Reacties

PU gietvloer ervaringen: het verhaal van Ellen — 19 reacties

 1. Wauw, ik vind dit prachtig! Zoveel rust zit er in die vloer.
  O. En wat betreft dat stof: de eerste periode in mijn nieuwbouwwoning had ik ook het gevoel dat ik meer stof dan ooit zag. Het werd minder. Geen idee hoe dat kan, maar ik las het van meer mensen. Schijnt nog van het bouwen te zijn.

  • Ik kan me inderdaad voorstellen dat een nieuwbouwhuis als het ware in de rust moet komen en dat even duurt tot alle stof er uit is. Fijn dat het bij jou wel minder werd Naomi.

 2. Gietvloer maakt rustig uitstraling van kleur. Hij is zeker mooi. Wij hebben bijna 29 jaar vloerbedekking liggen. Gietvloer is erg in. Moet wel van houden. Goede uitleg.

 3. paar kennissen hebben een gietvloer, en ik vind het wel degelijk kil overkomen, maar ja, smaken verschillen wat dat betreft natuurlijk. vallende kinderen vinden een gietvloer ook niet echt je van het;-)

 4. Wij hebben ook een gietvloer. We wilden het aanvankelijk niet, omdat we graag een duurzaam materiaal wilden - en de meeste gietvloeren zijn dat bepaald niet. Maar uiteindelijk hebben we er één gevonden die op basis van natuurlijke materialen is gemaakt. Voor wie belangstelling heeft: Google maar eens op ‘ode aan de vloer’. Wij zijn er erg tevreden over. Ook wij hebben een nieuwbouwwoning, dus veel stof, ja, maar dat hoort helaas een beetje bij nieuwbouw. Maar makkelijk schoon te houden. En voor ons - met een astmatisch kind - belangrijk: geen naden en kieren waarin stof achterblijft. Wij hebben gekozen voor combinatie met natuurlijke en warme materialen (veel hout, hier en daar wol), ik vind het zelf niet kil, maar ik denk zeker bij grotere oppervlakten dat het wel wat klinisch over kan komen. Je kunt dat verzachten door bv vloerkleden en dergelijke, maar wij hebben dat niet gedaan (want astmatisch kind). Vrienden hebben ook een gietvloer, en daar is het grandioos mis gegaan met de aanbieder die zij kozen. Er was é te weinig materiaal waardoor ze tekort kwamen en het later nog eens moest worden afgemaakt, met fors kleurverschil tot gevolg. Én het was niet goed schoongemaakt waardoor er allemaal vuil (haren, stof, korreltjes viezigheid) in de vloer is meegegoten. Niet tof! Goedkoop bleek duurkoop! Dus mijn tip: maak goede afspraken op papier over verantwoordelijkheden en kwaliteitsgaranties.

  • Dankjewel voor je goede aanvulling Melanie. Ik lees inderdaad het het superbelangrijk is om het juiste materiaal te hebben en een Goede leverancier. Wat vervelend voor je vrienden dat het bij hen zo slecht uitpakte.

 5. Omdat ik geen negatieve recensies over een gietvloer kan vinden wil ik hieronder toch mijn ervaring van een gietvloer geven. We hebben een lichtgrijze gietvloer. Je ziet direct als iemand met zwarte schoenzolen heeft rondgelopen. Overal strepen die je er ook snel moet afhalen anders trekken erin. Dat eraf halen gaat soms niet zo makkelijk en dan blijft de streep een beetje zichtbaar. Je ziet alles liggen op de vloer, omdat ie zo glad is. Wij hebben een vloer met een zweem om dat te voorkomen, maar feit blijft dat je iedere korrel zand ziet liggen. Autootjes van de kinderen maken krassen en ook het verschuiven van spullen over de vloer, dus ook stoelen, maken krassen. Ik zou het nooit meer doen... een gietvloer.

  • Dankjewel Janneke, dat is een goede en informatieve aanvulling! Zo klinkt het inderdaad erg vervelend zeg. Kan dat nog te maken hebben met de dikte van de toplaag van je gietvloer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder