebruiks tips

afwasmiddelNatuurlijk kun je afwasmiddel gebruiken om de afwas te doen. Maar je kunt het ook voor andere dingen inzetten. Hier onder een handig lijstje!

Afwasmiddel: 5 gebruiks tips!

 1. Hebben jouw kinderen ook in no time het flesje bellenblaas leeg? Maak snel nieuwe bellenblaas voor je kinderen met afwasmiddel. Meng een scheutje afwasmiddel met water, en voila! Blazen maar.
 2. Gebruik het om een ice-pack te maken. Doe afwasmiddel in een stevige diepvrieszak en leg die in de diepvries. Hij wordt ijskoud maar blijft soepel!
 3. Last van die stomme fruitvliegjes? Lok ze met azijn en doe er een paar druppels afwasmiddel bij in. Als de fruitvliegjes er enthousiast op afkomen zinken ze door het afwasmiddel en verzuipen ze.
 4. Vervelende vlekken in je kleding? Wrijf er een beetje afwasmiddel op. Was het daarna zoals je altijd doet.
 5. Een scheutje afwasmiddel in heet water en je kunt er je ramen mee lappen.

Lees ook mijn post: Wat is het beste afwasmiddel?

Wat zijn jouw tips?

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Ik vind het een multifunctioneel artikel. Zelf poets ik er ook altijd de keukenkastjes (niet met vies afwaswater hoor) en het fornuis mee, je moet het alleen goed naspoelen met schoon water anders streept het.
  M'n ramen waste ik er ook altijd mee, maar ik herinner me nog van vroeger dat ik er in het begin te veel in deed. Een druppel is al voldoende. Tegenwoordig doe ik spiritus door het raamwaswater. Hoef je ook geen extra emmer met schoon water bij je te hebben voor de zeem.
  Dat van die fruitvliegjes is een goede tip. Ga ik toepassen als ze weer verschijnen (hopelijk niet).

 2. Een aantal van deze tips kende ik nog niet. Nu heb ik er weer iets bijgeleerd.
  Mijn tip:
  Als je de spiegel in de badkamer opwrijft met een doekje met wat afwasmiddel erin, beslaat hij een hele poos niet meer. Zo kun je ook na het douchen in de spiegel kijken.

 3. Ik heb vanmorgen net nieuw afwasmiddel gekocht en nu ik dit lees, krijg ik gewoon zin om af te wassen. :') Een tip van mij is: een drupje afwasmiddel in het teiltje is genoeg! Daar moest ik even aan denken, want gisteren zag ik hoe een vriendin van mij de afwas deed. Ze gebruikte zo veel afwasmiddel, dat is helemaal niet nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.