Reacties

Hollandse macaroni — 15 reacties

  1. Ik ben er in Brabant eens mee geconfronteerd. macaroni met smac en een uitje en op tafel een fles ketchup erbij. Dat ging er daar in als koek en ik vond het verschrikkelijk. Zit totaal geen smaak aan..

  2. Wat grappig, ik dacht dat alleen mijn oma het zo maakte:). Die deed er overigens ook geen ui door. Gewoon macaroni met smac en kaas en tomatenpuree en dat was 't. Ketjap konden we naar smaak toevoegen als het op het bord lag. Mijn moeder heeft het ook heel lang zo gemaakt. Ik doe het af en toe ook, maar voeg wél altijd een zak macaronigroenten toe dan. En eh...omamacaroni (Hollandse macaroni, leer ik nu dus) is mijn lievelingsmaaltje.

  3. Ach ja, nostalgie.... Wij hadden in mijn jeugd altijd wel smac in huis. Soms op de boterham of op verjaardagen in blokjes gesneden met een stukje augurk erop. Macaroni maakte mijn moeder met gehakt, uien en tomatenpuree. Aan tafel deden wij daar ketchup bij. Ik vond het lekker toen!
    groetjes, Alice K.

  4. Als je zelf ook vindt dat je je schuldig maakt met een zakje macaronimix van Knorr, zou ik een pot Italiaanse kruiden kopen als ik jou was. Zonder schadelijke toevoegingen en veel goedkoper dan telkens zakjes Knorr kopen. 1 eetlepel door de macaroni voor 4 personen. Eet smakelijk.

  5. Herkenbaar. Mijn moeder gebruikte echter geen smac, maar kocht bij de slager plakken boterhamworst van 1 cm dik die ze in dobbelsteentjes sneed. Haar kennende zal dat destijds goedkoper zijn geweest. Ketjap of ketchup kwamen bij ons niet in huis. Het werd dus een flinke scheut maggi. Een ieder mocht dat naar eigen smaak toevoegen. Van ui weet ik ook niet. Wel dat dit spul de linker helft van het bord vulde, de rechterhelft was voor de appelmoes.

    Zelf heb ik volkoren maccaroni in huis en gebruik dat maar af en toe ipv couscous, rijst, aardappel/rösti/bami of brood. Combineer het dus met allerlei soorten groente vaak ook ui en parika, rookworst, hamburger of vis. Doe er meestal mediterane kruiden over. Ketchup en ketjap heb ik nog steeds niet in huis en maggi evenmin. ;-)

  6. Vroeger maakte mijn moeder het ook zo en voor haar was dat een exotisch gerecht aangezien er verder alleen echt hollands eten zoals stamppotten en AVG op tafel kwam. Ik vond het echt niet lekker en heb macaroni pas leren waarderen toen ik erachter kwam dat er andere toevoegingen mogelijk zijn waardoor ik wel lekker vind. Mijn ouders waren van een generatie(1907 en 1917) waarin buitenlandse gerechten nog vrij onbekend waren. Toen mijn vader op 70 jarige leeftijd voor het eerst chinees at, vond hij het een beetje droog en vroeg mijn moeder of ze nog jus had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder