Squid Game op Netflix 9 afleveringen van dik hout zaagt men planken!

Squid Game op Netflix

Ik ben dol op Koreaanse drama’s, maar kijk eigenlijk alleen de romantische drama’s. Voor Squid Game op Netflix maakte ik echter een uitzondering.

Er wordt namelijk zoveel geschreven over deze Koreaanse serie dat ik nieuwsgierig werd, en bereid was de romantiek even te laten voor wat het is.

Omdat ik niet van het bingewatchen ben, kom ik rijkelijk laat aan gesukkeld met mijn Squid Game review, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Squid Game op Netflix: het bloed vliegt je om de oren

Laat me beginnen met zeggen dat het bloed je om de oren vliegt in Squid Game! De eerste aflevering zat ik behoorlijk geschokt te kijken hoe zich op het tv-scherm een gruwelijke massamoord afspeelde!

Laat het maar aan de Koreanen over om zich niet druk te maken over de gevoelens en zenuwen van hun kijkertjes. In romantische drama’s laten ze gerust de hoofdpersoon een gruwelijke dood sterven en ook in Squid Game vallen ze bij bosjes…

Squid Game: Moord op kinderspelletjes

In Squid Game doet een groep mensen mee aan een spel waarmee ze heel veel geld kunnen verdienen. Het zijn allemaal mensen die een zeer moeizaam leven leiden en financieel in de problemen zitten. Het is die wanhoop die maakt dat ze meedoen.

Maar in aflevering 1 weten de deelnemers feitelijk niet waarvoor ze zich hebben ingeschreven.

En de kijker weet dat ook niet.

Maar daar komen dus zowel de deelnemers als de kijkers thuis snel achter bij het eerste spel in aflevering 1 van Squid Game op Netflix.

De eerste game: rood licht/groen licht oftewel Maria Koekoek

De spelletjes die de deelnemers aan Squid Game moeten doen zijn gezellige oude Koreaanse kinderspelletjes. Niets mis mee, zou je denken. Maar wie verliest, verliest ook zijn leven! En dat alles in een mooie pastelkleurige omgeving.

Het eerste kinderspel dat gespeeld wordt is  Red light, green light. In Nederland hebben we een vergelijkbaar spel dat Maria Koekoek heet.

Rood licht/groen licht – Maria Koekoek: het spel

Eén speler gaat met de rug naar de groep staan. De groep moet proberen bij die ene speler te komen en die af te tikken. Dan heb je gewonnen. De speler die met de rug naar de groep toestaat zegt ‘Annemaria…’ en dan ineens ‘Koekoek!’ Op dat moment draait de speler zich plotseling om. Iedereen die dan nog beweegt valt af.

Maar in het geval van Squid Game op Netflix is de speler die met de rug naar de groep staat een enge grote pop. En als je nog beweegt als die zich omdraait wordt je bruut neergeschoten!

Hieronder zie je het eerste spel uit Squid Game – Waarschuwing: eng en akelig

Zie hoe de deelnemers het eerst leuk vinden, tot de eerste dode valt…. Maar even een waarschuwing: het is best akelig en schokkend! Kijk dus liever niet als je daar niet goed tegen kunt.

Had ik al gezegd dat er heel veel bloed is in Squid Game op Netflix?!

Squid Game op Netflix : hoe gaat het verder?

Na de eerste game wil een deel van de overlevenden stoppen met het spel. Net als een aantal kijkers vermoed ik. Met een kleine meerderheid worden de spelen beëindigd. Maar eenmaal terug in hun gewone ellendige dagelijkse leven besluiten de meesten opnieuw mee te doen aan Squid game! Hoe is het mogelijk!

‘Nou ja,’ zei  ik tegen mijn dochter, ‘nu weten ze in ieder geval wél wat ze te wachten staat!’

Wat volgt is nog 8 afleveringen van leuke kinderspelletjes met een gegarandeerd bloedige afloop.

Mijn conclusie over Squid Game op Neflix: ik vond het mooi!

Ondanks mijn initiële schok en afschuw over wat zich afspeelde op mijn tv-scherm heb ik alle afleveringen gekeken. En ik vond het mooi! Ja, het vele bloed is schokkend en akelig maar het verhaal boeiend.

Squid game op Netflix gaat echt over mensen. Waartoe ze bereid zijn, en tot hoever.

Aan actiefilms heb ik een hekel, maar Squid game is ondanks de actie toch vooral een verhaal over mens zijn.

Op IMDb krijgt Squid game een 8,1 maar ik geef deze serie wel een 8,7.

N.B. Probeer niet iets te eten terwijl je Squid game kijkt…

Praktische informatie over Squid game op Netflix

Squid game op Netflix bestaat uit 9 afleveringen van een klein uurtje. De serie is te zien op Netflix.

Heb je geen Netflix?

Geen probleem.

Je kunt de serie ook kijken op kissasian.sh

Squid game merchandise

Er is een levendige handel ontstaan met spullen uit deze serie. Zo kun je de enge pop uit het eerste spel kopen via bol.com en zijn er ook pakken te koop van de bewakers. Bovendien worden er hele evenementen georganiseerd waar je de spellen zelf kunt doen. Maar dan zonder dodelijke afloop….

Squid Game op Netflix

Leestip

Wat vind jij van Squid Game?

Similar Posts

12 Comments

  1. Ik zag de serie vorige week. Ik dacht dat ik een van de laatste mensen was die ‘m zag. Ik vond het een goeie serie. Er komen nog 2 seizoenen.

  2. Onze zoon van 27 vindt de serie leuk. Maar ik begin er absoluut niet aan. Ik houd niet van geweld, ook niet als het gespeeld is… Ik heb net het Koreaanse drama Do do sol sol la la sol bekeken op Netflix, vond ik heel leuk (behalve de laatste aflevering). Ben je nog steeds dankbaar dat jij me middels jouw blog op het spoor hebt gezet van het K-drama!

    1. Dat is een leuk en lichtvoetig drama Alice, Do do sol sol la la sol. Wat leuk dat je Koreaanse drama’s hebt ontdekt! Er gaat een wereld voor je open, vind je ook niet?

  3. Ik kan me er tot nu toe niet toe zetten de serie te kijken. La Casa de Papel heb ik wel gekeken, maar deze lijkt me gewoon te gruwelijk. Maar wellicht moet ik de bloederige passages negeren en meer de draad van het verhaal vasthouden, zoals jij ook gedaan hebt. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.