Tijd om boodschappen te doen

Vanmorgen aten we ons laatste brood, de vla was twee dagen geleden al op, en Floris belde vanochtend speciaal op met het verzoek toch vooral toiletpapier te kopen. Mijn kwinkslag dat ik wel wat oude kranten voor hem zou neerleggen werd niet gewaardeerd.

Dus besloot ik in plaats van de geplande woensdagmorgen, de boodschappen deze dinsdagochtend al te doen. En ik was aangenaam verrast. Er was nauwelijks een rij in de Aldi en het was er bovendien heerlijk rustig. Als het druk is in een supermarkt voel ik mij opgejaagd, en kar roekeloos door de paden waardoor ik allerlei leuke koopjes mis.

Bij de Aldi kocht ik dus, behalve levensmiddelen, een grote rol cadeaupapier, want dat is bij ons altijd op. Verder een pak stiften voor de kinderen zodat ze kunnen kleuren, en een mooie doos bonbons, als vervanging voor mijn Lidl celebrations. Daarnaast Aldi nachtcreme, want die is als beste getest, en een fles conditioner die beloofde mijn stro in zijdeachtige tressen te veranderen.

Naast de Aldi hebben ze heel sympathiek een C1000 gezet, en daar haalde ik alles wat ik bij de Aldi niet kon vinden.

En als toetje bezocht ik nog even de Kruidvat, die ze weer naast de C1000 hebben gebouwd. Daar heb ik een paar vrolijke placemats gekocht waarmee ik grote plannen heb: ik ga die aan onze schutting spijkeren bij wijze van goedkoop tuinschilderijen!

Als Thuisblijfmoeder zie ik het als mijn plicht mijn boodschappen te doen tijdens kantooruren. Er zijn immers genoeg mensen die overdag niet kunnen, en verplicht zijn supermarkten te bezoeken na hun werk. Of nog erger, in het weekend als je over de koppen kunt lopen.

Dinsdagmorgen blijkt een uitstekende ochtend om boodschappen te doen bij de Aldi en C1000, hier in Doetinchem.

Maar op maandagmiddag en dinsdagmiddag tussen 13 en 15 moet je je in mijn contreien niet wagen aan de combi Lidl-Albert Heijn, want dan stikt het daar van de scholieren van de naburige scholen.

Heb jij bepaalde dagen of tijden waarop je de boodschappen doet?
Bezoek je meerdere supermarkten per keer?
Heb je een favoriete supermarkt?

9 Responses to Tijd om boodschappen te doen

 1. Ik doe mijn boodschappen altijd op donderdag. Eerst ga ik dan overblijven tot 13.00 uur en dan rij ik naar de winkels. Ongeveer 1 keer per 3 weken ga ik naar de lidl. Die is wat verder weg. Verder bezoek ik altijd de AH en afhankelijk van de aanbiedingen ook de C1000, de Spar en de Plus. Soms kom ik ook nog bij Super de boer want die ligt naast de lidl. Alle andere boodschappen bv. bij het kruidvat of de hema spaar ik zoveel mogelijk op en doe ik het liefst maar eens per maand ongeveer. Ik ben altijd voor 15.00 uur weer terug en heb dus zelden “last” van schooljeugd. Bevalt me prima zo!!!!
  Groetjes,
  Karin

 2. hoi vlijtig liesje!!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog! mijn eerste! heel speciaal šŸ™‚

  Om op je vraag te komen,
  ik doe zoals je misschien hebt gelezen 1 keer per maand (ergens de eerste week) grote boodschappen.dat kan eender welke dag zijn, behalve op zaterdag.
  ik doe de boodschappen inderdaad overdag. eerst jumbo, aldi en dan etos/kruidvat (net waar de luiers in de reclame zijn) wel kijk ik iedere week de reclamefolders na. Ik woon in belgie, doe mijn boodschappen in nl dus kijk elke winkel op zondag via het net. Soms rij ik dan wel eens extra als er goede aanbiedingen zijn. Deze week toevallig 5 kilo aardappelen voor 1.29 bij de plus. dat is goedkoper dan de boer, dus dan haal ik wel twee zakken extra!

  liefs

 3. maandagochtend (altijd heerlijk rustig!)de boodschappen (aldi en c1000) en dan gelijk alles zodat ik me er de hele week niet meer hoef te laten zien en op woensdag ga ik naar de markt en evt andere winkels waar ik wat van nodig heb.
  een heerlijk “systeem” en ik hoef me de hele week niet te bedenken oh ik moet nog dit of dat halen. ik maak lijstjes en een weekmenu dus geen boodschappengedoeenstress hier. oh, en op is op. ….. behalve in geval wcpapier šŸ˜‰

 4. Hoi Vlijtig Liesje,

  Hier in Duiven doe ik de boodschappen meestal 9 van de 10x bij de C1000 en dan om 8 uur. Een enkele keer doe ik ze op vrijdagavond.

  Groetjes,
  Beertje

 5. Boodschappen doen is 1 van mijn favoriete huishoudklussen, dus ga ik bijna iedere dag wel eventjes naar de C1000, Aldi of AH. Ik heb dus geen speciale dag ( vandaag ben ik trouwens niet geweest want mijn vriezer moet leeg, dus eten we hutspot en stampot zuurkool vanavond).
  Ik ben dol op supermarkten in het buitenland, dat is voor mij de ultieme kick! Heerlijk, al die schappen met andere dingetjes, merken enz.
  Scholieren zijn bij mij in het dorp ook in overvloed ( we hebben hier 2 enorme scholen voor het voortgezetonderwijs ), maar ik vind ze wel grappig met hun broodjes frikandel en energy-drankjes. Ik laat ze meestal wel voorgaan en aardig dat ze dan zijn (-:

 6. Ik werk halve dagen, dus ik doe 1 x per week de weekboodschappen bij de AH of C1000, ligt aan de reclames op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen vroeg. Op donderdagmiddag krijg ik een voedselbankpakket, dus dat wacht ik eerst af en bepaal dan wat er nog bij moet komen. Bij de Lidl kom om twee weken langs i.v.m. werk, dus dan haal ik daar de bulkdingen en eventuele reclames. Ik werk wel met een redelijke voorraad, dus hoef doorgaans alleen voor brood of andere verse dingen nog eens extra tussendoor te gaan en daarom kijk ik ook reclames van andere winkels langs mijn route na, zoals plus, hoogvliet en coop en beslis dan welke ik neem aan de hand van eventuele reclames die bruikbaar zijn.
  Groetjes Marga

 7. Heej ik zag je gezellige bezoekje op mijn blog en nieuwsgierig als ik ben neem ik een kijkje wie op bezoek had.
  gezellig je blog en zooooo herkenbaar:-)
  Ik loop op de gekste tijden bij de supermarkt en loop ze ook allemaal af:-)
  Drukte probeer ik er ook zoveel mogelijk te vermijden dan word ik kriegel en kom ik met alles thuis behalve waar ik voor ging, oh ja ik maak nooit een lijstje ook zo handig mmmm niet dus.
  Afijn de boodschappen zijn binnen en dat geeft ook weer rust want i hoor mijn kids ook vaak roepen maaaaaaaam waar is dat of dat en dan moet ik weer schuldig roepen soory nog niet gehaald.

  Fijne dag groetjes Irma

 8. Eerst deed ik op maandag de boodschappen, maar sinds ik weer zwanger ben, kost het me heel veel energie om met de boodschappen en dochterlief van 20 maanden te sjouwen en daarom doen we het nu op zaterdagmorgen, zodat manlief mee kan gaan. De ene keer is het wat drukker dan de andere keer bij de winkel. Eerst gaan we naar de Lidl en dan naar de Plusmarkt. Heel soms veranderen we de route en gaan we eerst naar de Aldi en dan naar de Dirk vd Broek.

  Luiers probeer ik alleen in de aanbieding te kopen als het 3 pakken voor 20,- is, maar dat lukt niet altijd.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.