Reacties

Waar moet je op letten als je kind een schoolagenda koopt? — 13 reacties

 1. Wij mochten altijd helemaal zelf kiezen, maar er zat wel een limiet aan. We kregen 15 gulden voor een agenda. Daar kon je best een leuke agenda voor kopen, maar de superpopulaire O'Neill agenda was dan net weer 20 gulden. De eerste twee jaar heb ik wel 'leuke' agenda's gekocht, daarna ben ik overgestapt op de schoolagenda die je voor een kwartje kon kopen. Dan hield ik 14,75 in mijn zak (want dat mocht je dan houden) en ik leukte 'm zelf wel op met plaatjes, stickers en verhaaltjes van klasgenoten.

 2. Onze jongste heeft een budget voor 12 euro voor de agenda. Dat vind ik heel veel geld (ik weersta hier de verleiding om naar guldens terug te rekenen). Maar goed een agenda is een noodzaak en fungeert ook nog als uiting van de persoonlijkheid, dat herinner ik me nog wel.Gelukkig zijn pennen, kaftpapier etc wel bij de a.ction gekocht.
  Een studieagenda vond ik de laatste schooljaren zelf het handigst, omdat ik mijn cijfers daar het best in kwijt kon. Die agenda werd gepimpt met populaire mopjes, namen van geliefde bands en sterren, opmerkingen van klasgenoten, bioskaartjes etc en zelfs een klein spiegeltje dat ik er in had geplakt. Kon ik tijdens de les mijn mascara nog even checken. De stickers van LLMM herken ik ook nog! Nog jaren bewaard, die agenda's.

 3. Ik geef mijn oudsten een budget voor nieuwe schoolspullen, wat per jaar wisselt, want het is wisselend van uit school wat "noodzakelijk aan te schaffen is" maar daarboven dus een udget voor kaftpapier nieuwe schriften ringbandmappen etc etc ook agenda... willen ze een duurdere dan kunnen ze of zelf besparen door bv goedkopere schriften enz te kopen of zelf van zakgeld/eigen verdiensten bij te leggen.
  Zelf had ik vroeger ook een paar keer een duurdere, maar ehm nadat ik die eens kwijtraakte( gestolen?) en er toen echt geen ( leuke ) agenda meer te krijgen was( dat was toen zo) kon ik wel een lelijkerd krijgen en die beplakte ik vervolgens met plaatjes uit hitkrant??? grutjes hoe heette dat blaadje, nouja en de jaren erna deden al mijn vriendinnen dat ook :-)

 4. Vroeger mochten we dat zelf uitzoeken en kocht je meestal wat andere kinderen ook kochten. Inderdaad ook ryam. Wat het inladen van berichten betreft; bij dat bericht kom ik niet op je log maar zegt blogger dat hij jou niet kan vinden. Komt regelmatig voor.

 5. Hoi Johanna, en wat voor browser gebruik jij? Zou het daarmee te maken kunnen hebben? Zelf heb ik geen problemen.

  Deze layout is juist één van de simpelste layouts die ik ooit heb gehad: gewoon gemaakt met de blogger templates die nu beschikbaar zijn.

 6. Ik mocht mijn agenda zelf uitkiezen, en het leuke is ik heb ze allemaal nog (ook de O-
  'neill die was mijn favoriet) van de middelbare school. Halverwege het schooljaar was mijn agenda 2 keer zo dik want iedereen schreef en plakte erin. Het zijn een soort dagboeken, erg leuk om zo nu en dan eens in te bladeren.

  Onze zoon zit nog op de lagere school maar zijn agenda mag hij tegen die tijd zelf uitzoeken. De rest aan schriften etc doen we gewoon low-budget. Maar ik gun hem zijn agendaplezier omdat ik een nieuwe agenda uitzoeken zelf het hoogtepunt vond van het nieuwe schooljaar. Alhoewel het mij niets zal verbazen als er tegen die tijd geen agenda s meer nodig zijn maar alles via de computer gaat ;)

  Groetjes Isabelle

 7. Omdat die agenda's voor mij best wel belangrijk waren (inderdaad, Rijam!) en ik erg druk was met het oppimpen van mijn agenda en deze dus aan het eind van het schooljaar ongeveer drie keer zo dik was, bedacht ik dat de jongens hier gewoon een dure agenda mochten. Op de rest van de schoolspullen wilde ik wél beknibbelen.

  Maar hee. Het interesseert ze NIETS! En zo hadden ze dus afgelopen schooljaar allebei een agenda van de Action. Ook goed..! :-)

 8. Evelyn, ik redeneer net als jij: zo'n agenda is best belangrijk voor kinderen, dus daar ben ik wat makkelijker mee. Dus wat een meevaller als je kinderen er vervolgens niet om geven!

  Mijn oudste zoon is ook zo, maar mijn dochters niet.
  Zou het met de sekse te maken kunnen hebben?

 9. Bij mijn kinderen op school zijn ze verplicht de schoolagenda te gebruiken. Zo word er niemand afgerekend op agenda ook kaftpapier krijgen ze van school. Van dat saaie bruin stevige papier. Zelf heb ik vroeger wel duurdere agenda's gehad maar toen ik geld kreeg om er zelf een uitzoeken en de rest mocht houden, werd dat een hele simpele die vanzelf leuk werd met alles wat er in stond en geplakt werd.groetjes Maaike

 10. Ik had plaats tekort altijd in mijn agenda, op een gegeven moment was het huiswerk zoveel en het aantal toetsen ook dat ik gegaan ben voor een bladzijde per dag agenda.

  Ik moest de agenda zelf bij-betalen van mijn zakgeld als ik boven het bedrag van een doorsnee Hema agenda kwam.

 11. Ja, geweldig artikel en zo.. Maar ik wil jullie allemaal even iets duidelijk maken. Je moet gewoon niet EEN HELE INTERNETPAGINA besteden aan welke agenda je kind moet kopen. En het is niet 'iets belangrijks voor je kind'. indien het dat wel zo ervaart, kun je dat lekker uit zijn/haar hoofd praten en anders met rust laten. Dit is levenloos en dom en dat plaatje bovenaan is zo verschrikkelijk lelijk dat ik zelfmoordneigingen krijg.
  Ik was aan het zoeken naar een agenda voor mezelf, wat nog niet zo goed lukt, maar toen kwam dit hier mijn dag verpesten. Hartelijk bedankt.
  Ik was btw niet van plan om een reactie achter te laten, maar ja, omdat je zo dol ben op comments doe ik je maar een plezier.
  ik schrijf dit niet om mensen te beledigen, maar om ze na te laten denken over hun nutteloze bestaan en hoe ze hun leven kunnen beteren.
  Als ik een iemand tot een beter inzicht kan helpen hiermee, is mijn wegtikkende tijd toch weer eens goed besteed op slechte blogs.
  Dank voor uw attentie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>