Regenton

regenton
Onze regenton. Zo lek als een mandje. Maar wel pittoresk!

Wij hebben twee regentonnen. Dat is op zich leuk.

Ware het niet dat ze zo lek zijn als een mandje. Hun functie zijn ze dus helaas verloren.

Hemelwater opvangen en gebruiken

Maar na het lezen van diverse blogs, vind ik het eigenlijk zonde om het hemelwater niet op te vangen! Dat kan mijn man immers prachtig voor zijn moestuin gebruiken? Zo sparen we niet alleen onze portemonnee maar ook het milieu.

Dus ging ik op onderzoek naar een leuke regenton. Het liefst een romantisch houten model. Maar helaas is er weinig romantisch aan de prijs van een gemiddelde houten regenton.

Een plastic regenton is het voordeligst

Het eind van het verhaal is eigenlijk simpel: ik moet gewoon niet zo’n leuke pittoreske houten regenton willen. Als ik genoegen neem met een groene plastic ton ben ik voor zo’n 50,- klaar. Er kan 200 liter in onderstaande regenton. En vrolijk is hij wel.  En dan geef ik de kapotte regenton gewoon ergens een leuk plekje in de tuin. Want ik vind hem best romantisch ogen.

regenton

Ik vraag me nu alleen nog af, wat het handigste formaat is. Is 200 liter genoeg?

Dus gevraagd: ervaringen en adviezen over regentonnen.

Similar Posts

18 Comments

 1. Hier hebben we er 2 . 1 gekocht voor 25 gulden en de 2e komt van de rommelmarkt voor 1 euro. Als je het alleen voor de tuin gebruikt zal het genoeg zijn denk ik. Ik gebruik ze ook nog voor veel andere dingen daarom hebben we er 2. Als het een periode niet regent maak het niks uit of je 1 of 2 hebt.

 2. Ik zou persoonlijk niet voor een plasticen gaan. Het is grondig onderzocht dat er uit plastic (zeker onder invloed van uv), heel lang giftige stoffen blijven lekken. Voor de bloempjes is dat niet erg, maar voor de moestuin wel, want die giftige stoffen eten jullie dan vervolgens op!

  Ik zou ook heel graag een regenton willen, maar de kosten schrikken mij ook altijd af!

  Ik ben benieuwd waar je op uit komt :)

  Groetjes,

  Anke

 3. Ha, leuke vraag! Ik had ook al besloten tot een plastieken – vanwege de prijs. Wat ik nog wel een nadeel vind: plastic kan kapot vriezen, en moet dus (is dat nog zo?) ‘s winters geleegd worden. Ik moet alleen nog verzinnen hoe ik zo’n ding hal, op de fiets (Ons bin zuuunig – wil het niet tegen betaling laten bezorgen. ;-))

  1. Plastic is toch niet zo’n goed plan begreep ik van Anke. Dus nu wil ik toch weer liever een houten.
   Zo’n ton krijg je inderdaad niet zo even op de fiets mee denk ik!

   1. we hadden er een soort van houten schutting om heen getimmerd. Daarop een buitenschilderij van de action. Dan zie je niets meer van dat lelijke ding.

 4. Die van mij is in plastic … echter ziet het eruit als “natuur” en dat speelt ook de rol van … airco

 5. Over dat plastic. Het beetje water dat je uit de regenton gebruikt (dat is echt minder water dan dat uit de lucht komt vallen) wat opgenomen wordt door de groente staat niet in verhouding met alles wat je uit plastic eet en drinkt uit de supermarkt. Denk ook aan de plastic laag in blik en deksels van glazen potten, frisdrank, mineraalwater en sappakken. Dus als je daar bang voor bent moet je echt plastic-loos gaan (denk ook aan eventuele slippers enz) en een houten regenton kopen.
  Onze regenton komt trouwens van de rommelmarkt. 10 euro geloof ik.

 6. Je oude regenton is leuk. Zet er mooie bloemen in in een hoekje van je tuin. Staat geweldig!
  Een nieuwe….tja zo’n plastic ding vind ik niet mooi. Als je op marktplaats kijkt staan er maar zat houten voor een redelijke prijs. 225 liter inhoud en dan rond de 50 tot 80 euro.
  Dat is toch een leuke prijs?

  Succes met er een uitkiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.