Action flipbelt: kijk mama, zonder handen!

Action flipbelt

Als hardloper zit ik altijd met het probleem: 'Waar laat ik mijn spullen?' Gelukkig heeft de meeste hardloopkleding handige vakjes, maar anders kun je gebruik maken van een zogenoemde flipbelt. Die kosten gemiddeld zo'n 30 euro bij bol.com.

Maar laat het maar aan de Action over, om met een veel goedkopere versie te komen! Voor 3,99 koop je een flipbelt bij de Action.

Ook handig voor boodschappen doen

En hij is niet alleen handig voor hardlopers! Hij is ook handig voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je boodschappen gaat doen. Je kunt er het muntje voor het boodschappenkarretje in doen, je bankpasje en je boodschappenlijstje.

Screen Shot 2020 07 19 at 11.12.57

Flipbelt: wat is het?

Een flipbelt is feitelijk niet meer of minder dan een tricot tunnel die je om je middel draagt. In die tunnel zitten 4 openingen. Die gebruik je om er dingen in te doen. Wie handig met naald en draad maakt er in een mum van tijd zelf eentje.

Hieronder een voorbeeld van zo'n flipbelt:

Screen Shot 2020 07 18 at 13.13.21

Maar ze zijn dus ook te koop.

Flipbelt demonstratie

In onderstaand filmpje zie je een demonstratie van de flipbelt.

Flipbelt: handig voor iedereen!

Feitelijk is de flipbelt handig voor iedereen die zijn of haar handen graag vrij wil houden, maar wel enkele noodzakelijke dingen wil meenemen. Denk aan een id-kaart, zakdoeken, mobieltje of wat contant geld.

Handig voor op stap

Zelf ben ik totaal niet reislustig, maar een flipbelt is ideaal als je gaat reizen, want je spullen zijn er uitstekend in beschermd! De flipbelt heet namelijk niet voor niets flipbelt.

Nadat je je spullen erin hebt gedaan, 'flip' je hem, oftewel draai je hem om. Geen dief die er meer bij kan!

Hij is ook handig bij dagtrips. Je kunt er bij wijze van spreken zelfs mee in de achtbaan, en dan nog valt er niets uit.

Praktische informatie over de flipbelt

Bij bol.com vind je diverse leuke flipbelts voor rond de 30,-. Maar als je eerst wilt proberen of het iets voor je is, kun je dus ook eentje kopen voor 3,99 bij de Action. Hij is daar te koop in de kleuren roze, grijs en zwart.

P.S. Op mijn blog over hardlopen lees je mijn review van de flipbelt van de Action.

Hoe neem jij noodzakelijk spullen mee?

Similar Posts

28 Comments

 1. Wat een handig ding dit! Ik loop vaak met een klein tasje voor portemonnee, telefoon en sleutels, maar ben eigenlijk geen 'tasjesmens'.

 2. Nooit geweten dat action die verkoopt. Ik had een dure met ritsje. Maar ritsje ging stuk en daarom viel tijdens het hardlopen de flipbelt. Hubbie had er ook een een L en bij die gebeurde er na een paar maanden hetzelfde. Die van Hubbie gebruik ik nu. Heb er klitteband ingezet maar het is niet ideaal. Ik ga maar eens kijken naar die van de action dus.

  1. Ik heb er een voor mijn insulinepomp. Als ik kleding draag waarin ik mijn pomp niet handig kan weg stoppen is dit een uitkomst!

 3. Ik heb er ook één van de Action, heel fijn ding. Als ik een evenement loop draag ik die, want daar kan mijn autosleutel in, mijn telefoon en wat geld of drankmuntjes. Als ik gewoon in mijn omgeving een rondje loop dan draag ik meestal mijn sportarmband, daar gaan mijn telefoon en mijn huissleutel in en dat is voldoende als ik in de buurt rondloop.

  1. Op een evenement lijkt hij me inderdaad ook ideaal. Vooral ook omdat je de kant met openingen op je lichaam kan dragen. Niemand die je zakken kan rollen!

 4. Meestal heb ik gewoon mijn ouderwetse heuptasje om want daar kan meer in wat ik nodig hebt maar het is wel handig voor hen die bv ga joggen of naar sportschool zal gaan.

 5. Zeker handig als je geen andere mogelijkheid hebt, maar ik altijd een broek aan lang of kort en jaar daar prop ik het weinige gewoon in. Hans

 6. Ik had zo'n flipbelt van de Action. Een mooie oranje. Ideaal ding. Echt heel handig. Maar de hond heeft hem opgegeten. Dus expert tip: laat geen hondebrokjes er in zitten of leg hem dan veilig weg ;)

 7. Vroeger gebruikte ik een handtas maar tegenwoordig stop ik alles in mijn jaszakken of broekzakken. Maar dan wil mijn verkering zijn portomonnee, telefoon en zakdoekjes kwijt en dan mag ik die ook bij me houden. Ik denk dat ik een flipbelt voor 'm ga kopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.