Comments

Kleuters aan de pinpas? — 13 Comments

  1. Onze dochter van 8 heeft er sinds ergens vorig jaar eentje.
    Ze zingt af en toe op de markt en verdient daar dan een leuk centje mee. Dit geld gaat grotendeels op een spaarrekening, waar zij niet zomaar aan kan komen. En een beetje op haar eigen rekening. Dan koopt ze bv eens een boek of een pen of een notitieblokje oid. Ze heeft altijd mijn toestemming nodig. Hij zit ook in mijn portemonnee.
    Als ze straks ouder is en alleen mag wordt dat laatste anders ;)

  2. Groot gelijk, Anke en Merel. Ik heb 2 kleindochters die nog heel jong zijn.
    Bij hun geboorte heeft mijn dochter spaarrekeningen voor hen geopend (waar ouders noch kinderen aan kunnen komen) en daarop heb ik en anderen royale bedragen gestort. Bij verjaardagen komt daar steeds wat bij. Pas als ze volwassen zijn kunnen zij over dat geld beschikken. Een rekening met een pinpas op zo’n jonge leeftijd is niet nodig. Ik zou daar niet veel op storten en de pinpas voorlopig goed opbergen. Als ze oud genoeg zijn voor een baantje dan wordt het een andere zaak.

  3. Dat is wel heel erg jong. Ik wist zelfs niet dat dit mogelijk is. Mijn twee oudste kinderen kregen pas een bankkaart op hun twaalfde. De jongste is nu zeven en ik ga bij hem ook wachten tot hij twaalf is.

  4. Op zich maakt het toch niet uit of kinderen hun zakgeld oid contact krijgen of op een bankrekening met een pas ? Beide zijn bedoeld om hen met geld om te leren gaan. Het lijkt me toch dat jij bepaalt hoeveel geld er op die rekening staat en dat er afspraken gemaakt worden over het bestedingsdoel (net als met normaal contant spaargeld). Voordeel is dat kinderen onder 18 niet rood kunnen staan op hun rekening dus er is in ieder geval geen gevaar dat ze teveel uitgeven. Kinderen van 6 zijn tegenwoordig ook al heel handig met een mobiele telefoon, het lijkt me dat ze het principe van een pinpas ook wel snappen.

  5. Ik geef ze contant geld en zie geen enkele reden om ze een pinpas te geven. Met contant geld hebben ze iets concreets in handen. Echt niet dat die kniepen van mij iets onnodigs kopen met hun briefjes en muntjes maar een zwaai met een pinpas is interessant en heeft veel minder het gevoel van uitgeven dan cash, kan ik me voorstellen.

  6. Hier krijgen ze zakgeld van oma
    Elke week 1 euro. Zelf stort ik wekelijks ook 1 euro op hun zakgeldrekening. De pinpas heb ik in beheer. Als ze wat duurdere dingen willen kopen bijvoorbeeld een spel mogen ze hem gebruiken. Deel betalen contant en de rest pinnen we dan samen.

    In de praktijk zijn het twee Dagobertjes. Dus zakgeld op de zakgeldrekening room ik regelmatig af naar de spaarrekening.

  7. Heel jong, maar ze gebruikt hem niet. Wij hebben hem in bewaring. En eigenlijk heeft ze hem ook nooit nodig. Ze doet alles nog met contant geld. Zal in enkele jaren wel veranderen…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>