Madonna: schittert ze nog?

madonna
Madonna toen ze net begon

Ik groeide op met Madonna!

Toegegeven, ze was niet echt mijn genre. Want ik hield toen al meer van Country and Western muziek, maar zelfs mij ontging haar populariteit niet. En sommige liedjes van Madonna vond ik ook best mooi. Ik kan er nu alleen eventjes geen eentje bedenken ;

Wel herinner ik me haar video ‘Like a virgin’. Ik vond het altijd zo knap dat ze net op tijd bukte als de boot onder een brug door ging.

Make-overs

Bovendien ben ik gek op make-overs en daar grossiert Madonna zo’n beetje in. Ze heeft echt al heel veel verschillende looks gehad. Van langharige blondine, naar kortharige blondine naar langharige brunette etc.

Haar meest bijzonder transformatie vond ik toch wel die in serieuze, Engelse boekenschrijfster. Hoewel ik geloof dat het wel bij dit ene boek gebleven is…

madonna
Madonna als schrijfster

Madonna 2015

Ik las dat Madonna’s laatste album een beetje tegenviel wat betreft de verkoopcijfers. En dat ze nu dus alles uit de kast haalt om beter te scoren. Ze gaat zelfs weer op tour. Op 5 december zingt ze in Nederland. Dat doet ze bijvoorbeeld door aan te pappen met de jongere garde popsterren. En door haar bijna 60-jarige billen te laten zien… Dat vind ik dan weer iets minder chique.

madonna
Madonna laat haar billen zien…

Ik denk dan echt wel eens aan haar kinderen! Hoe zullen zij het vinden dat hun moeder haar billen toont in het openbaar? En ze kreeg nog veel kritiek op haar billen ook… Misschien moet ik bovenstaande foto op de koelkast hangen. En als mijn kinderen zich dan schamen voor míj, dan wijs ik op die foto en zeg: ‘Wees blij dat ik mijn billen niet laat zien, zoals Madonna!’

Ouder worden en Madonna

Ik vind Madonna ook interessant als iemand die ouder wordt. En hoe ze daar mee omgaat. De hele discussie over de vraag of vrouwen boven de 40 nog lang haar mogen hebben, lapt ze bijvoorbeeld aan haar laars. Madonna is niet het type dat natuurlijk ouder wordt. Ze heeft zich zelfs behoorlijk strak laten trekken. En van die rare appelwangetjes laten implanteren.

Dat intrigeert mij.

Want Madonna was juist iemand die zich niets gelegen liet liggen aan de heersende normen en waarden. En grenzen verlegde.

Maar als het op ouder worden aankomt, gaat ze mee in het idee dat dit niet oké is. Dat lijkt me een gemiste kans, Madonna!

Ze had juist kunnen laten zien hoe je mooi natuurlijk ouder kunt worden vind ik.  Nu vind ik haar soms een beetje sneu…

Madonna’s American Pie

Ik heb inmiddels een liedje bedacht dat ik best mooi vond: American Pie. Hier onder komt het:

Wat vind jij van Madonna als moeder? En als artiest?

Similar Posts

15 Comments

 1. LOL ik wist niet dat er een discussie wás over lang haar boven de 40…

  Verder vind ik niet zoveel van Madonna. Het lijkt me wel fijn hoe ze haar leven indeelt naar hoe zij het prettig vind, wars van de heersende normen en waarden.

  Mbt die foto ophangen van Madonna haar billen, ik vrees dat je daar juist weer commentaar over krijgt van je kroost. Dat soort dingen ‘mogen’ vaak niet als moeder.

  1. Ja, zo gaat er een wereld voor je open! Er schijn een ongeschreven regel te zijn dat vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd hun haar niet meer lang mogen dragen. Maar die regel is volgens mij al vrij oud, en tegenwoordig niet meer aan de orde.

 2. Ik heb pas na mijn 40ste haar laten groeien en steek het graag op of simpele staart als ik thuis ben. Kan er nu zoveel meer mee doen dan kort.

  American Pie is een song van Don MClean door hem geschreven en gezongen al lang geleden, zoals vaak vind ik de originele versie mooier.

  Met Madonna heb ik niks.

 3. Ik zag laatst een foto in de originele versie en in de bewerkte photoshop versie..

  vraag me dan ook af, word ze niet te oud om dit alles te doen?
  vind t wel knap dat ze met haar leeftijd nog zo’n goede conditie heeft voor haar concerten.

  static.afbeeldinguploaden.nl/1503/98864/JDEMrZ.jpg

 4. ik weet niet wat ik van haar vind. ik ben neutraal denk ik. ik vind sommige van haar nummers nog wel leuk maar qua perfomance o.i.d. dat zou ik nooit kijken :/

 5. Hoe Madonna (in het echt) als moeder is weet ik niet, daar ga ik dan ook geen (voor)oordeel over geven. Als artiest heeft ze goede jaren gehad. Nu weer minder en daarom ‘moet’ ze op andere manieren in de ‘spotlights’ komen, anders weet niemand meer wie Madonna is. Een van mijn favorieten is: Frozen.

 6. Ik was vroeger een grote fan. Als klein meisje vond ik het fantastisch hoe Madonna precies deed wat ze zelf wilde. Ze zette ze zich in voor gelijke rechten voor homosexuelen. Iets dat vooral in de VS niet iedereen in dank afneemt, Ik bewonderde haar hierom. Toen ze moeder werd, respecteerde ik haar om haar ideeën. Ze houdt haar kinderen vrij strak. Dus toen ik de kans had om naar een concert te gaan, ben ik geweest. Een keer in Parijs en een keer in Amsterdam. Toegegeven het was een prachtige maar enorm gelikte show.
  De eerste barstjes in mijn bewondering om haar begonnen toen er een hele heisa was om de adoptie van haar dochtertje. Het leek erop dat de familie van het meisje er moeiet mee had maar dat het ze uiteindelijk toch mocht worden geadopteerd omdat Madonna ontzettend veel geld in (school)projecten heeft gestopt. Dat gaf mij een onaangenaam gevoel. Nu kan de media dingen enorm opkloppen en uit zijn verband trekken dus niemand weet of dit wel helemaal waar is. Maar toch het gaf mij een onaangenaam gevoel. De laatste tijd bekruipt bij mij het gevoel dat ze wanhopig aan haar jeugdigere jaren wil vastklampen. Er is duidelijk aan haar gesleuteld en ze date mannen die makkelijk haar zoon hadden kunnen zijn.Ik vind dat een beetje sneu allemaal. Wat is er mis met een mooie natuurlijke vrouw van boven de vijftig? Mens laat lekker je rimpels zien denk ik dan. Voor de rest ziet ze er nog fantastisch uit. Ik zou een moord doen voor zo’n lijf.
  Ergens zal er altijd een soft spot voor haar blijven maar ze heeft een heel klein beetje afgedaan. Ik ben dus niet bij haar concert.

  1. Mooi beschreven hoe je beeld van haar is veranderd en beïnvloed. Ik denk ook dat Madonna juist had kunnen laten zien dat je mooi oud kunt worden, zonder jezelf helemaal te verbouwen.

 7. Tja, ik ben nooit een echte fan geweest van haar muziek maar ben er natuurlijk wel mee opgegroeid en vond haar ook altijd wel erg vernieuwend. Probleem bij haar vind ik wel dat ze live wel een goede show qua dans en perfomance neer weet te zetten maar qua stem echt wel tegenvalt en ook nog weleens vals wil zingen. En ja, inmiddels op een leeftijd aangekomen dat ze dit soort dingen, zoals het tonen van haar blote billen, beter kan laten.

 8. Madonna’s transformaties vond ik nogal wisselend, net als haar bijpassende muziekstijlen. Soms vond ik het heel leuk, soms vond ik het niks.
  Haar beste tijden vond ik de begintijd en de periode dat ze ‘Frozen’ zong.

  Lang haar kan op elke leeftijd, al ligt het soms wel aan wat voor soort haar je hebt. Soms zie ik vrouwen op leeftijd met heel dun haar die het lang hebben, meestal in een staart. Dat vind ik niet zo mooi staan. Even met de krultang en het dan in een staart of opsteken scheelt dan een heleboel.
  Mijn kunstenaarszoon vindt het altijd zonde als vrouwen boven de veertig hun haar afknippen. Hij vindt dat ze er ‘jongenskoppies’ van krijgen. Hij dreigde me al een jaar of wat geleden dat ik niet mijn haar moest afknippen en het te verven in een harde kleur.
  Dat was ik niet van plan, lang haar vind ik fijn. Al moet ik toch echt binnenkort naar de kapper. En kleuren hoeft ook niet. Ik ben op mijn 48e nog nauwelijks grijs en met de haarkleur zelf ben ik ook blij (goudblond, heb mazzel gehad :-)

  1. Niet alle transformaties zijn even mooi inderdaad, maar wel altijd vrij opvallend. Ik vind het grappig dat één persoon er zo verschillend uit kan zien.

   Leuk dat je kind jou op een gegeven moment advies geeft over je uiterlijk. Ik vind dat je kunstenaarszoon wel een punt heeft over dat kort knippen.

 9. een fan ben ik niet echt, alhoewel ze een paar mooie nummers had zoals Frozen, haar pogingen om eeuwig jong te blijven kan ik ook niet echt waarderen,hoe ze als mens of moeder is ? geen idee, we krijgen alleen te zien wat ze willen laten zien en de media is ook niet altijd waarheidsgetrouw. wat ik wel kan waarderen is haar energie waarmee ze op 60 jarige leeftijd nog steeds een show neer kan zetten. of ik het mooi vind is een ander verhaal, maar een beetje van die energie zou ik ook wel willen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.