Miskoop: uitschuifbare gootsteenzeef

Miskoop uitschuifbare gootsteenzeef

Had ik al gezegd dat de Kruidvat voor mij een enigszins gevaarlijke winkel is? Vergelijkbaar met de Action? Helaas heeft dit effect zich weer eens bewezen in de vorm van een stomme miskoop. Om precies te zijn in de aanschaf van een uitschuifbare gootsteenzeef.

Uitschuifbare gootsteenzeef

Ik had mijn tandpasta gekocht, en in plaats van heel verstandig de kortste route naar de kassa te bewandelen, besloot ik dat best even langs ‘de leuke schappen’ mocht lopen. En daar lag hij: een uitschuifbare gootsteenzeef. Nou wil het geval dat ik al heel lang op zoek ben naar een goede, grote zeef. Ik gebruik die namelijk als vergiet om pasta en dergelijke uit te laten lekken.

Officiële vergieten laten te weinig water door vind ik, vandaar dat ik liever een grote zeef gebruik.Maar de zeef die ik heb, laat los aan de rand. Daardoor is hij scherp en gevaarlijk in het gebruik. Maar ik kon steeds geen goed alternatief vinden.

Tot ik dus deze uitschuifbare gootsteenzeef tegenkwam. Met vetgedrukte letters stond er heel vertrouwenwekkend in hoofdletters: ROESTVRIJSTAAL. Geweldig! Even aarzelde ik nog vanwege het model. Ik heb mijn vergieten en zeven meestal rond. Maar de beloftes van rvs, en dat ik hem heel handig in mijn gootsteen zou kunnen hangen zorgden ervoor dat ik hem meenam naar de kassa.

De uitschuifbare gootsteenzeef in de praktijk

Eenmaal thuis toonde hij helaas diezelfde dag nog zijn ware aard… De eerste teleurstelling kwam toen de uitschuifbare handvaten waarmee je hem in de gootsteen kunt hangen, niet ver genoeg uitschoven… Met andere woorden, de handvaten waren te kort om hem in de gootsteen te hangen.

Uitschuifbare zeef

Vervolgens bleek het model ook nog eens lastig, en als verrotte kers op de taart is het heel lastig om gekookte pasta vanuit een vierkante zeef in een pan te gieten. De helft viel er naast.

Mijn conclusie over de uitschuifbare gootsteenzeef van Kruidvat

Mijn conclusie over de uitschuifbare gootsteenzeef is dat het een miskoop is. Hij maakt de belofte dat je hem in je gootsteen kunt hangen niet waar, en hij is ook nog eens heel onhandig in het gebruik.

Ik raad hem beslist niet aan.

Hij kostte mij 4,95.

Een heel ander type zeef dat wél handig is, is de gootsteen zeef!

Wat was jouw laatste miskoop?

Similar Posts

30 Comments

 1. Wat jammer dit miskoop is. Onhandig ding. Past helemaal niet op. Ik gebruikt gewone zeef in handen. En ook mandje. Kruidvat kunnen ook gebeuren dat miskoop is. Jammer!!! Action ga ik liever daar naar toe. Gisteren ben ik naar Action geweest. Wat dingen gekocht.

 2. Ach zonde. Ik heb de pasta pan van Ikea met een vergiet er in. Zó handig. Slechte impulsaankoop? Ledlichtjes op batterij die stroom vreten.

 3. Wat jammer, want als het allemaal had gewerkt, zou dit echt een heel erg handig ding zijn. Mijn laatste miskoop was eh… geen idee eigenlijk. Kan me alleen iets herinneren uit de supermarkt wat ik niet lust, maar verder niet.

 4. och gossie… ja dat probleem ken ik, zo’n zeef is wel handig
  maar het moet wel werken natuurlijk

  kan me geen miskoop herinneren eigenlijk :-)

  fijne dag vandaag

  1. Ik heb hem ook en past prima in/op de gootsteen, bevalt me uitstekend.
   BV om gewassen spinazie en andijvie in uit te laten lekken.

 5. Ik heb hem al jaren en gebruik hem nog steeds.
  Ideaal voor grote hoeveelheden klein fruit, hang hen op een emmer en gieten maar.
  Ook andijvie en spinazie gaan er in. Hij past nèt op de ronde gootsteen, niet helemaal in het midden.

 6. goedkoop is duurkoop zeggen we dan maar ;) die dingen moet je niet bij het kruitvat kopen joh ahah, wij hebben er ook een maarja wel een stuk duurder en is een ideaal ding!

 7. Hoi Nicole,

  en ik dacht nog wel, dat het wel een handig ding zou zijn.
  Niet dus…
  Mijn laatste miskoop heeft te maken met Modetalente, waarmee jij adverteert.
  De kleding die daarin staat is zoooo prachtig, ik werd er hebberig van.
  Maar… van de 5 dingen die ik, tezamen voor 131,- euro heb gekocht is er niets, werkelijk niets dat klopt. Ik kreeg heel andere dingen en het is ook nog eens niet terug te sturen.
  Je denkt, dat het mooie degelijke Duitse kledij, maar nee… je krijgt Chinees spul. En nog lelijk ook.
  Ik heb meteen besloten om nooit meer kleding via internet te kopen.
  Ik hoop dat het mijn laatste miskopen zijn!

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

 8. Die Kruidvat is inderdaad wel verleidelijk, vooral vanwege die hebbedingetjes. Als ik er langs loop moet ik mezelf er ook altijd aan herinneren, dat de meeste dingen in de praktijk tegenvallen.
  Mijn laatste miskoop was bij de Action. Ik kocht tegen beter weten in een ballonslinger met ledlichtjes erin. Leek me zo leuk voor de verjaardag van de kinderen. Maar de eerste ballon knapte al meteen bij het opblazen en daarna volgde het ritueel met batterijen voor de led. Er moest ook nog eens een schroevedraaier aan te pas komen.
  Typisch een geval: ik had het kunnen weten.

 9. Het zijn van die producten die voor een prikkie worden aangeboden en dus niets mogen kosten om te produceren.
  Dus elk beetje materiaal wat men kan besparen of van matige kwaliteit is wordt gebruikt. Hans

 10. Wat jammer van je miskoop. Ben ook nog steeds op zoek naar mijn ideale vergiet. Misschien een idee om daar een blogpost over te schrijven ?

 11. Ik zit me suf te piekeren maar er schieten me geen miskopen te binnen. Da’s best fijn eigenlijk. Ik heb trouwens ook de pasta pan van Ikea met zo’n zeef er in. En ik heb nog een hele grote pastapan (ooit bij AH gekocht) met een deksel met gaatjes. Ook heel handig!

 12. Oh, wacht! Ik heb ook nog een speciaal afgiet-ding. Ook van Ikea. Een soort halve deksel met gaatjes die je op je pan legt. Dus ja, je moet naar Ikea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.