Reacties

Consuminderen met kinderen: 10 hoogtepunten uit het boek — 15 reacties

  • Ik vond kinderen ook helemaal niet duur. Het wordt pas wat duurder als ze naar de middelbare school gaan. Dan gaat het schoolgeld omhoog, en komen er excursies. Maar ook dat is nog wel te doen.

 1. Ik wil het wel graag, maar ben er nog niet bewust mee bezig. Wil me er nog wel in verdiepen, helemaal nu we straks minder inkomen hebben. Het lijkt me ook wel voldoening geven om toch leuk en gelukkig te leven met minder.

 2. Wat een geweldige titel heeft dat boek.
  Herkenbaar ook. Wij zijn sowieso niet materialistisch ingesteld. En als thuismama krijgt de kleine man voldoende tijd om te spelen en te niksen :-)
  Toch benieuwd naar de rest van het boek. Ga het zeker eens lezen.

  • Ik kan het zeker aanraden Ann. Het is prettig geschreven, en meer dan een opsomming van tips. Marieke Henselmans staat op een bepaalde manier in het leven, en trekt zich niets aan van de drukte van onze huidige maatschappij.

 3. Het boek is natuurlijk niet zo interessant voor iemand zonder kinderen ;-). Ik begon dit artikel te lezen door de kaft, lekker creatief. Na het lezen van je stukje denk ik dat het boek ook interessant is als je geen kinderen hebt :-).

  • Goede kaft blijkbaar Els!

   Ik denk dat het boek voor mensen zónder kinderen wel minder leuk is. De insteek is toch wel heel erg dat je kinderen hebt vind ik.

   Hoewel het daarnaast dus ook wel over je leefstijl in het algemeen gaat.

 4. Bijna tien jaar later, en met kinderen die volwassen zijn ben ik het er nóg roerender mee eens. De leukste dingen in het leven zijn gratis, of goedkoop. Dat je dat aan je kinderen leert is zo belangrijk. Dat is de kunst van het leven.
  En dat je het nooit goed doet had ik graag 30 jaar eerder geweten. Maar ik was toen zelf 30 en ik dacht vast anders erover.

 5. Als leerkracht, voeger van groep drie, deed ik een ontdekking. Vrijwel alle kinderen halen hun zwemdiploma in groep 3. Mijn conclusie, begin niet te jong. Het komt goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder