Reacties

Wat is jouw smartphone geschiedenis? — 41 reacties

 1. Ik heb eerst een zachtblauw mobieltje gehad van Ericson. Weinig plezier van gehad want technisch deugde er iets niet mee. Na reparatie was ik belsaldo kwijt en deed ie het nog steeds niet goed. Eigenlijk was alleen de kleur leuk ;-)
  Zo'n vijf jaar geleden heb ik een rode samsung gekocht. Weer een mibieltje en weer zo eentje die je open klapt. Ik gebruik hem zelden. Oudste zoon gebruikt hem als wekker.
  Een smartphone heb ik nooit gehad. Heb ik niet nodig (altijd thuis). Bellen doe ik met de vaste telefoon en verder heb ik een ipad en een laptop.

  • Zachtblauw vind ik inderdaad een leuke kleur! Vervelend dat je het belsaldo kwijt was zonder dat je het hebt kunnen gebruiken. Ik heb zoiets ook wel eens gehad.

   Ik ben ook veel thuis, maar toch heb ik het gevoel dat ik met vijf kinderen op de middelbare school zo'n smartphone nodig heb. Al is het maar omdat ze nooit beltegoed hebben en whatsappen gratis is...

 2. Mijn eerste was een Nokia, een heel kleintje. Daar heb ik denk ik wel 6 jaar mee gedaan! Nu heb ik een Doro, dat is een seniorentelefoon ;-) Ik ben pas 48 hoor! deze telefoon is van een overleden goede vriend, hij had 'm net. Ik kan er mee bellen, SMS-en en foto's maken. Ik heb geen smartphone, ben bijna altijd thuis en heb een vaste lijn en een PC. Ik gebruik mijn mobiel hooguit twee keer per maand. En als ik weg ga, zet ik 'm niet aan. Heerlijk rustig! Ik vind het vreselijk dat de mobiele telefoon zo'n grote rol is gaan spelen, ik doe daar niet aan mee, ik weiger!

  • Gelijk heb je dat je hem niet aan zet! Ik vind ook dat de smartphone wel erg tegenwoordig is. Je ziet mensen zelden meer gewoon zitten. Ze zijn bijna altijd bezig met hun smartphone.

   Zo'n seniorentelefoon lijkt me lekker overzichtelijk.

 3. Ow,ik weet niet meer wat mijn eerste mobiel was, ik dacht een roze nokia.
  En nu heb ik net als Sonja..en seniorenmobiel. Ook nog geen senior maar ik vind het wel verrekte handig met die grotere, lichtgevende toetsen en grotere tekst..en lampje voor als je de sleutel in het sleutelgat moet doen terwijl het pikkedonker is. Hier dus ook alleen bellen, sms'en en eventueel foto maken (maar geen supergoede camera dus doe ik nooit)
  Ook ik neem de mobiel nooit mee, ben veel te blij dat niemand me dan kan bereiken ;-)

  • Zo'n seniorentelefoon lijkt me wel wat voor mijn man. Die vindt de toetsen van zijn smartphone altijd zo klein. En hij doet er verder ook echt niets mee, alleen bellen als zijn trein weer eens vertraging heeft.

 4. O o ik heb nog steeds mijn allereerste gsm, een klein opklapbaar ding. En dat vind ik meer dan voldoende voor mezelf :) Ik kan bellen en sms-en. Voor internet...moet ik thuis op de PC, maar dat vind ik totaal niet erg.
  Groetjes uit Gent en een fijne dag,
  Chris

 5. Oooohhh, ik heb ook een hele geschiedenis! Ik begon een hele tijd terug met een oude nokia, en heb nu een Note 4. Tussen de nokia en de Note 4 zaten ook heel veel verschillende telefoons. Kortom: ik heb ook een tamelijke smartphone geschiedenis! :-)

 6. Nog steeds geen smartphone. Ik dacht even dat ik er eentje moest hebben, maar ik kwam weer bij zinnen. Ik hoef er geen. Ik heb mijn mobieltje ook al nooit bij me. Die ligt leeg en credit-loos in een la ergens.
  Ik heb drie maanden gebruik gemaakt van een simpel mobieltje omdat ik toen geen vaste telefoon had. Maar die lag dan ook gewoon in huis.
  Hoe nerdy ik ook ben, hoe gek ik ook ben op gagdets, smartphones trekken mij niet. Kleine trackers die ze zijn.
  Enige voordeel is dat je er mee kunt bijhouden waar je kroost uithangt (mits je de juiste software installeert, gnagnagna >:D)

  • Ik was ook geen fan van mobiele telefonie, maar moet toegeven dat een smartphone toch wel handig is. Ik kan er mee bankieren, contact houden met mijn pubers, foto's maken, parkeren en bellen als ik mijn been breek tijdens het hardlopen ; 0

 7. Wat leuk die verschillende verhalen van iedereen! Mijn man en ik hadden de eerste mobiel samen, voor mij vooral voor in de auto 's avonds of in de trein. Later natuurlijk toch wel mijn eigen Nokia, was dat, zo'n handig opklapding, ook roze, cyclaam meer. Ik heb sinds ongeveer 2 jaar een iPhone, onder druk van de rest van het gezin, ik was de enige die nooit mee kon appen! Wel heel handig inderdaad, zo gauw je weet hoe het werkt ;)

  • Ook al roze : )))

   Als je eenmaal door hebt hoe het moet is het inderdaad wel handig. Maar ik moest ook even wat weerstand overwinnen voordat ik het whatsappen door had, want eigenlijk wílde ik het eerst helemaal niet kunnen.

 8. Toevallig heb ik sinds afgelopen week een nieuwe telefoon, ik ben weer terug bij de iPhone. Ik blijf dat zo'n fijne telefoon vinden en kan maar moeilijk wennen aan android.
  Mijn eerste telefoon was van Hi, een blauwe. Mijn eerste smartphone was een iPhone.

 9. Ik begon met een hele grote Nokia van mijn broer, kon er alleen mee bellen. Dan een tijdje geen gsm, daarna een kleinere Nokia, die raakte ik kwijt. Daarna bijna dezelfde Nokia, die heb ik lang gehad. Toen de oude iPhone 3 van mijn vriend. Daarna een IPhone 4 die ik kwijt raakte, daarna weer een IPhone 4 en daarna nog een, die had meer gig. En nu heb ik de IPhone 5 van mijn vriend hij heeft een IPhone 6...ik ben wat telefoons kwijtgeraakt...

 10. Vanwege ziekte van de kinderen heb ik voordat er mobieltjes waren altijd met een beeper gelopen. Bij calamiteiten kon ik zo opgeroepen worden. Mijn eerste telefoon was een Nokia, en die heb ik nog steeds.Ik gebruik hem alleen in noodgevallen en zet er5 euro per jaar beltegoed op. Het werk wilde dat ik een mobiel nummer gaf, en ook dat ik daarmee de achterwacht deed. Maar helaas voor hen, ik ga niet mijn persoonlijke telefoonnummer daarvoor gebruiken. Voor je het weet bellen ze je ook buiten die achterwachttijden. Ik kreeg, na flink op mijn privacy-strepen staan, een bedrijfstelefoon voor die taak. Collega's bleken het ineens ook een probleem te vinden om hun eigen nummer door te geven dus sindsdien is er gewoon achterwacht met de achterwachtteleoon. Zo simpel, ook voor de cliënten handiger want het is steeds hetzelfde nummer.

  Groet,Greet

 11. ik heb al zoveel telefoons versleten dat ik het aantal niet meer weet...
  ik weet nog wel de aller eerste keer met telefoon, ik was 18 en niemand had nog telefoons en daar zat ik dan op school met telefoon ik schaamde me dood.. Dat is nu toch niet meer voor te stellen...
  Voor mijn werk gebruik ik hem de hele dag door, en in het begin wilde ik ook geen touch screen leek me niets...

  • Dat je je zelfs schaamde voor je mobieltje Jackie. Anno 2016 schaamt een kind zich denk ik eerder omdat hij of zij er geen heeft : )

   De tijden zijn echt veranderd.

 12. Leuk om je geschiedenis te lezen van je smartphones. Dit is mijn tweede windowsphone. Ik vind het vele gemakkelijker. Vooral als ik weg ben, even kijken op instagram, foto's maken als onze Diezel iets raar doet.

  • Fijn dat hij goed tegen een stootje kan. Of komt dat door het smartphone hoesje? Mijn iPhone zit in een hoesje van de Hema, dat je echt dicht kunt klappen. En dat is maar goed ook, want hij valt nog wel eens.

 13. Oei even terug zitten te tellen ben ik nu bij mij zesde telefoon. De laatste drie waren smartphones. De laatste twee keer na ongeveer 2 jaar gewisseld, omdat ze heel traag werden. Degene die ik nu heb, een Motorola, werkt nog steeds super! Enige nadeel is dat de camera slecht is.

  • Een slechte camera is inderdaad jammer. Dat vind ik ook een nadeel aan mijn iPhone4.

   Vervelend dat ze traag werden zeg. Dat is een goede reden voor een nieuwe.

 14. Ooit lang geleden ben ik begonnen met een groot koelkastmodel de telefoon had zelfs nog een flink antenne erop zitten die uit stak.Vraag me niet welk merk geen idee.Zover ik me kan herinneren heb ik de afgelopen jaren alleen maar Samsung modellen gehad. De Note 1 en 2 was ik ook erg blij mee. Moet zeggen dat ik altijd reactie,s kreeg van Jeeee wat een groot zwaar ding. Nu ik zelf weer een kleinere heb vind ik dat ook maar je raakt zo snel weer gewent aan een groter scherm dat ik de andere modellen weer erg klein vond.Ik kan me ook nog een hele kleine herinneren zo lief was dat modelletje. Die paste net in je hand , Weer het andere uiterste van de Note ;)Nu heb ik de Samsung 4 en ben er nog steeds heel gelukkig mee. gemiddeld doe ik toch wel twee jaar met mijn telefoons.

  • Het voordeel van zo'n groot scherm lijkt me dat het fijner leest, en makkelijker typet. Maar weer niet zo handzaam. Zoals voor het hardlopen is zo'n Note dan denk ik niet handig.

 15. Ik heb wel al meerdere smartphones gehad. Een nieuwe nam ik steeds bij een nieuw abonnement. Als je abonnement verloopt en je geen nieuwe telefoon neemt ben je namelijk je provider gratis geld aan het geven.

 16. Ik heb een paar mobieltjes versleten, mijn favoriet was een zilverkleurige motorola, die is gestolen toen ik in een overvolle metro stond ! Sinds anderhalf jaar heb ik een smartphone, een Samsung mini, . Ik ben er dik tevreden mee en hoop dat'ie het nog lang zal doen. Leuk, een smartphone. Ik speel er wordfeud op en ook handig is de whatsapp. Ik woon in het buitenland en bel met die app gratis naar vriendin en zus in Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>