Reacties

Snijbloemen mooi houden: 8 tips voor langer bloemplezier — 27 reacties

 1. Ik koop in het voorjaar wel eens tulpen maar voor de rest niet veel ik snij gewoonlijk boeketjes uit de tuin en we hebben veel Dalia's en Gladiolen en die staan dan veel in huis.

 2. we zouden af moeten van snijbloemen en zeker van rozen.
  Bekijk de uitzending van Zembla hierover (kan hier blijkbaar geen link plaatsen, waarom eigenlijk niet?)"rozen komen vaak van ver".
  Geen fraaie docu...

 3. Ik koop zelden snijbloemen en ook dochter zegt meestal , mam ik heb liever een orchidee dan een bos bloemen (koop ik meestal voor haar verjaardag), maar ruim week geleden kreeg ik bij de Jumbo een gratis bosje roosjes, ze hadden er te veel ingekocht en gaven ze liever weg dan ze later weg te gooien, gratis bloemen altijd leuk.
  Mijn gedachte was dat ze dan wel niet lang mooi zouden blijven ,maar ze staan nog steeds en zijn nog niet verwelkt, komt waarschijnlijk ook wel omdat het niet erg warm is in mijn huis.

 4. ha Nicole,

  dat zijn nog eens goeie tips!
  Ik koop zelf nooit bloemen, maar krijg zo nu en dan wel een bosje.
  Daar kan ik jouw tips goed bij gebruiken, want soms is het echt de moeite waard!

  Maar het mooiste vind ik zelfgeplukte bloemetjes...

  Groetjes!

 5. Daar zitten een paar tips tussen die ik nog niet kende. Ik maak vaak de fout dat ik toch overtollig blad laat zitten en inderdaad: dan zit je na een paar dagen met een vieze lucht in huis én zijn je bloemen al snel niet meer mooi...:(

 6. Eigenlijk koop ik nooit snijbloemen, omdat ik liever plantjes in huis heb. Daar heb je toch wat langer plezier van. Maar natuurlijk krijg ik wel eens een bosje en dan zijn deze tips heel handig!

 7. Ik houd niet van bloemen. Nou ja, ik houd wel van bloemen. Als ze buiten staan. Maar bloemen binnen, in een vaas, vind ik niks. Ik waardeer het gebaar als ik van iemand bloemen krijg maar ik vind het zo zonde van het geld. Een bosje kost tegenwoordig al snel 10 of 15 euro en na een week ligt het in de afvalbak. Zo zonde! De mensen mensen om mij heen (en op mijn werk) weten dat ook dus ik krijg eigenlijk nooit bloemen. Toen ik nog wel bloemen kreeg, gaf ik ze altijd af bij een verzorgingstehuis in de buurt. Dat vond ik dan wel weer leuk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder