Muizen in huis: regelrecht uit de praktijk!

muizen in huis

Muizen in huis zijn bij menigeen een bekend, en helaas vaak terugkerend probleem. Onderstaande blogpost schreef ik maar liefst 11 jaar geleden, toen we nog in de stad woonden. Ook toen hadden we al last van muizen in huis.

Of 1 muis om precies te zijn.

Lees hieronder onze strijd tegen deze muis, en hoe het afliep.

Muizen in huis: een verhaal uit de praktijk

Muizen in huis is niet fijn! De hele maand december werden we geplaagd door een muis in huis. Het was een klein bruinig muisje, maar als hij door de slaapkamers rende, klonk het alsof hij klompen droeg.

Waarschijnlijk is hij via de tussenruimtes in de muren naar boven geklommen, en vervolgens via een gat in de muur van ons hok voor de verwarmingsketel het huis in gekomen.

Ik ben echt heel erg bang voor muizen in huis: ze zijn zo ontzettend snel, en rennen zo ongecontroleerd rond en mijn grootste nachtmerrie is dat ze verstrikt raken in mijn rok, en in blinde paniek mijn been gaan beklimmen. Brrr, ik huiver zelfs al als ik het type.

Muizen in huis zijn vies, en eng, en ik ging dus onmiddellijk over tot muizenbestrijding.

Muizen in huis: poging tot doodslag met muizengif

Mijn eerste poging tot doodslag van de muis was met muizengif. Daarvan had ik nog een doos in huis van het merk ‘Pokon’. In deze doos zaten twee vouwdoosjes waarin ik twee plastic zakjes met muizengif kon plaatsen.

De doosjes waren makkelijk in elkaar te vouwen, en ik zette beide doosjes op kamers waar we hem vaak zagen. En toen ging ik beneden een kop thee drinken in de prettige veronderstelling dat de muis nu vast al aan het smullen was, en wellicht die avond al stervende. Maar hij at er helemaal niet van! Wat een teleurstelling.

Een week lang lieten we de doosjes uitnodigend staan, maar geen hap heeft hij er van genomen. In ons geval was muizengif dus niet succesvol.

Muizen in huis twee: muizenval

Ik besloot het muizen in huis probleem dan maar aan te pakken met muizenvallen. Muizenbestrijdingsmiddelen kun je vreemd genoeg bij de dierenwinkel kopen…

Het was dan ook met een zekere schroom dat ik om muizenvallen vroeg. Maar de mevrouw van de dierenwinkel keek helemaal niet raar van mijn vraag op. Ik kon kiezen tussen vallen die doden, en vallen die de muis alleen maar vangen, waarna je hem buiten kunt loslaten. Aangezien ik geen enkele sympathie voor muizen in huis heb koos ik voor de dodelijke versie. (Noot van mij anno 2020: Weinig sympathiek, maar wat kan ik zeggen… Het was 2009)

muizen in huisMuizenvallen: houten plankje of high tech zwarte val

Bij de dodelijke muizenvallen zijn meerdere keuzemogelijkheden. Zo heb je het ouderwetse houten plankje, maar ze hadden ook een high tech zwarte val die met een venijnige knal dichtklapte als hij werd aangeraakt. Deze vallen zaten in verpakkingen van twee, en kostten zo’n 7,50. ‘En,’ zei de mevrouw van de dierenwinkel: ‘je hoeft er geen eten op te leggen want er zit al een geurtje in dat muizen lekker vinden.’ Ik koos dus voor de high tech val.

Opgetogen fietste ik naar huis, en zette onmiddellijk beide vallen, naast de dozen gif. Toen ging ik naar beneden in afwachting van de venijnige klap die me zou vertellen dat de muis dood was. Maar de dagen verstreken, en de val bleef leeg. Ondertussen begonnen de kinderen aan de muis te wennen, en noemden hem zelfs schattig. De muis kwam dan ook regelmatig buurten bij Jan, waar ik natuurlijk onmiddellijk een val neerzette. Dit leverde interessante informatie op van Jan: ‘Mama, de muis loopt met een boog om de val heen!’

Pindakaas op de muizenval

Zo langzamerhand begon ik te denken dat dit wel een hele slimme muis moest zijn. Ik bedacht dat het aanlokkelijke geurtje van de val misschien niet werkte, en besmeurde de val daarom maar eens met pindakaas. De pindakaas droogde op, en bleef gewoon liggen.

Lust je liever jam dan?

Toen smeerde ik er jam op. Dat vond de muis wel lekker, en elke ochtend leverde hij de val helemaal schoon gelikt op. Blijkbaar wist hij zo te likken dat hij niet de val op zijn nek kreeg.

Dood door ongeluk

Ik begon te wanhopen of we ooit nog van die muis af kwamen, toen Jan naar beneden denderde met de mededeling: ‘Mama, hij zit nu op mijn kamer, en ik heb de deur dicht!’ Toen ging mijn man  naar boven met een grote Ikea doos, en het plan de muis daaronder te vangen en vervolgens buiten los te laten.

Mijn man is veel liever dan ik.

Bij de eerste poging zag de muis de doos komen, en rende snel achter een kast. Na een tijdje kwam hij daar weer onder vandaan en deed mijn man poging twee. Opnieuw zag de muis de doos komen, en probeerde terug te rennen, maar kreeg toen per ongeluk de doos op zijn nek. En toen was hij eindelijk dan toch dood.

Niet door het muizengif, niet door de high tech muizenval, maar gewoon door een ongeluk met een Ikea doos.

Dus als je muizen hebt, zou ik geen dure vallen aanschaffen. Ik denk dat je met zo’n goedkoop houten valletje evenveel succes hebt, en doe er vooral jam op, want dat vinden muizen heerlijk.

En als dat allemaal niet helpt, probeer dan de Ikea doos methode.

Naschrift 2020

Inmiddels is het 11 jaar later, en hebben we nog regelmatig muizen in huis helaas. Hier op het platteland hebben we vooral muizen in de keuken.

In de laden onder de keukenkastjes om precies te zijn. Die durf ik om die reden al maanden niet meer te gebruiken.

Zie ook mijn post over plaagdieren.

Wat is jouw tip tegen muizen in huis?

Similar Posts

86 Comments

 1. Geen! Als megadierenliefhebber zou ik het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om een muis (of welk dier dan ook, muggen uitgezonderd) te doden. In een oude woning in Amsterdam hadden wij muisvriendelijke vallen, en die werkten prima. Ik heb trouwens nooit gesnapt waarom dierenwinkels dodelijke muizenvallen verkopen terwijl een meter verderop een bak met muizen staat voor de verkoop…

 2. je begrijpt dat ik even diep geschokt ben. ik heb zwarte klompjes, maar als het moet kan ik er op sluipen. Jouw gast ik een beetje een onbehouwen type. Zwart schaap…

 3. Wij hebben de muizenvriendelijke val. We vangen hem/haar levend, maar verlaten doen ze de val niet meer levend.
  De afgelopen jaren hebben we meerdere keren muizen in huis gehad en ook alles geprobeerd. Van diverse soorten gif (ze aten alles op en lieten het leven niet), een echte muizenklapper (alles eraf, inclusief de muis), een hele oude muizenval met een superingenieus systeem (rook teveel naar andere muizen die bij mijn ouders in de schuur leefden) en tot slot de muizenvanger. Stukje suikerbrood erop en hoppa gevangen.

 4. De Pokon werkt wel! Alleen niet zoals op de verpakking staat beschreven,…
  – muizen gaan niet het doosje in!
  – muizen openen geen plastic zakjes!

  De tip:
  zet een schaaltje neer waar kinderen en huisdieren niet bijkomen,
  leg op het schaaltje 20 korrels uit het zakje neer ze vinden de korrels heerlijk!!,…TREK WEL HANDSCHOENEN AAN!!!!! Het gif kan namelijk worden opgenomen in je huid!!!
  Kijk elke dag of ervan gegeten word,… Als er niet meer gegeten word is muis weg of dood,…

  Bij mij heeft ‘t 11 dagen geduurd,…

 5. Ik heb ook wel eens muizen en voor de bestrijding zorgt mijn kat. Vandaag en gisteren heeft ze vier hele kleintjes gevangen, dus die doet haar werk wel.

 6. Heb er ook eentje in huis gehad dit weekend. Ben enkele van de klassieke houten muizenvalletjes gaan kopen, 1 euro per stuk.
  Opgesteld op een aantal strategische plaatsen met een stukje peperkoek erop.
  Eerste keer was het mislukt, ze had de lokaas opgegeten maar de val was niet afgegaan. Blijkbaar moet je zorgen dat het blokje wat naar beneden geduwd worden tot de val nét niet afgaat (let op voor je vingers!). Anders kan het gebeuren dat het gewicht van de muis niet genoeg is om de val te doen afgaan.
  De val opnieuw opgesteld, ditmaal op scherp, en rustig iets gaan drinken. Toen ik enkele uren later thuiskwam was het al gebeurd.
  Het is dus niet zo dat muizen slim genoeg zijn om het lokaas te kunnen opeten zonder dat de val afgaat, je moet ze gewoon goed scherpstellen zodat ze bij de minste aanraking afgaan.

  Gebruik geen gif! Meestal sleept de muis zich nog naar een rustig holletje om daar te gaan sterven, en rottende muizen onder de vloer of in de wand is alles behalve aangenaam. Bovendien is gif bijzonder schadelijk voor het milieu!

 7. Er zijn inderdaad verschillende soorten vallen en manieren om van de muizen overlast af te komen. Er is een mogelijkheid tot het vangen van de muizen, zodat ze elders vrijgelaten kunnen worden. Ook kunt u de muizen doden met een klapval, of elektrische val( zodra muis erin zit wordt hij gedood door een stroomschok). De muizenoverlast kan natuurlijk ook opgelost worden door gif te plaatsen op verschillende plaatsen, en er bestaan ook nog lijmplaten waar de muizen op blijven kleven. De meest diervriendelijke manier vindt ik persoonlijk toch om alle naden en kieren dicht te maken zodat de muizen gewoon niet meer naar binnen kunnen komen. Voor meer producten en een productoverzicht kunnen jullie een kijkje nemen op: http://www.ongedierteproducten.nl. Ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben!

 8. Ik heb momenteel last van een muis. Zit op een studentenkamer boven een bakkerij. Ik zag hem net lopen en durf helemaal niet meer slapen sinds ik ergens las dat ze ook gezellig mee in bed durven kruipen. Aangezien ik mijn slaap kan gebruiken wegens examens, heb ik besloten mijn pokonzakje open te doen en uit te strooien bij de kast waar ik die altijd zie. Ik vraag mij wel af of die korrels geen gevaarlijke geuren voor de mens verspreiden? Heb nl. geen zin om hier zelf ziek van te worden. Ik heb het schaaltje zo’n 3 meter van mijn bed afstaan, onder een raam dat ik heb opengezet. Iemand enig idee of het openmaken van de zakjes gevaarlijk kan zijn?

  Andere tips om snel van die muis af te geraken zijn ook welkom!
  Alvast bedankt!

 9. Ik voel met je mee! Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken over vervelende effecten van de pokon voor jou.

  W.b. de muis: ken je niet iemand die een kat heeft? Misschien dat je die even kunt lenen? Dat lijkt mij nog het meest effectief.

  Bij ons is de muis uiteindelijk ‘per ongeluk’ gepakt. Mijn man wou een emmer over hem heen gooien, en hem dan naar buiten doen, maar toen rende de muis weg, en de emmer belandde precies op zijn nekje…

  En het was nog Kerstavond ook.

 10. Ik heb ook last gehad van muizen in huis, en nu zitten ze in de schuur. Vervelend, maar liever in de schuur dan in huis. In huis heeft uiteindelijk een combinatie van gif en (goedkope) muizenvalletjes van de Action geholpen. Maar dat heeft best lang geduurd…. Brrr wat een vieze beesten vind ik het!

 11. Bij ons op de boerderij beschouwen wij muizen gewoon als ongedierte, dat je bestrijden mag. Muizen horen niet binnen. Als ik de kans krijg, sla ik hem /haar dood met mijn slipper. We zetten op zolder ook weleens een bakje vergif neer. Zelfs ratten wagen zich weleens op zolder namelijk…
  Groetjes, Jolanda

 12. Sinds donderdag STINKT het in mijn kamer enorm. Ik heb extra goed schoongemaakt in de hoop dat de geur verdwijnt niets wil baten. Dus heb ik het vermoeden dat in de holle ruimte van mijn kamermuur of onder de plankenvloer een vogeltje of knaagdiertje dood is gegaan… Ik weet alleen niet WAT het is en WAAR het zit. Dus ik zou iedereen alsjeblief willen vragen om GEEN GIF te gebruiken maar vallen, wat als zo’n beest aanvoelt dat het gaat sterven kan het er ook voor kiezen om dat bij de buren te doen en die zitten dan met de stank… (dus nu lucht ik de boel maar heel veel en maak ik veel schoon en hoop dat het snel voorbij zal gaan) (het ruikt een beetje naar rotte eieren en een beetje naar bedorven vlees en een beetje naar uien)

 13. Zelf heb ik ook lange tijd last gehad van muizen. Na gif gestrooid te hebben zijn ze een tijdje weg geweest. Echter kwamen ze na 4 maanden weer terug. Toen ik eenmaal alle naden en kieren had gedicht zijn ze niet meer teruggekomen. Echt ideaal!

  Op https://muizeninhuisbestrijden.nl staan ook veel handige tips voor een eefectievere aanpak van de muizenplaag.

 14. Met gif zouden muizen niet moeten gaan stinken. Waarneer ze dit eten gaan ze naar een hoekje om te sterven en het gif droogt ze vanbinnen helemaal uit.. ideaal dus. Je moet dan wel het gif van attack hebben, werkt perfect!!

 15. Wij hebben ook last van muizen. Eentje gevangen met een ouderwetse houten val met kaas. Daarna nog een zien rennen maar die trapt niet in de val. Wel ook schaaltjes met gif geplaatst en daar is al twee ochtenden flink van gegeten. Ben benieuwd hoeveel muizen ik heb en hoelang het duurt voordat we weer rustig kunnen zitten in de woonkamer. We vinden het maar niets.

 16. deze morgen toen ik een koek uit mijn kast wou halen is er eentje naar boven gesprongen echt akelig dus nu ben ik als de dood om deze avond naar huis te gaan heb echt een panische schrik van die beesten, ik wist dat er in mijne veranda zaten dus daar kwam ik niet meer mijne vent moest ervoor zorgen dat ze daar weg waren maar nu zijn ze al in mijn keuken denk dat het vooral door dat vries weer is maar nu heb ik een hele kar materiaal gekocht om die vieze beesten te bestreiden zodat ze zo vlug mogelijk uit mijn huis zijn hoop dat het lukt want zou graag mijn huis binnen gaan zonder schrik

 17. laat die muizen lekker leven, ze doen je niets en zijn véél banger voor jou, dan jij voor hen. Ik geef ze trouwens patat, vinden ze lekker…
  Goeie tip: jam. Ga ik vanavond proberen.

 18. Ieh Marina! Dat is 1 van mijn grootste angsten: dat ik in bed kruip, en dat ik dan iets voel kriebelen bij mijn voeten. Ik weet niet of muizen bij mensen in bed kruipen, maar ik sluit het niet uit!

 19. Ik heb dus ook muizen en ik word er helemaal gek van. Ik ben er al met een mes en een deobus met aansteker achteraan gegaan. Maar dat helpt natuurlijk niks, het was ook meer voor het idee. Morgen maar is een berg vallen halen. Wat kan ik het beste er op doen? Ik lees dat jam een goeie is, dus die ga ik eerst maar is proberen.

 20. Er kroop er gister 1 gezellig bij mij in bed dus ja ze komen lekker bij je liggen. ik slaap voorlopig niet meer in mijn bed!

 21. “Laten leven” en “doodmaken is zielig” is lekker makkelijk gezegd. Wij hebben ook een plaag in huis. Keutels liggen overal en op de plekken waar ze veel komen stinkt het naar muizenpis. Niets is meer veilig in mijn voorraadkast (ze hebben zelfs een halve rookworst opgegeten…) en mijn kruipende baby stopt ieder keuteltje wat hij tegenkomt in zijn mond. Ik heb diervriendelijke valletjes geprobeerd maar na er twee in gevangen te hebben, trapt de rest er niet meer in. Nu heb ik gif neergezet maar dat schiet ook niet echt op. Word er echt moedeloos van. In een hokje kunnen ze best leuk zijn maar niet loslopend in mijn huis!

 22. Goh wat een avontuur zeg! Fijn dat het uiteindelijk opgelost is. Wel raar dat muizengif bij jou niet werkte, in mijn geval ging dat prima toen we muizen hadden.

  1. Ze hebben een hekel aan pepermuntgeur. De olie bij hun plekje druppelen. En alle eetbaars afgesloten bewaren, in glas, blik of curverboxen.

 23. Hoi,

  Ik heb ook last van een plaag, word er gek van. Ongeveer 2 jaar geleden de eerste muis opgemerkt. Had vergif gestrooid en ommeduur werd er niet meer van geten. Maanden geen last meer gehad. Maar nu pas een hele nest gevangen met valletjes, Liefst 5 kleintjes. Toch begon ik een ongelooflijke hatelijke geur in mijn slaapkamer te rieken ,werd er echt ziek van ,ademhalings problemen, kon niet eten. na lang zoeken en zot worden heb ik ze in mijn onder matras gevonden zeg, een muis dat al keilang lag te rotten waarschijnlijk door de dagenlange vreemde geur .
  Heb matras met toebehoren zolang in de garge gezet tot grof vuil ze komt oppikken.Stinken man, wil ik nooit meer meemaken. En nu dezemorgend zie ik dat er weer één van vergif heeft gegeten..Ga er echt onderdoor van, die rotte geur hangt hier nog altijd binnen alhoewel dat het al veel beter is.
  Was echt niet meer leefbaar.
  heb nog wat gaatjes gevonden die ik nu gedicht heb, alweer, ze knagen er gewoon terug door.Gek word ik ervan, Volgende optie is verhuizen of een poes, alhoewel ik niet sta te springen voor een kat , vroeger ook één gehad en die bracht er meer mee naar binnen dan dat ze vangde in huis.
  Als je je kat kan binnehouden zal het wel meevallen en kan ze alleen vangen wat in huis zit.ik hoop het toch. Verhuizen kost dan weer veel centjes …Maar maatregelen dringen zich aan, of anders rentokill opbellen
  maar dat is volgens mij keiduur voor een particulier.Word er gek van…

 24. Muizengif werkt inderdaad niet altijd. Met name muizengif korrels van de drogist worden weleens genegeerd. Wat je ook kan doen is muizenlijm gebruiken. Doe dit op een klein plankje of kartonnetje en plaats het vlak voor de openingen en doorgangen waar je de muis hebt waar genomen. Wanneer de muis hier weer gebruik van maakt zal deze vastgelijmd zitten en niet meer kunnen ontsnappen! (bron https://www.muizengif.net/Muizengif_kopen.html).

 25. is het altijd zo dat er meer muizen zijn wanneer er sprake is van 1? bij mij was er ook sprake van dat de vallen wel werden leeggegeten maar de muis vrolijk verder liep. vanmiddag op het idee gekomen om pindakaas mét gif in de val te plaatsen, maar toen ik een uur later nietsvermoedend de keuken in liep lag er ineens eentje in de val. ze komen ook op de slaapkamers, er is geen gaatje meer in de muur te vinden en toch liep er gister nog een te ritselen onder mijn bed… iemand tips??!?!

  1. Wij van Plug-In Pest Free hebben de oplossing voor u. Wij zijn gespecialiseerd in het verjagen en weren van Ratten, Muizen en Kakkerlakken op een milieu en diervriendelijke manier.

   Wij zorgen er voor dat muizen , ratten en kakkerlakken zich niet behaaglijk voelen. Hierdoor gaan ze weg en komen ze niet meer terug.

   Ons systeem werkt 24 uur per dag 7 dagen in de week 365 dagen per jaar.

   Kijk op onze FB pagina of op Twitter voor contact gegevens. Wij helpen u graag.

   Onze methode is wetenschappelijk aangetoond en bewezen.

 26. wij gebruiken ‘n combinatie van de gewone houten muizenvallen en lijmvallen. De beestjes laten leven omdat het zo zielig is, vind ik niet écht getuigen van enig besef van hygiëne. Ze zitten inderdaad overal aan, maken alles kapot (ook electrische bedrading!!) en pissen en poepen alles onder. Het dichtmaken van ‘n huis, is nooit haalbaar, aangezien ze door het kleinste gaatje wel binnenkomen en anders knagen ze zich wel naar binnen. Daarbij hebben we ‘n oude boerderij, dus ……. Ach, het geeft altijd weer ‘n kick als we er weer eentje hebben gevangen :) Vergif strooien we altijd een bus vol in de spouwmuur, eventjes rooster weghalen, bus omkiepen en rooster er weer voor. Meestal helpt dat ook wel om de muizen ‘n béétje onder controle te houden, én de huisdieren kunnen er zeker niet bij!

 27. Ik zag een muis lopen zo achter de tv meubel. Was al half 10 in de avond.
  Daarna zat hij in n hoek bij plastic bakken.
  We zagen de muis en hebben zelf een val bedacht!
  Twee dikke grote planken zodat hij de hoek niet uit kan. Dan de plastic bakken een voor een weg halen dan komt hij wel tevoorschijn. Dan met de stofzuiger al aan en floep in de zak zo in de vuilcontainer.
  Binnen t eerste moment dat ik m zag en dat we m vingen was denk ik nog geen 1 uur.

 28. Volgens mij verkoop ik mijn huis, zodra ik een muis zou signaleren. Brrr…. Het lijkt me echt vreselijk. Ja, ik weet het, zo’n beestje doet niks, maar aar gaat mijn gevoel echt niet in mee hoor.

 29. pepermuntolie gebruiken. Daar waar een opening is royaal pepermuntolie spuiten of druppelen. Ik vind muizen wel leuk, maar niet in mijn huis op vijf hoog. Als ik ze te pakken krijg (ik vang ze met mijn blote handen), krijgen ze gratis vliegles. Ik ben sneller dan onze kat. Die ziet ze als speelgoed. 🙄
  Heb je geen pepermuntolie, gebruik dan eucalyptusolie. Ook die geur vinden ze vies. Bij ons heeft het geholpen.

  Nog wat, als je 1 muis ziet dan zijn er minstens 2 en vaak ook al kleintjes erbij. Dus denk niet ‘ik heb hem of haar’, er zijn er altijd meer. 😉

 30. De enige keer dat ik muizen in huis had, was toen ik er twee als huisdiertjes had (Frutsel en Fratsel).

 31. Soms zijn ze binnengebracht door de kat, dan weet ik waar ze zich bevinden en probeer ik ze te vangen. Wisselend succes, lukt wel maarkosr soms veel tijd. Bijna altijd levend en die gaan weer naar buiten. De andere, zoals van een paar dagen geleden die ineens midden door de kamer liep, probeer ik te vangen met een val. Lukt normaal met 1 of 2 dagen. (houten klapval, stukje appel)

 32. Ohohoh… muizen.
  Vorig jaar toen, we in ons huisje op de berg aankwamen: zeker 25 dooie muizen.
  Getverdegetver…
  Mijn broer had iets gestrooid en is toen naar Nederland teruggereisd.
  Konden wij de dooie muizen opruimen en stinken.

  Hoop, dat we er dit jaar geen last van hebben…

  Groetjes!

 33. Een kat natuurlijk! Of nog beter: twee katten.
  Is ook nog eens heel gezellig.

  Een hartelijke groet van Jo.

 34. Ik heb al heel lang katten. Ooit was er een nestje muizen onder de vloer, maar die zijn allemaal gevangen en opgegeten (door de kat dan :-))

  Het enige nadeel van katten is dat ze je soms een dode muis kado doen…

 35. Wij hebben twee jaar terug heel lang last gehad van muizen, hebben uiteindelijk het plafond moeten opbreken. Een professionele muizenvanger (soort Freek Vonk) heeft toen gaas voor alle ventilatiegaten aan de buitenkant van het huis geplaatst. Sindsdien geen last meer.

 36. Hmmmm .ik ben echt als de dood voor spinnen in huis (buiten ook trouwens). Muizen komen hier gelukkig niet echt voor bij mij, maar ik denk toch, dat als ze er zouden zijn.. dat ik dat ook wel mega vervelend zou vinden! Maar toch (zeg ik nu) denk liever een muis dan een (grote) spin!

 37. Oooooh in mijn studentenhuizen in Amsterdam heb ik ook zoveel last van muizen gehad. Maarja, daar komen ze ook gewoon op de troep af haha. Toen ook alles geprobeerd, maar alles was van tijdelijke aard. Ik hoor ook vaak dat het helpt om wat zakjes (open) inhoud van de kattenbak hier en daar in huis te plaatsen, de geur van katten is niet gewild. Maar dat is natuurlijk ook best ranzig :p

 38. Mijn muizen zijn allemaal vertrokken naar de buren. Daar zit de buurvrouw regelmatig op de kast. En aangezien ze maar alleen is… Ik heb twee katten die beiden muizen vangen. Dat weerhoud de andere muizen om langs te komen.

 39. In mijn vorige woning soms last van veldmuisjes die binnen kwamen.
  Maar de kt maakt altijd snel korte metten met ze, maaiuw. Hans

 40. ik ben panisch voor muizen en mijn kater kon ze waarschijnlijk hypnotiseren want hoe vaak hij er een mee naar binnen nam … ( 0ok kikkers trouwens)
  De kater ving ze en de poes die vrat de muizen op..ieks! Omdat ik altijd bang ben dat buren wel gif gebruiken probeer ik dat opeten te voorkomen en wachtte altijd dat de kater de muis dood had gemaakt, welke ik dan middels een stoffer en blik vredig door het toilet spoelde in de veronderstelling dat mijn afval meer volume had.
  Nu de kater er niet meer is heeft de poes deze week een jong muisje mee naar binnen genomen…. Waarschijnlijk een waarvan ik de ouders druk in de spouwmuur hoorde knagen, welk lawaai mij eerder van een grote rat afkomstig leek.
  Helaas heb ik het muisje, half levend, ook in het toilet een waardig afscheid gegeven. Ik wil ze niet in huis en ook niet buiten wanneer ik op het terras zit. Ik zou gelijk gaan voor vallen!!

 41. Ik ben er echt superbang voor. Zie er net uit als die mevrouw op je illustratie hierboven maar dan iets minder rustig. Sinds we weer katten hebben, hebben we er gelukkig geen last van.

 42. Oh…bah…ben ook bang van ongedierte in huis, had ong 40 jr geleden een pad in huis.. grrr
  Heb mijn man gebeld
  Tips heb ik niet, wel weet ik dat je steeds ander muizen gif moet hebben wegens resistentie

 43. Oh, ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om een muis te vermoorden. Maar je moet wel iets natuurlijk, anders heb je zo een plaag. Ik heb overigens nog nooit muizen gehad.

 44. Oei! We hadden hier eens een muisje in de tuin en die vond ik schattig, maar in huis… stiekem denk ik dat een kat toch de beste en meest diervriendelijke oplossing is. Hoewel die er ook nog weleens mee spelen en hem dan voor halfdood laten liggen. Lastig. Ik vind het stiekem al zielig om een vlieg dood te meppen en laat ze liever weer naar buiten haha. En wat de Ikeadoos betreft, de poging was in elk geval goed bedoeld haha.

 45. ik moest zo lachen om dat plaatje! helemaal geweldig. In de moestuin heb ik veel muizen, maarik vind ze eigenlijk wel schattig…thuis zorgt de kat er voor dat er geen muis, ook maar een snorhaar laat zien

 46. Bij ons in het stuk hier hebben een aantal huishoudens konijnen in de achtertuin.
  Heel sporadisch hebben dus wel eens last van dit ongedierte. Gelukkig alleen in de tuin, niet binnen..

  Omdat het dus een terugkerend probleem is, hebben wij gekozen voor de ouderwetse vallen, niet meest vriendelijk, maar het werkt voor ons goed. We doen er pindakaas op.

 47. Volgens mij hadden mijn ouder in het verleden een spray achting iets gedaan waardoor ze weggingen het stonk 😂. Je spuit het in iedere hoek van de kamer.

 48. Ik ben net als jouw man ;) . Mijn man daarentegen zal vast iets met gif doen, maar wij hebben nog nooit muizen in huis gehad. Ik red ze vaak nog van de kat…

 49. Wij hebben er een tijdje laatst van gehad, maar hebben toen drie muizenvallen neergezet en na een paar weken was het probleem over.

 50. Oh o vies en vervelend muizen in huis, bij mijn ouders hadden we er een keer een. Je hoorde m in de nacht. Nu woon ik samen!

 51. Jij hebt muizen in de lade van de keukenkasten? Dat lijkt mij niet bepaald hygiënisch. Ik interpreteer het alsof de laden niet volledig afsluitbaar zijn :)
  Op scouting hebben we altijd last van muizen, maar sinds we alles in plastic bakken hebben, is daar gelukkig niets van te merken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.