Reacties

Zomertijd 2023 + filosofisch vraagstuk! — 21 reacties

 1. De bijpassende dansschoenen zijn voor de horlepiep? ;-)

  Zelf heb ik alleen een wekkertje die ik pas over een week aanpas. Blijf zelf gewoon op standaardtijd. Ga nu om 9 uur uit bed en tot gisteren was dat 8 uur.

 2. Ik hoefde alleen de keukenklok te verzetten.Dat voelde inderdaad een beetje vreemd. Maar ik ben me zeker bewust van de veranderde tijd. De eerste dagen van de zomertijd moet ik erg wennen. Als we weer overgaan op de wintertijd heb ik daar raar genoeg geen moeite mee.

 3. Ik heb ook die klokken 'nodig' die je handmatig moet verzetten. En ik doe dat altijd al op zaterdagmiddag, dus dan ga ik op de 'nieuwe tijd' naar bed. Slapen doe ik toch wel, dus dan hoop ik dat ik ook op de nieuwe tijd wakker word. Missie mislukt vandaag. Ik werd pas om negen uur wakker;).

 4. Alleen mijn vaders horloge moet verzet worden. Hij kreeg bij zijn 25 jarig jubileum in 1974. Het is een automatic: geen batterij, nooit opwinden, met datumaanduiding die om de 2 maanden bijgewerkt moet worden. Het blijft lopen door de beweging van je arm. Als het stilstaat krijg ik het alleen met heel veel moeite aan de gang, dus draag ik het iedere dag. Na mijn vaders dood verscheen hij in mijn droom en zei dat het een bijzonder horloge was. En dat klopt!

  • Wat een mooi verhaal en wat een bijzonder horloge Josephine! En wat bijzonder dat je zelf moet blijven bewegen om het horloge door te laten lopen!

 5. De klok in de woonkamer en mijn wekkertje naast mijn bed verzet ik. De keukenklok laat ik op de normale tijd staan. Zodat ik nog weet hoe het eigenlijk zou moeten.

 6. Het is een tijdloos verhaal, of men moet de zomertijd afschaffen.
  Ik heb nog 1 klok die de analoge tijd aangeeft, maar vanmorgen trapte is er toch in.
  Ik keek en dacht wat ben ik vroeg opgestaan. Hans

 7. Interessant vraagstuk... Ik moest vroeg op die zondag en de wekker zetten. Mijn hoofd had er een beetje moeite mee; de wekker zetten in de wintertijd voor een tijdstip in de zomertijd. Ik raakte een beetje in de war. Maar het ging - uiteraard - automatisch goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder