Reacties

Zoals verwacht loopt alles anders: 4 x omgaan met problemen — 15 reacties

 1. Toch denk ik dat iedereen anders tegen problemen aankijkt, en dat sommige zaken net daardoor als een probleem worden gezien. De dokter of tandarts is een noodzakelijk kwaad waar je niets tegen kunt doen, dus waarom zou jij je daar druk om maken, dat maakt iets wat eigenlijk geen probleem tot een probleem.

  • Je hebt helemaal gelijk Sjoerd. Mijn man knippert bijvoorbeeld niet eens met zijn ogen als hij een plantaat moet bij de tandarts. Maar als je niet zo in elkaar steekt, is de theorie in de praktijk soms wat weerbarstig.

 2. emdr heeft mij een eind geholpen met die ellendige angst voor de tandarts. Ik vind het nog steeds niet leuk (en ga echt te weinig), maar als ik ga, dan gaat het een stuk beter dan eerst.
  Minder stress vooraf en niet meer totaal uitgeput na afloop.

  Mocht je zelf aan de slag willen, kijk dan eens bij https://www.thetappingsolution.com/
  Dat is geen emdr, maar eft tapping. Je klopt jezelf (letterlijk) rustig.
  Het is een beetje een Amerikaanse insteek, maar het eft tappen is er al een poosje.
  Ik ben hier voorzichtig enthousiast.

  Totaal off topic met je boekreview, maar ik noem ze toch maar even :-)

  • Dankjewel voor je tip Nans. Ik moet bekennen dat ik EFT inderdaad 2 keer heb geprobeerd voor mijn angst bij de tandarts. Maar ik kan helaas niet echt zeggen dat het veel heeft geholpen bij mij. Fijn dat het bij jou wel wat deed.

 3. Die angst voor de tandarts is wel herkenbaar. Ik zit er ook altijd enorm tegenop te hikken. Maar het is steeds weer zo voorbij. Dat boekje laat ik even aan me voorbij gaan; dat is niet zo mijn genre.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder