Muizen in huis: mijn ervaringen en tips!

muizen in huis

Muizen in huis zijn bij menigeen een bekend, en helaas vaak terugkerend probleem.

Onderstaande blogpost schreef ik maar liefst 11 jaar geleden, toen we nog in de stad woonden. Ook toen hadden we al last van muizen in huis.

Of 1 muis om precies te zijn.

Lees hieronder onze strijd tegen deze muis, en hoe het afliep.

Muizen in huis: een verhaal uit de praktijk

Muizen in huis is niet fijn! De hele maand december werden we geplaagd door een muis in huis. Het was een klein bruinig muisje, maar als hij door de slaapkamers rende, klonk het alsof hij klompen droeg.

Waarschijnlijk is hij via de tussenruimtes in de muren naar boven geklommen, en vervolgens via een gat in de muur van ons hok voor de verwarmingsketel het huis in gekomen.

Ik ben echt heel erg bang voor muizen in huis: ze zijn zo ontzettend snel, en rennen zo ongecontroleerd rond en mijn grootste nachtmerrie is dat ze verstrikt raken in mijn rok, en in blinde paniek mijn been gaan beklimmen. Brrr, ik huiver zelfs al als ik het type.

Muizen in huis zijn vies, en eng, en ik ging dus onmiddellijk over tot muizenbestrijding.

Muizen in huis: poging tot doodslag met muizengif

Mijn eerste poging tot doodslag van de muis was met muizengif. Daarvan had ik nog een doos in huis van het merk 'Pokon'. In deze doos zaten twee vouwdoosjes waarin ik twee plastic zakjes met muizengif kon plaatsen.

De doosjes waren makkelijk in elkaar te vouwen, en ik zette beide doosjes op kamers waar we hem vaak zagen. En toen ging ik beneden een kop thee drinken in de prettige veronderstelling dat de muis nu vast al aan het smullen was, en wellicht die avond al stervende. Maar hij at er helemaal niet van! Wat een teleurstelling.

Een week lang lieten we de doosjes uitnodigend staan, maar geen hap heeft hij er van genomen. In ons geval was muizengif dus niet succesvol.

Muizen in huis twee: muizenval

Ik besloot het muizen in huis probleem dan maar aan te pakken met muizenvallen. Muizenbestrijdingsmiddelen kun je vreemd genoeg bij de dierenwinkel kopen...

Het was dan ook met een zekere schroom dat ik om muizenvallen vroeg. Maar de mevrouw van de dierenwinkel keek helemaal niet raar van mijn vraag op. Ik kon kiezen tussen vallen die doden, en vallen die de muis alleen maar vangen, waarna je hem buiten kunt loslaten. Aangezien ik geen enkele sympathie voor muizen in huis heb koos ik voor de dodelijke versie. (Noot van mij anno 2020: Weinig sympathiek, maar wat kan ik zeggen... Het was 2009)

muizen in huisMuizenvallen: houten plankje of high tech zwarte val

Bij de dodelijke muizenvallen zijn meerdere keuzemogelijkheden. Zo heb je het ouderwetse houten plankje dat ze ook bij de Action verkopen, maar ze hadden ook een high tech zwarte val die met een venijnige knal dichtklapte als hij werd aangeraakt. Deze vallen zaten in verpakkingen van twee, en kostten zo'n 7,50. En,' zei de mevrouw van de dierenwinkel: 'je hoeft er geen eten op te leggen want er zit al een geurtje in dat muizen lekker vinden.' Ik koos dus voor de high tech val.

Opgetogen fietste ik naar huis, en zette onmiddellijk beide vallen, naast de dozen gif. Toen ging ik naar beneden in afwachting van de venijnige klap die me zou vertellen dat de muis dood was. Maar de dagen verstreken, en de val bleef leeg. Ondertussen begonnen de kinderen aan de muis te wennen, en noemden hem zelfs schattig. De muis kwam dan ook regelmatig buurten bij Jan, waar ik natuurlijk onmiddellijk een val neerzette. Dit leverde interessante informatie op van Jan: 'Mama, de muis loopt met een boog om de val heen!'

Pindakaas op de muizenval

Zo langzamerhand begon ik te denken dat dit wel een hele slimme muis moest zijn. Ik bedacht dat het aanlokkelijke geurtje van de val misschien niet werkte, en besmeurde de val daarom maar eens met pindakaas. De pindakaas droogde op, en bleef gewoon liggen.

Lust je liever jam dan?

Toen smeerde ik er jam op. Dat vond de muis wel lekker, en elke ochtend leverde hij de val helemaal schoon gelikt op. Blijkbaar wist hij zo te likken dat hij niet de val op zijn nek kreeg.

Dood door ongeluk

Ik begon te wanhopen of we ooit nog van die muis af kwamen, toen Jan naar beneden denderde met de mededeling: 'Mama, hij zit nu op mijn kamer, en ik heb de deur dicht!' Toen ging mijn man  naar boven met een grote Ikea doos, en het plan de muis daaronder te vangen en vervolgens buiten los te laten.

Mijn man is veel liever dan ik.

Bij de eerste poging zag de muis de doos komen, en rende snel achter een kast. Na een tijdje kwam hij daar weer onder vandaan en deed mijn man poging twee. Opnieuw zag de muis de doos komen, en probeerde terug te rennen, maar kreeg toen per ongeluk de doos op zijn nek. En toen was hij eindelijk dan toch dood.

Niet door het muizengif, niet door de high tech muizenval, maar gewoon door een ongeluk met een Ikea doos.

Dus als je muizen hebt, zou ik geen dure vallen aanschaffen. Ik denk dat je met zo'n goedkoop houten valletje evenveel succes hebt, en doe er vooral jam op, want dat vinden muizen heerlijk.

En als dat allemaal niet helpt, probeer dan de Ikea doos methode.

Wat vinden muizen lekker?

Muizen in huis

Mijn Tante Marietje was de eerste die in mei 2023 de mogelijkheid van een muis in huis opperde. Ze zei:

'Dat lijken wel muizenkeutels in je keukenkastje, heb je soms muizen?'

Maar ik dacht, en hoopte vooral, dat het gemorste hagelslag was of misschien heel oude rijst. Ik ruimde het op, maar de volgende ochtend lag het er weer. En hoewel ik morsige kinderen heb, kon ik er niet om heen: we hadden inderdaad weer muizen in huis.

Plattelandsmuizen: zijn die dommer of zo?

Gisteravond keek ik in het keukenkastje waar de muizenkeutels steeds lagen, en zag dat de val was gesprongen. Dus ik baalde dat het ding zo maar was afgegaan, maar toen ik het deurtje verder opende bleek er een grote, dikke, bruine muis in te liggen! AARGH!!! Wat ontzettend eng en vies. Mijn man heeft hem in de groene container moeten gooien, terwijl ik in de woonkamer zat met de deur dicht.

Muizen in huis: 4 gevangen in 1 avond!

Die avond, toen ik naar bed wilde gaan kwam mijn man triomfantelijk vertellen: 'Er zit er weer eentje in!' En diezelfde avond vielen er nog twee doden onder de muizen. In één avondje tijd hebben we dus 4 muizen gevangen met een simpel houten valletje en een stukje kaas. Dus de score is nu 4 - 0 voor ons. Ik kan niet wachten tot we weer katten hebben, en die voor het muizenprobleem gaan zorgen.

Ik vraag me af: zouden stadsmuizen soms veel slimmer zijn dan plattelandsmuizen?! Het lijkt er namelijk wel op.

De moraal van het verhaal: het lijkt niet nodig om in dure muizenvallen te investeren. Een simpel houten muizenvalletje met een ouderwets stukje kaas, is effectief genoeg. In ieder geval voor plattelandsmuizen.

Wat vinden muizen lekker?

Als het gaat om de vraag: 'Wat vinden muizen lekker is het klassieke antwoord natuurlijk altijd 'Kaas!' Maar er zijn nog meer dingen waarmee je ze kunt lokken. Sterker nog, ze lusten bijna alles. Ze zijn het tegenovergestelde van lastige kinderen die bij alles 'Lust ik niet!' roepen.

 1. Spek
 2. Pindakaas
 3. Chocola
 4. Groente
 5. Fruit
 6. Zoetigheid zoals jam
 7. Granen en noten

Hoe ver muis uitzetten?

Veel mensen zijn zo aardig om muisvriendelijke vallen te gebruiken als ze een muis in huis hebben. Zij laten de muis dan weer ver. Maar het is dan wel belangrijk om de muis ver genoeg van je huis uit te zetten. Anders komt hij meteen weer terug. En ik snap dat wel. Bij zo'n prettige behandeling zou ik ook terug komen als ik een muis was. Volgens pestor.nl moet je ze 'enkele kilometers verderop' uitzetten. De muis zal namelijk het dichtstbijzijnde huis invluchten.

N.B. Volgens Peta is een muis uitzetten eigenlijk helemaal niet zo aardig. Het beestje is niet gewend aan het buitenleven en zal bovendien getraumatiseerd zijn!

Lees ook mijn ervaring met de muizenval van de Action.

November 2019: Muizen in huis, soms hoor ik ze in de muren...

Inmiddels is het jaren later later, en hebben we nog regelmatig muizen in huis helaas. Hier op het platteland hebben we vooral muizen in de keuken. In de laden onder de keukenkastjes om precies te zijn. Die durf ik om die reden al maanden niet meer te gebruiken.

Muizen in huis

Aargh, het zal toch niet waar zijn hè?! We hebben (weer) muizen in huis. Wat nu?

Brrrr! Ik vind het vies en eng.

Muizen in huis herkennen

De eerste keer dat ik muizen in huis ontdekte, was omdat tante Marietje me wees op de muizenkeutels in mijn keukenkastje. In mijn naïviteit wuifde ik dat eerst nog weg. 'Welnee, dat zijn geen muizenkeutels!' Maar tante Marietje bleek gelijk te hebben. Gelukkig kwamen we van die muizen af. Maar nu een paar jaar later, hebben we inmiddels alweer 4 weken last van muizen in huis. Ze zitten in de keukenladen onder mijn keukenkastjes.

Op de foto bovenaan deze post kun je helaas maar al te goed zien dat we muizen in huis hebben. Muizen in huis herkennen is niet moeilijk als ze hun sporen zo duidelijk achterlaten... Het wonderlijke vind ik, dat er in deze lades niets aan voedsel lag. Ik bewaarde er mijn vaatdoeken en theedoeken in. Maar omdat muizen overal hun urine laten lopen, heb ik de doeken allemaal op 90 graden gewassen en tijdelijk een andere plek in de keuken gegeven.

Andere signalen dat je muizen hebt zijn:

 • Geluiden alsof er muizen rondlopen, en dat is dan ook dus ook zo....
 • Aangevreten verpakkingen, want ze zijn meestal op zoek naar voedsel.
 • Vieze geur van urine en uitwerpselen van muizen

Muizen in huis wat nu?

Goed, we hebben dus muizen in huis. En ik wil er vanaf, want ik vind muizen vies, onhygiënisch en doodeng. Ik griezel van dit formaat wriemelende beestjes die alle kanten uitspringen.

Spinnen vind ik dan weer niet eng. Sinds onze laatste kat zijn biezen heeft gepakt, moeten we het van katten niet meer hebben. Bovendien bracht de kat soms ook juist muizen naar binnen. Omdat we geen kat meer hebben, kozen we voor een old school muizenval. Gewoon zo'n houten muizenval van de Action.

Muizen in huis wat nu?

Mijn man doet daar een beetje kaas op, en vervolgens is het afwachten geblazen. Maar inmiddels hebben we er geloof ik een stuk of 5 op deze manier gevangen. Mijn man houdt zo'n val inclusief dode muis graag triomfantelijk voor mijn neus... Toch is zo'n houten val niet altijd succesvol. Meerdere ochtenden was het de muizen gelukt om de kaas uit de val te eten.

Voordeel van zo'n eenvoudige houten val is dat hij zijn werk goed doet, en goedkoop is.

Dingen die je kunt doen tegen muizen

Wij maken dus gebruik van ouderwetse houten vallen, maar er is veel meer te koop op dit gebied! Naast deze houten vallen, heb je ook allerlei moderne muizenvallen. Voordeel daarvan is vaak dat ze hygyiënischer zijn. Bij het houten plankje dat wij hebben komen je handen al gauw in contact met het oppervlak waar de muis zijn laatste adem uitblies. Hieronder een voorbeeld van zo'n moderne versie:

9200000108297792 2

Diervriendelijke methodes tegen muizen

Er zijn ook mensen die liever een diervriendelijke methode proberen als ze muizen in huis hebben.

Onderstaande muisvriendelijke val lijkt wel een binnenspeeltuin. Er kan 1 muis in per keer. Zit hij er eenmaal in, dan kan hij er niet meer uit. Het idee is dat je de muis dan ergens ver van huis loslaat.

9200000104800125

Ook diervriendelijk, maar een stuk minder aanlokkelijk om te zien is deze muizenval:

9200000033388571

Een geluid dat muizen vervelend vinden

Bij muggen werkt deze methode totaal niet, en ik vraag me af of het bij muizen wel werkt. Maar het idee is goed: neem een apparaat dat een toon uitstoot waardoor muizen bij zichzelf denken: 'Wat een vervelend kabaal. Daar ga ik niet naartoe.'

9200000056489881

Muizen in huis voorkomen juni 2020

muizen in huis voorkomen

Muizen in huis voorkomen: 5 tips

 1. Wees er snel bij. Konijnen hebben een reputatie als het gaat om reproductie. Maar muizen kunnen er ook wat van. Een vrouwtjes muis kan maar liefst 10 nestjes per jaar hebben! Met per nestje 3 tot 14 babymuisjes! Dus voor je het weet heb je er 140. En dat is dan nog maar van 1 vrouwtje...
 2. Gebruik je een muisvriendelijke val? En zet je de muis weer buiten? Doe dat dan ver van huis! Anders vindt hij zo de weg terug.
 3. Muizen komen je huis in door hele kleine openingen net als mieren.. Zorg dus dat die openingen er niet zijn! Check op gaten en kieren. Gebruik staalwol om gaten te dichten.
 4. Lok muizen niet per ongeluk je huis in! Laat geen voedsel op het aanrecht staan bijvoorbeeld. Veeg kruimels weg. Stofzuig de vloer. Breng vuilnis naar búiten. En bewaar voedsel in goed afgesloten potten
 5. Schrik ze af met pepermunt. Muizen hebben een hekel aan de geur van pepermunt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een pepermunt olie.

Toch muizen in huis?

Heb je toch een muis in huis? En rent het beestje in doodsangst door je huis?

Muizen zoeken instinctief een plekje om zich te verstoppen.

De beste manier om een muis in huis te vangen is door er een handdoek overheen te gooien. Daardoor blijft hij meestal wel stil staan. Hij denkt dan namelijk: 'Mooi zo! Ik ben verstopt!'

Als je aardig bent, zet je vervolgens een emmer over de handdoek met de muis er onder. Dan trek je voorzichtig de handdoek weg. En vervolgens schuif je er een stuk plat karton onder. En dan breng je de muis naar buiten. In het minder aardige scenario spelen deegrollers en hamers een rol....

Gaan muizen vanzelf weer weg?

Gaan muizen vanzelf weer weg? Met andere woorden, kun je er ook voor kiezen om achterover te leunen als je muizen in huis hebt? Helaas is het advies toch om actie te ondernemen. Muizen vermenigvuldigen zich razendsnel. Het enige dat je kunt doen in de hoop dat de muizen vanzelf weer weg gaan is een 'vijandige omgeving' creëren. Dus geen lekker eten, geen fijne schuilplekken, een kat die ze wil vangen en muizenvallen.

Kortom de bekende maatregelen tegen muizen in huis.

Meer lezen over huizen in huis voorkomen?

Lees ook over die andere plaag: mieren in huis!

Muizen in huis wat nu: tot slot

Ik heb het idee dat er nu op z'n minst mínder muizen zijn, en stiekem hoop ik dat we er helemaal vanaf zijn. Dus de vallen lijken hun werk te doen.

N.B. Te vroeg gejuicht... Ik hoorde vanochtend allemaal geritsel in de keukenmuur! In de lades durf ik niet te kijken, want mijn man is met mijn jongste dochter naar Engeland. Als er een muizenlijk ligt, dan durf ik dat toch niet op te ruimen. Gelukkig komt mijn man snel weer terug!

Zie ook mijn post over Plaagdieren en meelmotten!

Update 2023

We zijn inmiddels al een tijdje muizenvrij. Omdat onze keuken erg beschadigd was is die vervangen, en vanwege de muizen in de lade koos ik er dit voor om dan maar lades onderaan de keukenkastje te hebben.

Muizengif Action

De Action heeft een assortiment voor ongediertebestrijding. Op het moment dat ik deze post schrijf staat daar geen muizengif bij. Ik zie vooral mierenpoeders! Ook geen muizenvallen bijvoorbeeld.

Muizengif kopen Albert Heijn

Sinds 1 januari 2023 is het verboden om muizengif en of rattengif oftewel 'rodenticiden' voor te kopen. Op de website van Radar lees ik dat het gaat om een verbod op anti-muizenmiddelen met zogeheten anticoagulanten erin. Muizengif met het actieve bestanddeel alfachloralose blijft gewoon te koop.

'Die giftige stof zorgt ervoor dat muizen doodgaan aan interne bloedingen.'

Bij de Albert Heijn kun je navulbare boxen van HG kopen. Daarin zit een 'lokpasta'. Ze kosten rond de veertien euro. Ik denk dat hierin dus een ander soort gif zit, en niet dat gif met de anticoagulanten. Hieronder zie je hem:

muizengif ah

Omdat ik een beetje verbaasd was dat je nog muizengif kunt kopen bij Albert Heijn mailde ik naar de Stichting Kennis-en Adviescentrum Dierplagen. Ik vroeg hen: 'muizengif is verboden voor particulieren, maar bij Albert Heijn verkopen ze nog HG lokdozen voor muizen. Mogen die dus nog wel?' Hun antwoord was aangenaam duidelijk:

'Oude voorraden mogen tot 29 juni 2023 worden verkocht en tot 26 december 2023 worden opgebruikt door particulieren. Lokmiddelen zonder rodenticiden mogen wel worden gebruikt.'

Dat kan dus verklaren dat je op sommige plekken nog muizengif in de schappen ziet liggen.

Tips tegen muizen in huis van Huisvlijt bezoekers

 • Vreselijk muizen. Bij mijn ouders hadden we vroeger ook af en toe muizen. Ik was en ben nog steeds bang van ze. Ik heb gehoord dat muizen pindakaas lekker vinden! Succes ermee! (Georgina)
 • Altijd luisteren naar Tante Marietje :) We hebben nu gelukkig geen last van muizen, maar toen we in Amsterdam woonden was het hels. Wij woonden boven een restaurant en mijn ex was allergisch voor katten, dus hadden ook geen kat. Ik ben echt bang voor muizen dus het was een crime voor me toen. Ik woon nu niet meer boven een restaurant en heb mijn ex ingeruild voor twee katten. Werkt goed. (Frederique)
 • Wij hebben in de wijk genoeg huizen waar ze kippen in de tuin hebben, maar ook konijnen die in een buitenhok zitten.. Tot nu toe geluk gehad… Maar we hebben sinds we dit weten, standaard wat van die houten valletjes in huis en een pot pindakaas speciaal hiervoor. Mijn man komt van het platteland en zei ook al tegen mij dat pindakaas de gouden tip is.. Muizen houden ervan.. (Daisy)
 • Wat een ellende lijkt me dat! Wij hadden eens een muisje in de tuin en die was schattig, maar muizen in huis… Ik zou alleen toch voor een diervriendelijke val gaan. Maar goed, ik vind het vaak nog zielig om een vlieg dood te slaan 😂 (Merel)
 • Gelukkig had ik een kat en die vrat ze lekker op. Hans
 • Dat geluidding werkt perfect, maar.. je moet er wel de ruimte voor hebben. In een kamer vol met dozen of kasten zal het apparaat minder werken, want die kan daar niet achter komen. Een diervriendelijke val heb ik vandaag nog verkocht. Love As Always Di Mario
 • Brr, wij hadden er na de dood van onze lieve Lola ook ineens last van. Echt alles geprobeerd, maar niets dat echt hielp… Tot we onze nieuwe kat HUGO hebben.
  En ineens dus geen muis meer te bespeuren. De mannen van de verdelgingsdienst hadden ook al gezegd: een kat is de enige echte blijvende oplossing. Ik denk dat ze gelijk hebben… Win-win: extra liefde in huis en geen ongedierte meer in huis 👌🏻 (Chloe)
 • Een paar maanden geleden toen er ineens zo een hevige stortbui was gevallen, stond in het plaatselijke krantje dat dit voor een muizen-en rattenplaag kon zorgen. Ik gniffelde een beetje en dacht-enigszins overmoedig- dat ze bij mij zeker niet binnen zouden komen. Ik woon hier al 21 jaar, en met 2 katten en een hond zouden het wel heel moedige muizen moeten zijn…. Maar vier weken geleden lagen er korreltjes op de vensterbank van mijn kelder. De kat een nacht in de kelder opgesloten, maar niets gevangen. (klinkt gemener dan het is want daar staat de kattenbak en krabpaal/hangmatje) Ondertussen werd mijn hond helemaal wild en probeerde onder mijn aanrecht te komen. Dus hier staan ook -diervriendelijke- vallen en ondertussen al een stuk of 5 gevangen. Het enige gat dat ik kan vinden is de buis waarlangs het afvalwater mijn huis verlaat. Dat sluit niet perfect aan bij de buitenmuur. Zo kunnen ze de spouwmuur in en in de kelder bij de elektriciteitskast er weer uit. Geen idee hoe ik dat goed dicht ga krijgen…. (Karin)
 • Ach, al woon je 6 hoog dan kun je nog last hebben van muizen. De muizen zijn geweldige klimmers! Pak het muizenprobleem bij het begin aan. Helemaal als je ze in je keukenkastjes hebt. Ga naar de supermarkt en haal daar ouderwetse metalen schuursponsen. Ook bij Bol, daar zijn ze helaas uitverkocht, maar dan zie je wat ik bedoel, https://www.bol.com/nl/p/metalen-schuurspons-24-stuks/9200000074078532/. Prop zo’n schuurspons daar waar de waterleidingen en het waterafvoer in je gootsteenkastje in-/uitgaan. Geen muis zal zich ooit door die ijzeren sponsen heen bijten. Doe dat ook bij andere plekken waar leidingen je huis binnenkomen. Een muizenval heb je dan niet meer nodig. En weet, al is het een klein gaatje van een halve centimeter, een muis wurmt zich er doorheen. Dus ga zeer zorgvuldig te werk. En laat die schuursponsen daar zitten, ook al zie je geen muis meer. Succes! (N8W8)
 • Tja, een kat nemen. Nou dan moet je er niet zo een hebben als onze Mikki. Die ligt te slapen terwijl de muizen op zolder lopen. Ik ben er zelf totaal niet bang voor maar ze maken zoveel stuk. Een mooie muizenval gekocht zodat ze niet dood hoeven maar helaas. De man heeft elke kier en gat dichtgemaakt. Sinds de dakgoten vernieuwd zijn is het leed geleden gelukkig. Geen muizen in huis meer . (Elisabeth)
 • Ik heb 5 katten, dus als ik muizen zou hebben zou er ergens iets niet goed gaan. (Jouvence)
 • Was vanmorgen even in een tuincentrum. (gratis koffie, haha) Er zat een man, die de gebruiksaanwijzing van een muizen”ding”. Het is van Ecostyle en er staat op: Mouse and Ratfree. Het zendt een geluid uit, als ik het wel begrepen heb, waar de muizen (en ratten) een bloedhekel aan hebben. Kost ongeveer 22,- Hij zei: niet goedkoop, maar je hebt er jaren plezier van… Doei! Marlou
 • Gelukkig geen muizen in huis, maar wel in de schuur waar mijn voorraad staat. Ik heb ook zo’n man die trots laat zien hoeveel hij er gevangen heeft;ik vind het ook akelig. Tipje, muizen vinden gedroogde pruimen lekker. (Dorien)
 • Toen ik net in mijn huidige huis kwam wonen, was er ook een muis die dat paleisje had ontdekt ;-) Hier werkte zo’n stekker goed. (Nienke)
 • Ik heb vorig jaar ook een muizenplaag gehad, mijn kat nam elke keer levende muizen mee naar binnen. Uiteindelijk via de gemeente een professioneel bedrijf ingeschakeld, want niets hielp. Ze zaten zelfs in het plafond. Volgens hun zaten de muizennesten in de klimop in de tuin. Hij adviseerde daarom ook een hor te nemen. Dit heeft ook geholpen dat de kat niet zomaar naar binnen kan lopen, en ik eerst kan zien of ze een muis in haar bekje heeft. (Mar)
 • Brrr, muizen! Heel sneu voor jullie! Wij hadden in ons vorige huis ook een tijd last van muizen, terwijl we wel een kat hebben. Deed ik een keukenlade open, zat daar zo’n muisje gezellig te knabbelen op mijn havermout. Hij sprong uit de keukenla en draafde over de vloer naar onder de koelkast… De kat was buiten op jacht, terwijl binnen de muisjes feest vierden in mijn voorraadkast… We vingen een aantal muizen in een muisvriendelijke val en lieten ze kilometers verderop weer los. Maar zetten ook die moderne muizenval in, echt heel handig hoor! Voor de zekerheid nam ik een blokje kaas met pindakaas erop gesmeerd. Al onze eetbare waar in plastic kratten met deksel. En inderdaad op zoek naar kieren en die dichtstoppen. Veel sterkte Nicole! Als het er erg veel zijn kun je misschien inderdaad beter een prof nemen… (alice)
 • Een muizenplaag is niet fijn. Gelukkig nog nooit gehad. Dit wil ook nog wel eens helpen en is ook diervriendelijker. Tip erbij uit het boekje Oma weet raad is: Muizen hebben een hekel aan de geur van munt en eucalyptus. Doe daarom een beetje geurende olie in een oliegeurhouder, zet er een waxinelichtje onder en steek deze aan. De geur verspreidt zich zo door de ruimte en de muizen zullen wellicht snel de benen nemen.
 • Om muizen te verdrijven kunt u het volgende gebruiken: een paar druppels Eucalyptus olie (niet op alcohol basis)in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker 2 tot 3 maanden weg. Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven dan ook weg. Wel eens in de twee à drie maanden het potje met water en Eucalyptus olie verversen. Het werkt echt.
 • En dat muizen van kaas houden is maar een fabel hoor Nicole. Muizen zijn echte zoetekauwen en houden enorm veel van pindakaas en chocola. Als dat er niet is, eten ze kaas. En bij een erge plaag zal ik ook iemand laten komen want achter de keukenkastjes kan ook een nest zitten. En nergens kruimeltjes laten liggen want dat haalt ze ook binnen. (Tine)
 • De gemeente waar ik woon komt bij huizen binnen de bebouwde kom gratis langs om muizen en bruine ratten te bestrijden. Buiten de bebouwde kom geven ze bij ratten alleen maar advies. Bij muizen weet ik niet of ze dan wel of niet langskomen. Je zou eens kunnen navragen hoe het bij jouw gemeente zit. (Mevrouw W)
 • Wij hebben ooit in een nieuwbouwhuis muizen gehad. Mijn man maakte zelf een val (met een klein trapje tegen een glazen pot waar op de bodem een stukje kaas lag) en bracht de muis kilometers ver van huis. Volgens mij was de muis sneller terug dan mijn man 😂 dus dat werkte niet lang! We wonen nu (nog) in een boerderijtje met in de kapschuur een uilenkast waarin kerkuilen wonen en muizen zijn hier niet te vinden (wel veel uilenballen met botjes en schedeltjes van muizen) (Thea)

Zie ook mijn post over plaagdieren.

Wat is jouw tip tegen muizen in huis?

Vergelijkbare berichten

87 reacties

 1. Geen! Als megadierenliefhebber zou ik het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om een muis (of welk dier dan ook, muggen uitgezonderd) te doden. In een oude woning in Amsterdam hadden wij muisvriendelijke vallen, en die werkten prima. Ik heb trouwens nooit gesnapt waarom dierenwinkels dodelijke muizenvallen verkopen terwijl een meter verderop een bak met muizen staat voor de verkoop...

 2. Wij hebben de muizenvriendelijke val. We vangen hem/haar levend, maar verlaten doen ze de val niet meer levend.
  De afgelopen jaren hebben we meerdere keren muizen in huis gehad en ook alles geprobeerd. Van diverse soorten gif (ze aten alles op en lieten het leven niet), een echte muizenklapper (alles eraf, inclusief de muis), een hele oude muizenval met een superingenieus systeem (rook teveel naar andere muizen die bij mijn ouders in de schuur leefden) en tot slot de muizenvanger. Stukje suikerbrood erop en hoppa gevangen.

 3. De Pokon werkt wel! Alleen niet zoals op de verpakking staat beschreven,...
  - muizen gaan niet het doosje in!
  - muizen openen geen plastic zakjes!

  De tip:
  zet een schaaltje neer waar kinderen en huisdieren niet bijkomen,
  leg op het schaaltje 20 korrels uit het zakje neer ze vinden de korrels heerlijk!!,...TREK WEL HANDSCHOENEN AAN!!!!! Het gif kan namelijk worden opgenomen in je huid!!!
  Kijk elke dag of ervan gegeten word,... Als er niet meer gegeten word is muis weg of dood,...

  Bij mij heeft 't 11 dagen geduurd,...

 4. Ik heb ook wel eens muizen en voor de bestrijding zorgt mijn kat. Vandaag en gisteren heeft ze vier hele kleintjes gevangen, dus die doet haar werk wel.

 5. Heb er ook eentje in huis gehad dit weekend. Ben enkele van de klassieke houten muizenvalletjes gaan kopen, 1 euro per stuk.
  Opgesteld op een aantal strategische plaatsen met een stukje peperkoek erop.
  Eerste keer was het mislukt, ze had de lokaas opgegeten maar de val was niet afgegaan. Blijkbaar moet je zorgen dat het blokje wat naar beneden geduwd worden tot de val nét niet afgaat (let op voor je vingers!). Anders kan het gebeuren dat het gewicht van de muis niet genoeg is om de val te doen afgaan.
  De val opnieuw opgesteld, ditmaal op scherp, en rustig iets gaan drinken. Toen ik enkele uren later thuiskwam was het al gebeurd.
  Het is dus niet zo dat muizen slim genoeg zijn om het lokaas te kunnen opeten zonder dat de val afgaat, je moet ze gewoon goed scherpstellen zodat ze bij de minste aanraking afgaan.

  Gebruik geen gif! Meestal sleept de muis zich nog naar een rustig holletje om daar te gaan sterven, en rottende muizen onder de vloer of in de wand is alles behalve aangenaam. Bovendien is gif bijzonder schadelijk voor het milieu!

 6. Er zijn inderdaad verschillende soorten vallen en manieren om van de muizen overlast af te komen. Er is een mogelijkheid tot het vangen van de muizen, zodat ze elders vrijgelaten kunnen worden. Ook kunt u de muizen doden met een klapval, of elektrische val( zodra muis erin zit wordt hij gedood door een stroomschok). De muizenoverlast kan natuurlijk ook opgelost worden door gif te plaatsen op verschillende plaatsen, en er bestaan ook nog lijmplaten waar de muizen op blijven kleven. De meest diervriendelijke manier vindt ik persoonlijk toch om alle naden en kieren dicht te maken zodat de muizen gewoon niet meer naar binnen kunnen komen. Voor meer producten en een productoverzicht kunnen jullie een kijkje nemen op: http://www.ongedierteproducten.nl. Ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben!

 7. Ik heb momenteel last van een muis. Zit op een studentenkamer boven een bakkerij. Ik zag hem net lopen en durf helemaal niet meer slapen sinds ik ergens las dat ze ook gezellig mee in bed durven kruipen. Aangezien ik mijn slaap kan gebruiken wegens examens, heb ik besloten mijn pokonzakje open te doen en uit te strooien bij de kast waar ik die altijd zie. Ik vraag mij wel af of die korrels geen gevaarlijke geuren voor de mens verspreiden? Heb nl. geen zin om hier zelf ziek van te worden. Ik heb het schaaltje zo'n 3 meter van mijn bed afstaan, onder een raam dat ik heb opengezet. Iemand enig idee of het openmaken van de zakjes gevaarlijk kan zijn?

  Andere tips om snel van die muis af te geraken zijn ook welkom!
  Alvast bedankt!

 8. Ik voel met je mee! Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken over vervelende effecten van de pokon voor jou.

  W.b. de muis: ken je niet iemand die een kat heeft? Misschien dat je die even kunt lenen? Dat lijkt mij nog het meest effectief.

  Bij ons is de muis uiteindelijk 'per ongeluk' gepakt. Mijn man wou een emmer over hem heen gooien, en hem dan naar buiten doen, maar toen rende de muis weg, en de emmer belandde precies op zijn nekje...

  En het was nog Kerstavond ook.

 9. Ik heb ook last gehad van muizen in huis, en nu zitten ze in de schuur. Vervelend, maar liever in de schuur dan in huis. In huis heeft uiteindelijk een combinatie van gif en (goedkope) muizenvalletjes van de Action geholpen. Maar dat heeft best lang geduurd.... Brrr wat een vieze beesten vind ik het!

 10. Bij ons op de boerderij beschouwen wij muizen gewoon als ongedierte, dat je bestrijden mag. Muizen horen niet binnen. Als ik de kans krijg, sla ik hem /haar dood met mijn slipper. We zetten op zolder ook weleens een bakje vergif neer. Zelfs ratten wagen zich weleens op zolder namelijk...
  Groetjes, Jolanda

 11. Sinds donderdag STINKT het in mijn kamer enorm. Ik heb extra goed schoongemaakt in de hoop dat de geur verdwijnt niets wil baten. Dus heb ik het vermoeden dat in de holle ruimte van mijn kamermuur of onder de plankenvloer een vogeltje of knaagdiertje dood is gegaan... Ik weet alleen niet WAT het is en WAAR het zit. Dus ik zou iedereen alsjeblief willen vragen om GEEN GIF te gebruiken maar vallen, wat als zo'n beest aanvoelt dat het gaat sterven kan het er ook voor kiezen om dat bij de buren te doen en die zitten dan met de stank... (dus nu lucht ik de boel maar heel veel en maak ik veel schoon en hoop dat het snel voorbij zal gaan) (het ruikt een beetje naar rotte eieren en een beetje naar bedorven vlees en een beetje naar uien)

 12. Zelf heb ik ook lange tijd last gehad van muizen. Na gif gestrooid te hebben zijn ze een tijdje weg geweest. Echter kwamen ze na 4 maanden weer terug. Toen ik eenmaal alle naden en kieren had gedicht zijn ze niet meer teruggekomen. Echt ideaal!

  Op https://muizeninhuisbestrijden.nl staan ook veel handige tips voor een eefectievere aanpak van de muizenplaag.

 13. Met gif zouden muizen niet moeten gaan stinken. Waarneer ze dit eten gaan ze naar een hoekje om te sterven en het gif droogt ze vanbinnen helemaal uit.. ideaal dus. Je moet dan wel het gif van attack hebben, werkt perfect!!

 14. Wij hebben ook last van muizen. Eentje gevangen met een ouderwetse houten val met kaas. Daarna nog een zien rennen maar die trapt niet in de val. Wel ook schaaltjes met gif geplaatst en daar is al twee ochtenden flink van gegeten. Ben benieuwd hoeveel muizen ik heb en hoelang het duurt voordat we weer rustig kunnen zitten in de woonkamer. We vinden het maar niets.

 15. deze morgen toen ik een koek uit mijn kast wou halen is er eentje naar boven gesprongen echt akelig dus nu ben ik als de dood om deze avond naar huis te gaan heb echt een panische schrik van die beesten, ik wist dat er in mijne veranda zaten dus daar kwam ik niet meer mijne vent moest ervoor zorgen dat ze daar weg waren maar nu zijn ze al in mijn keuken denk dat het vooral door dat vries weer is maar nu heb ik een hele kar materiaal gekocht om die vieze beesten te bestreiden zodat ze zo vlug mogelijk uit mijn huis zijn hoop dat het lukt want zou graag mijn huis binnen gaan zonder schrik

 16. laat die muizen lekker leven, ze doen je niets en zijn véél banger voor jou, dan jij voor hen. Ik geef ze trouwens patat, vinden ze lekker...
  Goeie tip: jam. Ga ik vanavond proberen.

 17. Ik heb dus ook muizen en ik word er helemaal gek van. Ik ben er al met een mes en een deobus met aansteker achteraan gegaan. Maar dat helpt natuurlijk niks, het was ook meer voor het idee. Morgen maar is een berg vallen halen. Wat kan ik het beste er op doen? Ik lees dat jam een goeie is, dus die ga ik eerst maar is proberen.

 18. Er kroop er gister 1 gezellig bij mij in bed dus ja ze komen lekker bij je liggen. ik slaap voorlopig niet meer in mijn bed!

 19. "Laten leven" en "doodmaken is zielig" is lekker makkelijk gezegd. Wij hebben ook een plaag in huis. Keutels liggen overal en op de plekken waar ze veel komen stinkt het naar muizenpis. Niets is meer veilig in mijn voorraadkast (ze hebben zelfs een halve rookworst opgegeten...) en mijn kruipende baby stopt ieder keuteltje wat hij tegenkomt in zijn mond. Ik heb diervriendelijke valletjes geprobeerd maar na er twee in gevangen te hebben, trapt de rest er niet meer in. Nu heb ik gif neergezet maar dat schiet ook niet echt op. Word er echt moedeloos van. In een hokje kunnen ze best leuk zijn maar niet loslopend in mijn huis!

  1. Ze hebben een hekel aan pepermuntgeur. De olie bij hun plekje druppelen. En alle eetbaars afgesloten bewaren, in glas, blik of curverboxen.

 20. Hoi,

  Ik heb ook last van een plaag, word er gek van. Ongeveer 2 jaar geleden de eerste muis opgemerkt. Had vergif gestrooid en ommeduur werd er niet meer van geten. Maanden geen last meer gehad. Maar nu pas een hele nest gevangen met valletjes, Liefst 5 kleintjes. Toch begon ik een ongelooflijke hatelijke geur in mijn slaapkamer te rieken ,werd er echt ziek van ,ademhalings problemen, kon niet eten. na lang zoeken en zot worden heb ik ze in mijn onder matras gevonden zeg, een muis dat al keilang lag te rotten waarschijnlijk door de dagenlange vreemde geur .
  Heb matras met toebehoren zolang in de garge gezet tot grof vuil ze komt oppikken.Stinken man, wil ik nooit meer meemaken. En nu dezemorgend zie ik dat er weer één van vergif heeft gegeten..Ga er echt onderdoor van, die rotte geur hangt hier nog altijd binnen alhoewel dat het al veel beter is.
  Was echt niet meer leefbaar.
  heb nog wat gaatjes gevonden die ik nu gedicht heb, alweer, ze knagen er gewoon terug door.Gek word ik ervan, Volgende optie is verhuizen of een poes, alhoewel ik niet sta te springen voor een kat , vroeger ook één gehad en die bracht er meer mee naar binnen dan dat ze vangde in huis.
  Als je je kat kan binnehouden zal het wel meevallen en kan ze alleen vangen wat in huis zit.ik hoop het toch. Verhuizen kost dan weer veel centjes ...Maar maatregelen dringen zich aan, of anders rentokill opbellen
  maar dat is volgens mij keiduur voor een particulier.Word er gek van...

 21. Muizengif werkt inderdaad niet altijd. Met name muizengif korrels van de drogist worden weleens genegeerd. Wat je ook kan doen is muizenlijm gebruiken. Doe dit op een klein plankje of kartonnetje en plaats het vlak voor de openingen en doorgangen waar je de muis hebt waar genomen. Wanneer de muis hier weer gebruik van maakt zal deze vastgelijmd zitten en niet meer kunnen ontsnappen! (bron https://www.muizengif.net/Muizengif_kopen.html).

 22. is het altijd zo dat er meer muizen zijn wanneer er sprake is van 1? bij mij was er ook sprake van dat de vallen wel werden leeggegeten maar de muis vrolijk verder liep. vanmiddag op het idee gekomen om pindakaas mét gif in de val te plaatsen, maar toen ik een uur later nietsvermoedend de keuken in liep lag er ineens eentje in de val. ze komen ook op de slaapkamers, er is geen gaatje meer in de muur te vinden en toch liep er gister nog een te ritselen onder mijn bed... iemand tips??!?!

  1. Wij van Plug-In Pest Free hebben de oplossing voor u. Wij zijn gespecialiseerd in het verjagen en weren van Ratten, Muizen en Kakkerlakken op een milieu en diervriendelijke manier.

   Wij zorgen er voor dat muizen , ratten en kakkerlakken zich niet behaaglijk voelen. Hierdoor gaan ze weg en komen ze niet meer terug.

   Ons systeem werkt 24 uur per dag 7 dagen in de week 365 dagen per jaar.

   Kijk op onze FB pagina of op Twitter voor contact gegevens. Wij helpen u graag.

   Onze methode is wetenschappelijk aangetoond en bewezen.

 23. wij gebruiken 'n combinatie van de gewone houten muizenvallen en lijmvallen. De beestjes laten leven omdat het zo zielig is, vind ik niet écht getuigen van enig besef van hygiëne. Ze zitten inderdaad overal aan, maken alles kapot (ook electrische bedrading!!) en pissen en poepen alles onder. Het dichtmaken van 'n huis, is nooit haalbaar, aangezien ze door het kleinste gaatje wel binnenkomen en anders knagen ze zich wel naar binnen. Daarbij hebben we 'n oude boerderij, dus ....... Ach, het geeft altijd weer 'n kick als we er weer eentje hebben gevangen :) Vergif strooien we altijd een bus vol in de spouwmuur, eventjes rooster weghalen, bus omkiepen en rooster er weer voor. Meestal helpt dat ook wel om de muizen 'n béétje onder controle te houden, én de huisdieren kunnen er zeker niet bij!

 24. Ik zag een muis lopen zo achter de tv meubel. Was al half 10 in de avond.
  Daarna zat hij in n hoek bij plastic bakken.
  We zagen de muis en hebben zelf een val bedacht!
  Twee dikke grote planken zodat hij de hoek niet uit kan. Dan de plastic bakken een voor een weg halen dan komt hij wel tevoorschijn. Dan met de stofzuiger al aan en floep in de zak zo in de vuilcontainer.
  Binnen t eerste moment dat ik m zag en dat we m vingen was denk ik nog geen 1 uur.

 25. Volgens mij verkoop ik mijn huis, zodra ik een muis zou signaleren. Brrr.... Het lijkt me echt vreselijk. Ja, ik weet het, zo'n beestje doet niks, maar aar gaat mijn gevoel echt niet in mee hoor.

 26. pepermuntolie gebruiken. Daar waar een opening is royaal pepermuntolie spuiten of druppelen. Ik vind muizen wel leuk, maar niet in mijn huis op vijf hoog. Als ik ze te pakken krijg (ik vang ze met mijn blote handen), krijgen ze gratis vliegles. Ik ben sneller dan onze kat. Die ziet ze als speelgoed. 🙄
  Heb je geen pepermuntolie, gebruik dan eucalyptusolie. Ook die geur vinden ze vies. Bij ons heeft het geholpen.

  Nog wat, als je 1 muis ziet dan zijn er minstens 2 en vaak ook al kleintjes erbij. Dus denk niet ‘ik heb hem of haar’, er zijn er altijd meer. 😉

  1. Ja, dat heb ik ook begrepen... dat je al snel hele gezinnen hebt.

   Wat stoer dat je ze met je blote handen durft te vangen zeg! Ik griezel ervan!

 27. Soms zijn ze binnengebracht door de kat, dan weet ik waar ze zich bevinden en probeer ik ze te vangen. Wisselend succes, lukt wel maarkosr soms veel tijd. Bijna altijd levend en die gaan weer naar buiten. De andere, zoals van een paar dagen geleden die ineens midden door de kamer liep, probeer ik te vangen met een val. Lukt normaal met 1 of 2 dagen. (houten klapval, stukje appel)

 28. Ohohoh... muizen.
  Vorig jaar toen, we in ons huisje op de berg aankwamen: zeker 25 dooie muizen.
  Getverdegetver...
  Mijn broer had iets gestrooid en is toen naar Nederland teruggereisd.
  Konden wij de dooie muizen opruimen en stinken.

  Hoop, dat we er dit jaar geen last van hebben...

  Groetjes!

  1. Katten wil ik op dit moment liever niet meer, omdat die altijd spoorloos verdwijnen. En ik vind het nu ook zo leuk om vogeltjes bij huis te hebben....

 29. Ik heb al heel lang katten. Ooit was er een nestje muizen onder de vloer, maar die zijn allemaal gevangen en opgegeten (door de kat dan :-))

  Het enige nadeel van katten is dat ze je soms een dode muis kado doen...

 30. Wij hebben twee jaar terug heel lang last gehad van muizen, hebben uiteindelijk het plafond moeten opbreken. Een professionele muizenvanger (soort Freek Vonk) heeft toen gaas voor alle ventilatiegaten aan de buitenkant van het huis geplaatst. Sindsdien geen last meer.

  1. Jeetje dat lijkt me nog best een ingrijpende operatie Gaby, het hele plafond moeten openbreken. Maar wel superfijn dat je er nu echt vanaf bent.

 31. Hmmmm .ik ben echt als de dood voor spinnen in huis (buiten ook trouwens). Muizen komen hier gelukkig niet echt voor bij mij, maar ik denk toch, dat als ze er zouden zijn.. dat ik dat ook wel mega vervelend zou vinden! Maar toch (zeg ik nu) denk liever een muis dan een (grote) spin!

 32. Oooooh in mijn studentenhuizen in Amsterdam heb ik ook zoveel last van muizen gehad. Maarja, daar komen ze ook gewoon op de troep af haha. Toen ook alles geprobeerd, maar alles was van tijdelijke aard. Ik hoor ook vaak dat het helpt om wat zakjes (open) inhoud van de kattenbak hier en daar in huis te plaatsen, de geur van katten is niet gewild. Maar dat is natuurlijk ook best ranzig :p

 33. Mijn muizen zijn allemaal vertrokken naar de buren. Daar zit de buurvrouw regelmatig op de kast. En aangezien ze maar alleen is... Ik heb twee katten die beiden muizen vangen. Dat weerhoud de andere muizen om langs te komen.

  1. Inderdaad, onze kat vond ze heerlijk.
   @ Er wordt wel gezwommen in de vijver, er is een strandje.
   Maar men moet altijd oppassen dat er geen blauwalg is. Hans

 34. ik ben panisch voor muizen en mijn kater kon ze waarschijnlijk hypnotiseren want hoe vaak hij er een mee naar binnen nam ... ( 0ok kikkers trouwens)
  De kater ving ze en de poes die vrat de muizen op..ieks! Omdat ik altijd bang ben dat buren wel gif gebruiken probeer ik dat opeten te voorkomen en wachtte altijd dat de kater de muis dood had gemaakt, welke ik dan middels een stoffer en blik vredig door het toilet spoelde in de veronderstelling dat mijn afval meer volume had.
  Nu de kater er niet meer is heeft de poes deze week een jong muisje mee naar binnen genomen.... Waarschijnlijk een waarvan ik de ouders druk in de spouwmuur hoorde knagen, welk lawaai mij eerder van een grote rat afkomstig leek.
  Helaas heb ik het muisje, half levend, ook in het toilet een waardig afscheid gegeven. Ik wil ze niet in huis en ook niet buiten wanneer ik op het terras zit. Ik zou gelijk gaan voor vallen!!

 35. Ik ben er echt superbang voor. Zie er net uit als die mevrouw op je illustratie hierboven maar dan iets minder rustig. Sinds we weer katten hebben, hebben we er gelukkig geen last van.

 36. Oh...bah...ben ook bang van ongedierte in huis, had ong 40 jr geleden een pad in huis.. grrr
  Heb mijn man gebeld
  Tips heb ik niet, wel weet ik dat je steeds ander muizen gif moet hebben wegens resistentie

 37. Oh, ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om een muis te vermoorden. Maar je moet wel iets natuurlijk, anders heb je zo een plaag. Ik heb overigens nog nooit muizen gehad.

 38. Oei! We hadden hier eens een muisje in de tuin en die vond ik schattig, maar in huis... stiekem denk ik dat een kat toch de beste en meest diervriendelijke oplossing is. Hoewel die er ook nog weleens mee spelen en hem dan voor halfdood laten liggen. Lastig. Ik vind het stiekem al zielig om een vlieg dood te meppen en laat ze liever weer naar buiten haha. En wat de Ikeadoos betreft, de poging was in elk geval goed bedoeld haha.

 39. ik moest zo lachen om dat plaatje! helemaal geweldig. In de moestuin heb ik veel muizen, maarik vind ze eigenlijk wel schattig...thuis zorgt de kat er voor dat er geen muis, ook maar een snorhaar laat zien

 40. Bij ons in het stuk hier hebben een aantal huishoudens konijnen in de achtertuin.
  Heel sporadisch hebben dus wel eens last van dit ongedierte. Gelukkig alleen in de tuin, niet binnen..

  Omdat het dus een terugkerend probleem is, hebben wij gekozen voor de ouderwetse vallen, niet meest vriendelijk, maar het werkt voor ons goed. We doen er pindakaas op.

 41. Volgens mij hadden mijn ouder in het verleden een spray achting iets gedaan waardoor ze weggingen het stonk 😂. Je spuit het in iedere hoek van de kamer.

 42. Oh o vies en vervelend muizen in huis, bij mijn ouders hadden we er een keer een. Je hoorde m in de nacht. Nu woon ik samen!

 43. Jij hebt muizen in de lade van de keukenkasten? Dat lijkt mij niet bepaald hygiënisch. Ik interpreteer het alsof de laden niet volledig afsluitbaar zijn :)
  Op scouting hebben we altijd last van muizen, maar sinds we alles in plastic bakken hebben, is daar gelukkig niets van te merken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.