Reacties

Tuinieren met kinderen toen en in 2024 — 36 reacties

 1. Wou'k ook zeggen; zevenblad kun je eten als sla; wat tomaatjes erdoor en hopsa!
  Misschien je andere onkruidjes ook ns onder de loep nemen; wellicht heb je een hele groentewinkel in je tuin liggen...

 2. Gelukkig hebben we niet allemaal de zelfde tuingevoelens, ik heb ook geen groene vingers.
  Voor kinderen geldt dat ze een andere kijk op tuinieren hebben dan volwassenen. Hans

 3. Ha Nicole,

  net als jij heb ik het ook geprobeerd, maar nee... totaal geen zin of interesse.
  En... wat denk je?>
  Ze was nog niet op kamers of ze had zich ingeschreven voor een volkstuin!
  Echt!!

  Groetjes!

 4. Ik ben dol op tuinieren. De middelste tiener heeft het ook in d' r vingers en zij houdt van gras maaien en heggen snoeien met de elect.snoeischaar

 5. Ik mag me gelukkig prijzen met mijn jongste zoon. Ieder jaar maakt hij het terras onkruidvrij. Lekker buiten, zijn favoriete muziek op en gaan met die banaan .. eh onkruidkrabber!

 6. Mijn kinderen vinden tuinieren leuk. Ook nu ze volwassen zijn en een eigen tuin hebben. Vanaf de kleuterleeftijd hielpen ze mee in een perfect onderhouden groentetuin. Op die leeftijd lag het plezier vooral in het zaaien, poten en oogsten van de diverse gewassen.
  Had ik ze echter op die leeftijd mee laten helpen op een braak liggend stuk grond overwoekerd met onkruid en dat door die kleine kinderhandjes in cultuur wilde laten brengen, dan vermoed ik dat ze de rest van hun leven geen enkele interesse meer zouden hebben in tuinieren.

 7. haha, ik ben dol op tuinieren en de kinderen hebben niet hoeven helpen( pedagogisch gezien niet slim) maar van de week hielp mijn volwassen dochter vrijwillg mee in de moestuin. Je ziet,er is hoop

 8. Haha, het klinkt zowaar gezellig :-)
  Ik weet niet meer waar ik het las, maar een tuingoeroe heeft eens beschreven dat je verschillende types tuinmensen hebt. Je hebt mensen die houden van het werken in de tuin an sich, je hebt mensen die wel van een mooie tuin kunnen genieten, maar geen plezier hebben in het onderhoud er van, je hebt mensen die graag een uitgebalanceerde tuin hebben met bloemen - en daarvoor ook het nodige werk willen doen, je hebt mensen voor wie de tuin functioneel moet zijn; hun kruiden en groenten moeten vlakbij de keuken staan, je moet zonder natte voeten naar het kippenhok kunnen lopen, de droogmolen moet in de zon staan, dat soort praktische zaken. Dat vond ik wel een interessante invalshoek.

  • Dat is inderdaad een interessante invalshoek Anita. Mijn moeder is echt van het type dat plezier beleeft aan het tuinieren zelf. Ik beleef vooral plezier aan een boek lezen in een mooie nette tuin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>