Avondeten verjaardag: 14 ideeën!

avondeten verjaardagAvondeten verjaardag ideeën gezocht?

Wat is handig en lekker?

Als je jarig bent wil je liever niet uren in de keuken staan.

Tegelijkertijd wil je waarschijnlijk wel je gasten een beetje leuk ontvangen en trakteren.

Avondeten op verjaardag: ik koos altijd macaroni

Als kind mochten mijn zusjes altijd kiezen wat we wilden eten als we jarig waren. We kozen altijd macaroni! Die maakte mijn moeder klaar met draadjesvlees, een gebakken uitje en een blikje Del Monte tomatenpuree.

En lékker dat we het vonden!

Avondeten op verjaardag: patat

Later, toen ik zelf moeder was, mochten mijn kinderen ook kiezen wat we aten als ze jarig waren. Dat betekende meestal patat als avondeten op een verjaardag. En later kozen ze ook weleens de McDonald’s.

Avondeten verjaardag inspiratie

Maar het avondeten op een verjaardag hangt natuurlijk ook allemaal erg af van hoe jij jouw verjaardag viert. En hoe laat eventuele gasten komen. Stel, ze komen om een uur of drie ‘s middags, en blijven hangen tot een uur of zeven. Dan is het wel handig en sympathiek als je avondeten kunt bieden op je verjaardag.

Hieronder een handig overzicht met 13 avondeten verjaardag ideeën

 

avondeten verjaardag

Hieronder 14 simpele ideeën voor avondeten op een verjaardag:

 1. Taco-bar: Zet een verscheidenheid aan taco-ingrediënten klaar, zoals gekruide gehaktvulling, geraspte kaas, gehakte groenten, guacamole, zure room en salsa. Laat gasten hun eigen taco’s samenstellen.
 2. Pizzaparty: Bestel enkele pizza’s met verschillende toppings, zoals pepperoni, ham, champignons, paprika, enzovoort. Je kunt ook mini-pizza’s maken door pizzadeeg uit te rollen en individuele toppings aan te bieden, zodat gasten hun eigen mini-pizza’s kunnen beleggen.
 3. Pasta buffet: Kook verschillende soorten pasta, zoals spaghetti, penne en fettuccine, en bied een verscheidenheid aan sauzen aan, zoals tomatensaus, pesto en Alfredo-saus. Voeg gehaktballen, geraspte kaas, gehakte kruiden en brood toe als bijgerechten.
 4. Barbecue: Organiseer een informele barbecue met hamburgers, hotdogs, kippenvleugels en vegetarische opties. Zorg voor een selectie van salades, broodjes en verschillende sauzen voor beleg.
 5. Build-your-own-burrito: Leg een spread van tortilla’s uit, samen met gekruide kip- of rundvleesreepjes, bonen, rijst, kaas, zure room, guacamole en gehakte groenten. Laat gasten hun eigen burrito’s samenstellen. Dan kunnen ze ook niet zeuren dat ze iets niet lusten.
 6. Aziatische noedelkommetjes: Bereid een verscheidenheid aan noedels voor, zoals ramen, noedels met sesamolie en udon-noedels. Zet toppings zoals roergebakken groenten, gebakken tofu, gesneden kip of garnalen, sojasaus en lente-uitjes klaar. Gasten kunnen hun eigen kommetjes samenstellen.
 7. Quiche buffet: Maak een paar verschillende quiches, zoals spinazie en feta, ham en kaas, en groenten. Serveer de quiches met een groene salade en vers brood.
 8. Wraps en sandwiches: Maak een selectie van wraps en sandwiches met verschillende vullingen, zoals kalkoen en cranberry, ham en kaas, groenten en hummus, en tonijn. Snijd ze in kleinere porties, zodat gasten een verscheidenheid aan opties kunnen proberen.
 9. Bestel gewoon patat voor iedereen.
 10. Maak een dag van te voren een paar schalen lasagne klaar, en warm die op de dag van je verjaardag op voor het avondeten.
 11. Een pan maaltijdsoep doet het ook altijd goed. Denk aan zelfgemaakte tomatensoep of een pan met groentesoep. Koop er een zak bolletjes bij en beleg. Afbak stokbrood is hier ook leuk bij.
 12. Is het tropisch warm? Dan is een salade vaak ook erg lekker. Voordeel vind ik dat je die ook weer ruim van tevoren kunt klaarmaken.
 13. Hartige taarten doen het ook altijd goed! En net als lasagne en maaltijdsoep kun je die een dag van tevoren al klaarmaken.
 14. Zou ik bijna nog vergeten: wraps! Mensen kunnen die ook weer zelf vullen, of je maakt ze een dag ervoor klaar.

Vergeet niet rekening te houden met eventuele dieetbeperkingen en/of allergieën.

Aandachtspunt

Een belangrijk aandachtspunt vind ik dat je ook weer niet teveel tijd en aandacht moet besteden aan het avondeten op een verjaardag. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar vaak zitten gasten al best vol met taart, chips en andere snacks. Als je je dan enorm hebt staan uitsloven voor het avondeten, en je gasten hoeven eigenlijk niet veel meer, dan is dat knap balen!

Dit is zeker ook van toepassing op kinderfeestjes kan ik je vertellen!

Het is één van de redenen dat ik steeds makkelijker werd wat betreft eten op kinderfeestjes. Ik maakte alleen nog maar goedkopere dingen, waarvan het niet erg was als ze bleven staan. Denk aan goedkope Aldi cake, en patat van de Aldi die ik zelf bakte in de friteuse.

Als toetje kun je een Monchoutaart serveren!

Hoe pak jij het avondeten op verjaardagen aan?

Similar Posts

9 Comments

 1. Wij gaan op de verjaardag zelf uit eten. De jarige mag kiezen waar. De een kiest Cubanita, de ander een all you can eat. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen, wonen nog thuis en het blijft een fijn ritueel.
  Met het vieren van verjaardagen zijn we gestopt. Alleen mijn ouders komen en we gaan wat drinken met een paar goede vrienden.
  De kinderen vieren het zelf of gaan op stap met vrienden.
  Eerder vierden we wel de kinderverjaardagen (de een in de herfst, de ander in de lente). Compleet met eten erbij. Meestal maakten we soep en een pan met sloppy Joe’s (gekruide hamburger in pittige tomatensaus). Daar werd heel goed van gegeten.

 2. Echtgenoot en ik vieren onze verjaardagen al jaren buiten de deur uit eten of we nemen een overnachting ergens op een leuke plek en dat weet iedereen. Alleen met een kroonjaar pakken we uit en dan laten we een cateraar het werk doen. Ik weet het superluxe, maar een keer in de vijf jaar mag dat. Al alles meezit, want je weet het nooit, volgend jaar dus weer eens groot feest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.