Reacties

Beste tijd om boodschappen te doen? — 65 reacties

 1. Ik doe mijn boodschappen altijd op donderdag. Eerst ga ik dan overblijven tot 13.00 uur en dan rij ik naar de winkels. Ongeveer 1 keer per 3 weken ga ik naar de lidl. Die is wat verder weg. Verder bezoek ik altijd de AH en afhankelijk van de aanbiedingen ook de C1000, de Spar en de Plus. Soms kom ik ook nog bij Super de boer want die ligt naast de lidl. Alle andere boodschappen bv. bij het kruidvat of de hema spaar ik zoveel mogelijk op en doe ik het liefst maar eens per maand ongeveer. Ik ben altijd voor 15.00 uur weer terug en heb dus zelden "last" van schooljeugd. Bevalt me prima zo!!!!
  Groetjes,
  Karin

 2. hoi vlijtig liesje!!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog! mijn eerste! heel speciaal :-)

  Om op je vraag te komen,
  ik doe zoals je misschien hebt gelezen 1 keer per maand (ergens de eerste week) grote boodschappen.dat kan eender welke dag zijn, behalve op zaterdag.
  ik doe de boodschappen inderdaad overdag. eerst jumbo, aldi en dan etos/kruidvat (net waar de luiers in de reclame zijn) wel kijk ik iedere week de reclamefolders na. Ik woon in belgie, doe mijn boodschappen in nl dus kijk elke winkel op zondag via het net. Soms rij ik dan wel eens extra als er goede aanbiedingen zijn. Deze week toevallig 5 kilo aardappelen voor 1.29 bij de plus. dat is goedkoper dan de boer, dus dan haal ik wel twee zakken extra!

  liefs

 3. maandagochtend (altijd heerlijk rustig!)de boodschappen (aldi en c1000) en dan gelijk alles zodat ik me er de hele week niet meer hoef te laten zien en op woensdag ga ik naar de markt en evt andere winkels waar ik wat van nodig heb.
  een heerlijk "systeem" en ik hoef me de hele week niet te bedenken oh ik moet nog dit of dat halen. ik maak lijstjes en een weekmenu dus geen boodschappengedoeenstress hier. oh, en op is op. ..... behalve in geval wcpapier ;)

 4. Hoi Vlijtig Liesje,

  Hier in Duiven doe ik de boodschappen meestal 9 van de 10x bij de C1000 en dan om 8 uur. Een enkele keer doe ik ze op vrijdagavond.

  Groetjes,
  Beertje

 5. Boodschappen doen is 1 van mijn favoriete huishoudklussen, dus ga ik bijna iedere dag wel eventjes naar de C1000, Aldi of AH. Ik heb dus geen speciale dag ( vandaag ben ik trouwens niet geweest want mijn vriezer moet leeg, dus eten we hutspot en stampot zuurkool vanavond).
  Ik ben dol op supermarkten in het buitenland, dat is voor mij de ultieme kick! Heerlijk, al die schappen met andere dingetjes, merken enz.
  Scholieren zijn bij mij in het dorp ook in overvloed ( we hebben hier 2 enorme scholen voor het voortgezetonderwijs ), maar ik vind ze wel grappig met hun broodjes frikandel en energy-drankjes. Ik laat ze meestal wel voorgaan en aardig dat ze dan zijn (-:

 6. Ik werk halve dagen, dus ik doe 1 x per week de weekboodschappen bij de AH of C1000, ligt aan de reclames op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen vroeg. Op donderdagmiddag krijg ik een voedselbankpakket, dus dat wacht ik eerst af en bepaal dan wat er nog bij moet komen. Bij de Lidl kom om twee weken langs i.v.m. werk, dus dan haal ik daar de bulkdingen en eventuele reclames. Ik werk wel met een redelijke voorraad, dus hoef doorgaans alleen voor brood of andere verse dingen nog eens extra tussendoor te gaan en daarom kijk ik ook reclames van andere winkels langs mijn route na, zoals plus, hoogvliet en coop en beslis dan welke ik neem aan de hand van eventuele reclames die bruikbaar zijn.
  Groetjes Marga

 7. Heej ik zag je gezellige bezoekje op mijn blog en nieuwsgierig als ik ben neem ik een kijkje wie op bezoek had.
  gezellig je blog en zooooo herkenbaar:-)
  Ik loop op de gekste tijden bij de supermarkt en loop ze ook allemaal af:-)
  Drukte probeer ik er ook zoveel mogelijk te vermijden dan word ik kriegel en kom ik met alles thuis behalve waar ik voor ging, oh ja ik maak nooit een lijstje ook zo handig mmmm niet dus.
  Afijn de boodschappen zijn binnen en dat geeft ook weer rust want i hoor mijn kids ook vaak roepen maaaaaaaam waar is dat of dat en dan moet ik weer schuldig roepen soory nog niet gehaald.

  Fijne dag groetjes Irma

 8. Eerst deed ik op maandag de boodschappen, maar sinds ik weer zwanger ben, kost het me heel veel energie om met de boodschappen en dochterlief van 20 maanden te sjouwen en daarom doen we het nu op zaterdagmorgen, zodat manlief mee kan gaan. De ene keer is het wat drukker dan de andere keer bij de winkel. Eerst gaan we naar de Lidl en dan naar de Plusmarkt. Heel soms veranderen we de route en gaan we eerst naar de Aldi en dan naar de Dirk vd Broek.

  Luiers probeer ik alleen in de aanbieding te kopen als het 3 pakken voor 20,- is, maar dat lukt niet altijd.

 9. Ik doe mijn boodschappen en die voor mijn ouders vaak 's morgens vroeg bij het openen van de winkels, gewoon omdat het hier dan minder druk is dan overdag en ik ook zeker ben dat ik nog een plek voor m'n voordeur heb om alles uit te laden, zonder de halve straat door te moeten...

 10. Maandagochtend om acht uur is mijn favoriete tijdstip. Dan ben ik namelijk ook nog alle moeders voor die gelijk na het wegbrengen van hun kroost de supermarkt in duiken;). Ik ben dus pas een keer op zaterdag geweest, omdat Google zei dat het minder druk was dan normaal op zaterdag. Ehm. Eens en nooit meer. Ik leef nog liever een week op water en brood dan dat ik nog een keer op zaterdagmorgen naar de supermarkt ga.

 11. Ik doe meestal boodschappen om half negen in de ochtend, dan heb ik het meteen gedaan. Opsvrijdag, zaterdag en zondag is het hier druk dus dan vermijd ik de super het liefste.

 12. ha Nicole,

  mooi, hoe jij altijd een soort van research doet. Dank je wel...
  Daar hebben we nog eens wat aan.

  Ik doe mijn boodschappen ook het liefst heel rustig en als het niet anders kan: mondkaje op!
  Ik heb het altijd bij me en het schijnt mensen toch weer even alert te maken...

  Prettig wekeend, Marlou

 13. Hier, waar ik nu zit, blijkt tussen 2 en 3 de beste tijd voor waar ik dan heen ga, dan zit het ROC nog in de klas, zijn ze net de pauze uit, en de lagere school ernaast is ook nog vol, dus zorgen dat je voor de lagere school klaar is, weg bent.. dat is de beste tijd, of vroeg in de ochtend, tussen 10 en elf, als beiden ook nog in vol proces zijn en de moeders en vaders thuis of op werk, whatever.

  En toch, gister stond ik in de rij, ik hield keurig mijn afstand, komt er een vrouw met mandje aan de arm in mijn nek hijgen, zodra het kon, ging ik voor de kar staan, ze sloot direct op mijn kar aan? uh? Dus ik moeilijk uitpakken mijn kar, ben niet zo groot, kar is diep... ik zeg dat tegen de cassiere, sorry, dat het even duurt, klein zijn is niet altijd fijn. Zegt die vrouw die bijna tegen mijn kar aan staat, u kunt ook aan deze kant...

  Nou zei ik... ik hou liever wat afstand zoals aangegeven... staat er nog een paar achter die ook geen afstand hielden van die vrouw weer, die begonnen te lachen... Ja zeg ik.. ik hou mij liever wel aan de regels onderweg.... De cassiere dorst niets te zeggen.... terwijl ze mij wel aankeek vanuit dankbaarheid dat ik er iets van zei.

  En echt, als er 15 mensen in de hele winkel waren, waarvan er 3 in deze rij stonden? maar 1 kassa open, waren wij dat... ik, zij, en een paar... man/vrouw bij elkaar.

  X

 14. Ik heb geen vaste tijd ,ik ga elke dag wanneer het mij uitkomt .Hier heb ik twee supermarkten op loopafstand .Verder 3 winkelcentrums op 10 min afstand fietsen dus keuze en tijd heb ik genoeg .Ook ik vind boodschappen doen gewoon leuk .

 15. Deze is wel grappig ' voor de meeste mensen denk ik wel ongeveer hetzelfde, namelijk als het zo rustig mogelijk is' en dan wordt het dus druk in de winkel. :)
  Ik ga twee keer per week, maandag- en vrijdagochtend, dan is het meestal niet te druk. Hans

 16. Vroeger, vooor de corona ging ik altijd boodschappen doen nadat ik gewerkt had. Dat was dan rond half 10. Omdat er in die buurt een middelbare school aanwezig is en die blijkbaar altijd pauze hebben, is het altijd druk in die supermarkt.
  Tegenwoordig doe ik geen boodschappen meer, mijn man doet ze en hij gaat op verschillende tijdstippen.
  Handig dat je op google kan kijken hoe druk het is in een supermarkten.

 17. Ik heb een hekel aan veel volk in de supermarkt of bakker dus ik ga meestal bij kleinere winkeltjes of op de markt. Als ik zondagmorgen zie dat er een hele rij staat aan de bakker rij ik nog liever twee kilometer om naar een andere bakker!

 18. Wat een goede tip om te kijken wanneer het rustig is in de winkels via Google maps. Ik ben dol op bezoeken van een supermarkt en lekker uitgebreid alles bekijken, maar dan wel het liefst met zo min mogelijk winkelend publiek om me heen die je geïrriteerd aankijken als je in hun ogen niet snel genoeg doorloopt.

 19. Ik werk alle ochtenden op school, dus zal altijd in de middag boodschappen moeten doen. Vaak doe ik dit vrijdagmiddag. Samen met mijn vriend halen we vaak de wekelijkse boodschappen op zondag. Hij werkt de hele week dus kan het niet anders.

 20. Ik nog! Twee keer struikelen en ik ben in onze supermarkt. Hij is ook nog eens open van 06.00 uur tot 22.00 uur. Dus ik ga het liefst om half tien ‘s avonds of om 7 uur ‘s morgens. Heerlijk!

 21. Ik heb geen vaste dag/tijd dat ik boodschappen ga doen. Dat is vanwege mijn onregelmatige werk onmogelijk .Ik heb wel dagen dat ik nooit ga, tenzij het echt niet anders kan: vrijdag en het weekend. Dan is het voor mij veel te druk

 22. Omdat ik gemiddeld 5 dagen werk, doe ik boodschappen uit kantoor. Omdat we bij vaste winkel gaan , ken je de gangpaden enz. En je krijgt band met de dames achter de kassa erg gezellig

 23. de beste tijd om boodschappen te doen??? Nooit, ik heb er een pest hekel aan. Gelukkig vindt manlief het wel leuk: koopjes jagen, spullen inslaan: ik denk dat het appelleert aan zijn jagers-verzamelaar instincten. Omdat hij zelfstandig is, kan hij net als een thuismoeder boodschappen doen wanneer hij wil. Ik moet bekennen dat ik niet eens weet of hij een vaste tijd heeft...

 24. Ik ga meestal direct s morgens nadat de kinderen op school zijn. Dan is het vaak nog best rustig. S Middags heb ik ook vaak geen zin meer en dan zijn de kinderen thuis en dat vind ik dan ook niet handig. De supermarkt gaat hier om 7 uur al open dat vind ik ook wel fijn..

 25. Ik ben ook zo iemand die het liefst gaat als er weinig mensen zijn. Ik heb er eerlijk gezegd een hekel aan. te druk en te hectisch.
  Ik heb daarnaast ook een handicap aan mijn voet, dus dan is het best fijn dat ik niet te veel moet slenteren en wachten, want dat is uiterst pijnlijk.

 26. Eerlijk? Ik ben nu degene van het zeer uitgebreid koken (al was ik gisteren 2,5 uur bezig met een gerecht. Note to self: niet heel handig op een doordeweekse dag) en dus doet man de boodschappen. Hij kiest daarvoor het meest briljante tijdstip: zaterdag om 12 uur. Maar goed, het is zijn ding. Dus toe maar.
  Als 'troost' meld ik dan maar dat ik ruim een uur bezig ben iedere zaterdag met kookboeken en meer om een heel weekmenu uit te denken. We willen namelijk maar een keer per week boodschappen doen nu in Coronatijd. En we halen bijna iedere week wel een keertje af bij een thuiskok (#supportyourlocals) zodat ik een dagje niet hoef te koken en we wel heel lekker (Indisch) eten...

  • LOL. Wat een bijzonder moment inderdaad om boodschappen te doen. Hij houdt zeker van drukte. En ik ben onder de indruk van je 2,5 uur bereidingstijd Rory. Wat ben ik dan een lakse kok in vergelijking....

 27. met fulltime werken kan ik niet echt de boodschappen tijden aanhouden die goed zouden zijn, dus het is maar net wanneer het mij uitkomt dat ik ga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder