Reacties

Zeeman statiegeldtas van 1,- — 26 reacties

 1. In ons dorp (bij Amsterdam) is dat al sinds half december zo. Ik heb een geel (spuuglelijk) exemplaar en een blauwe die ik in mijn handtas heb zitten. Ik vind het een handig tasje ruim ook. Gebruik 'm best regelmatig. Die gele moet ik nog een keertje teruggeven want dan krijg ik die euro weer terug. Ik vind het een goede zaak.
  Ilse

 2. Al tijden loop ik zelf met soort gelijk tasje in mijn jaszak en tas rond, super vind ik dit initiatief! Hopelijk volgen er snel meer winkels en word de plastic tas snel verleden tijd!

  Afgelopen zomer was mijn moeder op vakantie in duitsland, daar werd haar een tasje aangeboden die ze beleefd afsloeg en zelf een tasje uit haar tas haalde, waarop de verkoper haar een soort gelijk tasje aanbood in de vorm van een aardbei! Ze was blij verrast en inmiddels ben ik in bezit van de aardbei tas, een leuk en nuttig souvenier met verhaal.

 3. Ik vind het ook super! Ik ben er een grote voorstander van gratis plastic tasjes in winkels helemaal te verbieden, zoals dat al in veel landen het geval is, om zo de plasticberg terug te dringen! Ik heb ook standaard tasjes bij me! Ik heb er van gerecyclede pet flessen en van die biokatoenen nettasjes. Daar kan echt oneindig veel in, haha.

  Overigens, als ze het bij mij alvast in een plastic tas hebben gedaan zeg ik gewoon vriendelijk "ik hoef geen tasje hoor" en halen ze het er weer uit. Ik hoop dan ook meteen dat ze het een volgende klant wel vragen ;-)

  Groetjes, Anke

 4. Ik vind de reclame van Zeeman ook zo geweldig!
  Lekker al die gewone mensen in ondergoed.
  En nog een leuke aktie er ook bij. 2 plus 1 gratis.
  Wij hebben ingeslagen.
  Ben blij verrast door Zeeman.
  Kijken wat er nog meer komt.

 5. Een paar dagen geleden heb ik over hetzelfde onderwerp geblogd, maar dan over een ervaring bij de Hema almede Bakker Piet uit Elspeet. Door de positieve en de wat minder goede voorbeelden wat meer zichtbaar te maken kan wellicht de gewenste ontwikkeling wat gestimuleerd worden. Dus wat mij betreft laat een ieder over z'n ervaringen in dit kader bloggen. Een milde vorm van actie dus.

 6. Ik weiger ook tasjes, ook papieren want die zijn net zo slecht i.v.m. produktieproces. Maar mijn ervaring is wel dat het vaak tegenstribbelend wordt gedaan want winkels willen oh zo graag dat je met hun tasjes met logo en naam over straat gaat, reclame lopen dus voor hen.
  Maar ik houd vol. Leontine

 7. Een paar weken geleden kocht ik iets bij Zeeman en toen kreeg ik te horen dat ik geen plastic tasje meer zou krijgen, maar meestal gaf ik toch al aan dat ik geen tasje hoefde. In mijn schoudertas zit altijd een dun nylon tasje, wat ik heel erg vaak gebruik. Bij die Zeeman werd me trouwens geen alternatief aangeboden, dus ik wist nog niet van het bestaan van de statiegeldtas af totdat ik het hier nu lees.

  In sommige winkels in België krijg je trouwens al een paar jaar geen plastic tasjes meer.

 8. op zich een goed initiatief, maar toch zorg ik dat ik zelf altijd een paar tassen bij me heb, eentje in mijn handtas en een paar oudjes in mijn fietstassen voor als ik onverwacht meer mee wil nemen dan ik dacht, want er zullen toch mensen blijven die die tasjes niet inleveren en weggooien , dan moeten er toch weer nieuwe gemaakt worden en natuurlijk is niet alleen de productie een belasting voor het milieu, maar ook het vervoer

 9. Ik vind het een heel goed initiatief van de Zeeman!
  Ik ben nu in het bezit van een gele en ik wil eigenlijk ook wel graag een blauwe. dat vind ik een mooiere kleur ;-)
  Ik wilde eigenlijk al best lang zo'n tasje, maar had er nog steeds geen gekocht. Nu heb ik er een van de Zeeman. Erg leuk vind ik dat je hem ook kapot kunt inleveren.
  Ik probeer er meer op te gaan letten om minder plastic tasjes aan te nemen, maar dat lukt nog niet altijd. Ik vergeet het gewoon. (erg hè?)

 10. Bij onze Zeeman krijg je al een half jaar geen tasje meer, ik heb een soortgelijk tasje in de vorm van een aardbei in m'n tas zitten. Vind ik er net even gezelliger uitzien dan een Z'man tasje. Ik vind het wel een heel goed initiatief. Ik zeg ook heel vaak in winkels dat ik geen tasje wil.

 11. Ik ben de enige hier die eigenlijk wel blij is af en toe een plastic tasje aan geboden te krijgen.
  Ik heb steevast een tasje in de auto voor het geval er iemand wagen ziek wordt. Of als ik de honden uit laat, wij wonen namelijk in een gebied waar geen bakken staan waar je de uitwerpselen van de honden in kan deponeren en om nu heel de tijd met een klein dieprieszakje te lopen ieksss. Ook in de pendaalemmer in de badkamer gaat een plastic tasje , en vast en zeker gebruik ik ze op nog veel meer plaatsen in huis.

  • De tasjes die bij ons het huis binnenkomen gaan inderdaad ook in pedaalemmers. Vooral in die bij de wc en badkamer, omdat die relatief klein zijn. Een opruimtip die ik vaak hoor is om standaard een plastic tasje in je auto te hebben, en dan elke keer dat je ergens moet wachten, daar troep in te doen.

 12. Ik moest mijn blauwe zeemantasje maar eens omruilen, na een half jaar intensief gebruik zit er nu toch een gat in. Ik vind het ideaal!
  (en de plastic tasjes die ik toch nog krijg, vervullen hier de functie van plasticverzamelaar waarna hij in de oranje plasticbak verdwijnt)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder