Reacties

Alarmerend bericht over schoonmaakspray — 51 reacties

 1. Ik gebruik een tot twee keer per jaar schimmelreiniger van HG, agressief spul! De laatste keer bleek dat het een mousse is geworden i.p.v. vloeibare spray. Een enorme vooruitgang, ook gelet op het onderzoek dat jij aanhaalt.

 2. Ik gebruik over het algemeen alleen azijn. In een sprayfles, dat dan weer wel :). Werkt 9 van de 10 keer prima, zeker bij regelmatig gebruik. De geur stoort mij niet, maar kun je inderdaad maskeren met etherische oliën. Ik poets ook wel eens met baking soda, en gebruik kristalsoda voor de afvoeren. Meer eigenlijk niet. Soms ontvet ik met wat olie (klinkt tegenstrijdig maar werkt prima).

 3. Ik gebruik een sprayfles waarin ik 1 theelepel groene zeep doe en aanvul met water. Goedkoop, ruikt lekker en maakt goed schoon op een veilige manier. En niet giftig voor kinderen

 4. Boycotten die producten Het maakt me zo boos.Nu het bekend gaat worden dat het niet zo goed is voor mensen is het erg. Googlen
  op glasex en dierproeven op honden. Die zijn wel er aan blootgesteld en veel zwaarder. Nooit meer gebruiken die spuitflessen

 5. Maar dat weten we toch al lang!
  Chemicaliën vernevelen, dat kan nooit goed zijn!
  In een gezin waar alleen sprayflacons staan,vraag ik altijd naar een allesreiniger ( om gewoon een sopje te maken), of gebruik desnoods even afwasmiddel.
  Je wilt toch geen chemicaliën vernevelen als er een baby'tje in huis is.
  Die longetjes zijn nog piepklein en kwetsbaar.
  Wat een volwassenen doet moet hij/zij zelf weten, maar bij kleine kinderen kan het echt niet!
  Zelf maken ( Kijk bij Becky cleaning) kan prima ( al heb ik niet direct wodka in huis), en zo groen mogelijke middeltjes gebruiken kan ook.
  Maar het liefst : niet sprayen met kleintjes in de buurt!
  groetjes, Franca.

 6. Ik vind zulke sprays ook erg handig! En Dasty van bij de Wibra doet echt goed zijn werk, de beste spray die er is! :-) Misschien is een 'veilig' merk kopen toch wel een goed idee...

 7. Gelukkig ben ik niet zo schoonmakerig. Groene zeep vind ik fijn en voor de oven gebruik ik wel een spuitbus, zal wel niet zo goed zijn want het beneemt me soms de adem. Maar dat is slechts 2x per jaar. Compenseert het niet gebruiken van andere dingen wel weel.

 8. Sorry,als we nadenken hadden we het zelf kunnen weten. Het is gevaarlijk om te drinken, dat weten we,maar in kleine hoeveelheden komt het toch in je lichaam terecht. Via de longen!ik vind het vervelend om zo scherp te zijn, maar ik durf het nu toch

 9. Ook ik vind zo'n ding makkelijk, maar ik hou niet van de geur van die dingen, vind ze onsmakelijk voor de natuur en vind het bezopen te betalen voor iets wat je zelf ook zomaar hebt. Dus gebruik ook ik een spuitflacon en vul die met een dikke laag vloeibare groene zeep (per jerrycan te koop bij Welkoop) en vul 'm aan met water. Nat dekje, spuitflacon en lekker poetsen!
  In de badkamer heb ik zo'n ding met azijn gevuld voor de kalk en ook eentje met chloor en water voor de hardnekkige schimmel die borstel en groene zeep weerstaat. Vrijwel al mijn schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijk, goedkoop en soms zelfgemaakt en geen ingewikkelde dingen, hoor!

 10. Ik vind schoonmaak-sprays heel handig in gebruik en ik maak het al jaren zelf!
  Hier mijn recept:
  .......1liter gewone blanke azijn in een grote glazen pot met deksel
  .......doe daarin de schillen van sinaasappels en citroenen en laat dat ongeveer 3 weken staan
  .......zeef de inhoud van de pot en vul de sprayflacon
  Dit mengsel ruikt lekker en maak goed schoon! Je kunt ook schoonmaakazijn gebruiken maar dan zou ik zeker wat water toevoegen!

 11. Ik zweer ook bij de schoonmaaksprays, het is zo lekker makkelijk. Soms merk ik al dat het op je luchtwegen slaat als je het gebruikt, dus ik geloof best dat het na 20 jaar niet goed voor je kan zijn. Jammer, dan maar aan het alternatief.

 12. De geur van die Dasty echt sterk. Beter buiten te doen als die gebruik (niet binnen in huis) maar ik gebruik hem niet zo vaak. Wel gehoord dat heel goed schoon voor echt moeilijk vuil. Ik gebruik die van Marcel`s Green Soap. Ze ruiken lekker. En soms maak ik zelf van schil van perssinaasappels en die doe ik ook in de vaatmachine. Mijn vaatmachine ruikt lekker naar perssinaasappels dus

 13. Het enige aan spray wat ik gebruik is Antikal voor mijn badkamer. Maar daar mag je ook niet te veel van spuiten :) zeker in kleine ruimtes is het opletten. Daarom zet ik tijdens het poetsen ook alle vensters open.

  xoxo Daisy

 14. Er was een tijdje geleden bij de Action ook biologische schoonmaak spray te koop, van het merk A Good Clean. Voor de keuken en ook allesreiniger. Niet duur en zit ook nog in een mooie fles :-)

  • Ik weet precies welke je bedoelt Renate. Ik heb daar destijds ook nog mee in de handen gestaan. Maar ik wist niet zeker of het ook echt goed zou schoonmaken, en daarom heb ik het niet gekocht. Maar het zag er leuk uit.

 15. Ja, ik had dat een tijdje geleden ook gelezen, ik schrok er eigenlijk niet van...
  Soms "pakken" die dingen echt op mijn adem dat het mij echt niet goed lijkt, chemicaliën lijken mij idd sowieso al niet goed, voor niets of niemand... we willen tegenwoordig ook te hygiënisch zijn, water is vaak al goed genoeg...

 16. Ik houd dus echt van ouderwets schoonmaken. Lekker met mijn handen in een emmer sop ; ) Ik zou zelfs dat ook 'meukvrijer' willen doen, mij trekt 'seepje' heel erg, daar ben ik nieuwsgierig naar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>