|

Verspakket Marokkaanse couscous: ik maak het niet nog een keer

Verspakket Marokkaanse couscous AHGisteren maakte ik het verspakket voor Marokkaanse couscous van de Albert Heijn klaar. Het resultaat? Mwah. Het was wel aardig, maar ik ga het niet nog een keer maken. Dit verspakket viel me helaas tegen.

Verspakket Marokkaanse couscous

Het begon al niet zo goed. Ik maakte het verspakket open om de groente te gaan snijden, en greep prompt in een zachte, beschimmelde courgette.

Verspakket Marokkaanse couscous AH

Gealarmeerd keek ik naar de uiterste houdbaarheidsdatum van het pakket. Die bleek 25 februari te zijn; ik was dus één dag te laat. Wat een stomme beginnersfout! Normaal kijk ik altijd goed naar de uiterste houdbaarheidsdatum, maar dat was ik dit keer vergeten. En hoewel er geluiden zijn dat die datum onzin is, werd ik wel degelijk afgestraft door 1 dag te laat te zijn met het gebruik.

Niettemin, de hoeveelheid schimmel op de courgette was volgens mij wel meer dan van die ene dag. Ook de avocado was in niet al te beste conditie. Het gevolg was dat ik veel minder groente had dan gepland. Gelukkig was de rest van het pakket nog wel goed.

Mijn conclusie over het verspakket Marokkaanse couscous van AH

Maar het eindresultaat was ‘Mwah.’ Niet vies, maar ook niet echt heel erg lekker. In tegenstelling tot het verspakket milde Indiase Kip Madras, ga ik dit niet nog een keer maken.

Zie ook mijn review van het verspakket AH: Bietenrisotto!

P.S.  Ik maakte inmiddels ook een keer lasagne van courgette!

Wat was jouw laatste recept dat tegenviel?

Similar Posts

22 Comments

 1. Jammer dat niet alle groente meer goed was, dat kun je aan de buitenkant van zo’n pakket ook niet altijd even goed zien. Ik probeer ook regelmatig iets nieuws uit, en de ene keer met meer succes dan de andere keer haha. Een spinaziequiche die ik laatst maakte bijvoorbeeld was voor een keer best lekker, maar niet nog eens :)
  Maar elke keer wel erg leuk om iets nieuws te ontdekken!

 2. Het enige wat ik me herinner is een diepvries zak met een geloof ik ook Marokkaanse schotel ,blegh .De verspaketten heb ik nog nooit geprobeerd .Couscous maak ik wel ,maar met een zakje voor pittige Couscous van K.norr maar verder alles vers ,zo lekker omdat ik zelf toevoeg wat wij lekker vinden

 3. Het ziet er ook niet lekker uit zo. Maar ik ben verwend.
  Couscous eet ik graag bij mijn Marokkaanse vriendin. Die stoomt het. Heerlijk met een kikkererwten curry.

  1. Couscous stomen! Dat klinkt ook wel lekkerder. Ik moest er volgens het recept alleen heet water bij gooien, afdekken en dan 10 minuten laten staan.

 4. Hè, wat jammer is dat als dingen niet meer helemaal kraakvers zijn!
  Wij eten ook graag ‘over-de-grens’, maar ik laat dit pakket maar voor wat het is, geloof ik…

 5. Die schimmel is ouder dan een dag! En waarschijnlijk bedoel je inderdaad aubergine in plaats van avocado, want avocado is geen product dat in een couscous thuis hoort.
  Ik maak liever zelf couscous met verse groenten. Ik vertrouw die pakketten niet zo. Ik heb in Parijs in een Algerijns restaurant eens couscous gegeten met alleen wortelen en uien als groente en heel veel kruiden en specerijen. Heerlijk was het!

 6. Balen van de courgette zeg, het ziet er niet uit alsof het schimmel van 1 dag te laat is! Jammer dat het gerecht tegenviel.

 7. Zo’n pakket lijkt me niets voor m’n 1-persoonshuishouden. Zelf heb ik toevallig een paar dagen geleden couscous gegeten. Ik vond eindelijk weer zo’n instantbeker. Ooit had de Xenos ze met mintsmaak en rozijnen. Gewoon kokend water opgeschenken en 5 minuten wachten. Nu vond ik zoiets bij de Action en heb ik er makreel en mexicaanse roerbakgroente bij gedaan. Smaakte prima. Die makreeltruc komt van de couscous met makreel salade die de Jumbo af en toe heeft. Best een goeie combinatie,

 8. Het is gewoonweg een kwestie van pech hebben dat de groenten beschimmelt was,het is geen rede om het nooit meer te gaan kopen,want het is wel lekker,en over de datum wil ook niet zeggen dat het niet goed meer is,die datum staat er alleen maar om aan te geven dat het niet goed zou kunnen zijn maar in de meeste gevallen is er niets aan de hand,je moet niet op de datum letten maar je zintuigen gebruiken,daar hebben we ze voor…die pakketten zijn best goed en lekker

  1. Ik blijf ook zeker wel verspakketten kopen. Dit was denk ik gewoon pech. De reden dat ik dit specifieke recept niet nog een keer maak is dat ik het gewoon niet zo lekker vond.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.