Beste tijd om boodschappen te doen?

Beste tijd om boodschappen te doen

De beste tijd om boodschappen te doen.

Wat is dat? En hoe kom je daarachter?

De beste tijd om boodschappen te doen is persoonlijk

De beste tijd om boodschappen te is persoonlijk. Ben jij bijvoorbeeld iemand voor wie goedkoop boodschappen doen voorop staat? Die graag zo voordelig mogelijk boodschappen doet? Dan is aan het eind van de dag een goed tijdstip om boodschappen te doen. Want in veel supermarkten plakken ze dan van die oranje 35% stickers op producten die niet lang meer houdbaar zijn.

Een andere invalshoek kan zijn dat je houdt van gezelligheid en veel mensen om je heen. In zo’n geval is zaterdagmorgen voor jou een goed tijdstip om boodschappen te doen.

En als er aanbiedingen zijn, met een beperkt aanbod, dan is zo vroeg mogelijk de beste tijd om boodschappen te doen.

De beste tijd om boodschappen te doen voor mij

Ik houd helemaal niet van drukte en heb de supermarkt het liefst zo leeg mogelijk. Qua rustig boodschappen doen vind ik maandagmorgen de beste tijd om boodschappen te doen. Het is dan namelijk meestal heel rustig in de supermarkt. Maar er is ook één nadeel aan deze tijd om boodschappen te doen en dat is dat soms de schappen nog niet helemaal gevuld zijn. Dat betekent in de praktijk twee dingen:

  • Producten zijn er nog niet.
  • Ze zijn er wel, maar zitten ergens in een grote stellage en voorlopig is de vakkenvuller nog lang niet bij dat onderste krat.

De beste tijd om boodschappen te doen in tijden van corona?

Tijdens de coronacrisis is de beste tijd om boodschappen te doen voor de meeste mensen denk ik wel ongeveer hetzelfde, namelijk als het zo rustig mogelijk is. Dan is het veel minder lastig om je aan de 1,5 meter afstand te houden. De meeste supermarkten zijn zo vriendelijk geweest om speciale borden te maken met daarop aangegeven hoe druk het is op de verschillende tijden van de dag.

Maar wat als je liever eerst thuis wilt kijken hoe druk het is?

Dat kan ook!

Thuis kijken hoe druk het is?

Kijken hoe druk het is met Google Maps.

Je gaat hiervoor naar google.com/maps en typt het adres van de supermarkt/winkel/ plek waar je naartoe wilt in. En dan zie je link sonderaan hoe druk het daar is. Kijk, hieronder zie je hoe druk het op woensdagmiddag is bij ‘mijn’ Albert Heijn:

Screen Shot 2020 09 16 at 13.37.32

Controleer drukte met GeenRij.nu

Een andere methode is de site GeenRij.nu of de app

Op geenrij.nu vul je de postcode + huisnummer van je supermarkt in.

Screen Shot 2020 09 16 at 13.39.36

En dan krijg je advies wanneer het rustig is om te gaan.

Screen Shot 2020 09 16 at 13.39.52

Hieronder een blogpost uit 2010 over boodschappen doen. Ik liet mij destijds behoorlijk verleiden door allerlei aanbiedingen…

Boodschappen doen in 2010

Beste tijd om boodschappen te doenVanmorgen aten we ons laatste brood, de vla was twee dagen geleden al op, en Floris belde vanochtend speciaal op met het verzoek toch vooral toiletpapier te kopen. Mijn kwinkslag dat ik wel wat oude kranten voor hem zou neerleggen werd niet gewaardeerd.

Dus besloot ik in plaats van de geplande woensdagmorgen, de boodschappen deze dinsdagochtend al te doen. En ik was aangenaam verrast. Er was nauwelijks een rij in de Aldi en het was er bovendien heerlijk rustig. Als het druk is in een supermarkt voel ik mij opgejaagd, en kar roekeloos door de paden waardoor ik allerlei leuke koopjes mis.

Bij de Aldi kocht ik dus, behalve levensmiddelen, een grote rol cadeaupapier, want die is bij ons altijd op. Verder een pak stiften voor de kinderen zodat ze kunnen kleuren, en een mooie doos bonbons, als vervanging voor mijn Lidl Celebrations. Daarnaast Aldi nachtcrème, want die is als beste getest, en een fles conditioner die beloofde mijn stro in zijdeachtige tressen te veranderen.

Naast de Aldi hebben ze heel sympathiek een C1000 gezet, en daar haalde ik alles wat ik bij de Aldi niet kon vinden.

En als toetje bezocht ik nog even de Kruidvat, die ze weer naast de C1000 hebben gebouwd. Daar heb ik een paar vrolijke placemats gekocht waarmee ik grote plannen heb: ik ga die aan onze schutting spijkeren bij wijze van goedkoop tuinschilderijen!

Als Thuisblijfmoeder zie ik het als mijn plicht mijn boodschappen te doen tijdens kantooruren. Er zijn immers genoeg mensen die overdag niet kunnen, en verplicht zijn supermarkten te bezoeken na hun werk. Of nog erger, in het weekend als je over de koppen kunt lopen.

Dinsdagmorgen blijkt een uitstekende ochtend om boodschappen te doen bij de Aldi en C1000, hier in Doetinchem.

Maar op maandagmiddag en dinsdagmiddag tussen 13 en 15 moet je je in mijn contreien niet wagen aan de combi Lidl-Albert Heijn, want dan stikt het daar van de scholieren van de naburige scholen.

Tot slot: terug in 2020

De beste tijd om goedkoop boodschappen te doen is voor de meeste mensen wanneer het rustig is in de supermarkten. Zeker sinds corona. Voor mij is dat maandagmorgen, op basis van een weekmenu. Als je op het platteland woont is zorgvuldig boodschappen doen toch wel noodzaak. Als je op loopafstand van supermarkten woont, kun je waarschijnlijk ook prima vaker boodschappen doen.

P.S. Als je door de week heel druk bent, is meal preppen misschien iets voor je.

Wat is voor jou de beste tijd om boodschappen te doen?

65 Comments

  1. Jouvence
  2. Caroline
  3. Jasmina
  4. Felice Veenman
  5. Mieke | Miek's Mind

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh