Met de trein met kinderen: railrunner 2,50

met de trein met kinderen

Met de trein met kinderen is een voordelige manier van reizen als je Wanderlust hebt.

Bovendien is het handig, want je hebt je handen vrij. Als je eenmaal zit heb je alle tijd om naar buiten te kijken en tijd door te brengen met je kind(eren)

Vandaag reist Floris per trein naar zijn ouders in Utrecht, samen met onze zoon Ot. Zijn ouders naderen de tachtig, en ons zeventallige gezin is ze wat teveel van het goede. Op deze manier heeft Ot bovendien lekker een dagje zijn vader voor zichzelf.

Met de trein met kinderen naar Utrecht

De treinreis van Doetinchem naar Utrecht neemt ruim anderhalf uur in beslag, en dan volgt in Utrecht nog een busreisje van ongeveer vijftien minuten, naar het adres van mijn schoonouders. Een kleine twee uur ben je dus al gauw aan het reizen.

Met de trein met kinderen: railrunnerkaartje 4 t/m 11 jaar

Financieel en ecologisch gezien is een treinreis erg gunstig: Floris heeft een jaarabonnement, en Ot kan met een railrunnerkaartje van 2,50. Bovendien besparen we benzine, en zo sparen we behalve onze portemonnee, ook het milieu.

Maar wat betreft tíjd vind ik een treinreis toch wat omslachtig. Met de auto is het een kwestie van een uur, van deur-tot-deur. Met de trein kom je zo ongeveer op de dubbele reistijd uit. En hoezeer ik mezelf ook voorhoud, dat ik moet genieten van het proces, en de tijd in de trein zien als 'rustige' tijd, het ongeduld wroet en woelt in mij.

Niettemin: uiteindelijk wint de trein het op alle fronten: hij is milieuvriendelijker, goedkoper, en is een gratis cursus in geduld!

Kinderen gratis met de trein

Je kunt ook kiezen voor Kids Vrij reizen met de trein met kinderen. Hiermee kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis en onbeperkt met jou meereizen. Zelfs tijdens de spits. Voor Kids Vrij reizen heeft je kind wel een eigen ov-chipkaart nodig. Die kost eenmalig 7,50.

Railrunner versus Kids Vrij reizen

Als je vaker dan 3 keer per jaar met je kind reist, is Kids Vrij reizen goedkoper dan telkens een railrunnerkaartje kopen.

Vogelshow

Terwijl Floris en Ot naar Utrecht reisden, fietste ik met de kinderen naar een naburig tuincentrum dat mij had gelokt met de belofte van eieren schilderen, gratis schminken en een vogelshow. Piet is veranderd in een hondje (zie ook schminkvoorbeelden):

Schermafbeelding 2010 04 05 om 13.46.46

Ook de vogelshow was een ware belevenis. Het is niet elke dag dat je zulke bijzondere roofvogels ziet! Als we nu ook nog ergens een Paashaas spotten, is deze Tweede Paasdag helemaal 'af'!

Schermafbeelding 2010 04 05 om 13.46.54

Leestips

Deze post verscheen voor het eerst in 2010 en is geupdate.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Ja de vogels zien vliegen in Rijssen is echt leuk, als je tenminste van roofvogels houdt:-) ( ik dus niet)
    ik dacht dat het rond 14.oo uur begint maar dat staat vast wel ergens op internet.

  2. Nou ja, de pasen ligt al ver achter ons, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het OV gemwoon te duur als je ook een auto voor de deur hebt staan. Als je dan met een paar man reist is dat veel goedkoper.

  3. Pasen is al voorbij., Is zeker voordelig om te reizen met de trein. Leuke foto van deze kinderen. Vogelshow is zeker indrukwekkend om te zien. Mooie foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.