HomeFinanciënBetalen voor je afval    

Comments

Betalen voor je afval — 42 Comments

  1. Wat wij betalen weet ik niet. Wij hebben nog niet het Diftar systeem, maar dat willen ze wel in gaan voeren. Ik ben daar niet zo heel blij mee. In de zomer stinken de containers altijd erg. Ze staan in de volle zon en ze kunnen niet op een andere plek. Ik wil ze dus maar wat graag iedere keer aan de weg zetten. Dat gaat mij dus extra geld kosten.
    Wij hebben met ons 8-en 4 containers staan. 2 grijze (1 extra dus, daar betalen we per jaar geloof ik een euro of 70 voor) Die 2de kan binnenkort wel weg denk ik. Jongste zoon is hopelijk binnen een paar maanden zindelijk, dan heb ik beduidend minder afval.
    Dan hebben we een oud papier container. Die wordt iedere maand gratis geleegd.
    En dan hebben we ook nog de groene container voor het GFT.
    In de garage heb ik een grote prullenbak staan waar precies zo’n zak voor het plastic in kan. Als die vol is knoop ik hem dicht en leg hem bij de containers. Iedere 2 weken worden die opgehaald. Dan heb ik er meestal 4 of 5.
    In die zakken mogen sinds 1 januari niet alleen het plastic maar ook metaal en drinkpakken. Dat scheelt dus weer in de grijze container.

    In mijn keukenkastje heb ik een prullenbak met 3 emmers: 1 voor GFT, 1 voor het plastic en 1 voor restafval. Bovenop die prullenbak staat een mandje voor oud papier. Zo hoef ik niet voor ieder dingetje naar buiten te lopen.

  2. Nou ik woon dus in Diemen, ja die gemeente met de hoogste prijs. In onze buurt hebben we ondergrondse containers en daarin kun je onbeperkt droppen. Mag ook wel voor dat bedrag. Verder is er aan het begin van de wijk een plek met diverse bakken oa voor papier, plastic etc. Grofvuil (behalve puin) kun je hier elke week aanmelden en dit wordt dan op een vaste dag opgehaald. Verder is het een fijne gemeente om te wonen maar de kosten rijzen wel de pan uit.

  3. ik lees hier echt hele interessante dingen.
    Ik heb maar 2 bakken een groene en een grijze. Een kleine grijze (120 liter) en die is niet eens elke twee weken vol. En dat met een kind in de luiers.
    Papier wordt door de voetbal en wat andere verenigingen opgehaald. Glas en plastic breng ik zelf naar een brengpark.
    En ik betaal een vast bedrag per jaar. En dat is bijna evenveel als mijn buren die met 1 bak van 240 liter nog niet genoeg ruimte hebben en dus mijn bak volstoppen……

    Ik heb echter nu genoeg nadelen van de andere systemen ook gelezen hier. Dus ben toch niet ontevreden.

  4. Geen idee haha! Ik ga het even navragen. We zijn natuurlijk onlangs verhuisd! En dat zorgt voor behoorlijk wat extra rommel. Vooral dat piepschuim van de lampen kan ik nergens kwijt :-( zit gelijk de grijze bak helemaal vol… Anyway we doen mee met zoveel mogelijk scheiden. En halen ook maar niet al te veel zooi in huis :-))) liefs, Eva!

  5. In Tilburg heb Je de afvalpolitie. Als je niet goed het afval scheidt krijg je een boete… Het is maar te hopen dat andere mensen niets in je container stoppen.

  6. Ik schrik altijd van het bedrag hier: €215 p.j. voor één persoon… Restafval en gft worden wekelijks opgehaald, maar veel gft composteer ik zelf. En heel vaak komt de wagen niet langs – moet je weer bellen en je volle bak nog een week bij huis houden. Diftar lijkt me wel wat, maar het nadeel lijkt me inderdaad dat mensen gaan storten en dat je betaalt voor die buren die hun afval in jouw bak dumpen. En: Ik neem heel graag afval van anderen mee naar huis – omdat ik het nog kan gebruiken, of omdat de kringloopwinkel het nog kan gebruiken. En soms gaan dingen dan later alsnog in de vuilnisbak….

  7. Hier gebruikten we tot 1 april ook kliko’s voor gft en restafval. Plastic apart in een zak. Naast een vastrecht voor afval van zo’n 80 euro per jaar, betaalde je per lediging voor een grote grijze kliko iets van 24 euro en voor de groene 2,50 (dit was eerst ongeveer 7 euro). Maar met ingang van deze maand is de gemeente voor het restafval weer overgestapt naar speciale zakken, die je kunt kopen a 2,90 euro. Ze zijn echt heel klein. Er past bijna niks in. De groencontainer blijft wel en bij het plastic mag je nu ineens ook blik, drankkartons, deksels van potjes stoppen.

  8. Je idee om drie containers van verschillende kleuren voor afval te maken spreekt me aan! Ik heb het altijd moeilijk gevonden om mijn afval te sorteren, dus ik hoop dat op deze manier het makkelijker voor me wordt. Ook heb ik iets van metaal in mijn kelder, en ik wil deze spullen ook recyclen want ik heb ze niet nodig en dat is goed voor het milieu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>