Reacties

Vinyl vloer of gietvloer: wat zijn de voor-en nadelen? — 46 reacties

 1. Wij hebben deels hout, deels laminaat en deels marmoleum. Marmoleum is heerlijk aan de voeten en plakt niet aan blote voeten. Het is ook nog eens heel milieuvriendelijk.
  Laminaat leek heel praktisch maar slijt in de praktijk al na een jaar of 8. Dat vind ik snel. Het houtparket en marmoleum liggen al langer dan 20 jaar, zijn tussendoor nog eens in de was gezet en zijn nog steeds heel mooi. Geen deuken en butsen.

 2. vinyl hebben wij in het vorige huis gehad, mijn broer had een eigen bedrijf in vloeren dus die wist wel wat het beste was, marmaleum ofzoiets was toch wel het beste maar nu in ons huidige huis is het hoogglans tegels. vinyl en of pvc is mooi maar heeft ook zijn min puntjes

 3. Mijn ervaring is toch wel dat de gietvloer snel dutsen heeft , zeker met kinderen waar wel eens een autootje of zoiets over de vloer valt.
  En die dutsen trekken wel vuil aan wat je niet zo maar weer weg krijgt.
  Persoonlijk vindt ik het ook lawaaierig. Een ruimte klinkt dan ook gauw hol.
  Hoe mooi het ook is , ik zou er niet meer voor gaan .

  • Die deuken in de vloer lijkt me wel vervelend inderdaad. Ik vermoed dat de toplaag hiermee te maken heeft. Hoe dikker en beter de toplaag hoe minder butsen.

 4. ik vraag me af: als je die gietvlor zat bent, moet je hem er dan uit bikken, of leg je een vloerplaat en daarop vynil, laminaat, what-ever en schuur je de deuren bij?

 5. Interessant verhaal heb je geschreven. Wij hebben alleen vinyl in keuken liggen. Maar eerlijk gezegd als je mes laten vallen dan je streep...gat.... Dan is het minder. Ik weet helemaal niks van gietvloer.

 6. Nog een overweging: hoe lang wil je in dat huis blijven wonen?
  Als je ergens voor minder dan 20 jaar wilt blijven, is vinyl altijd goedkoper.
  Wij hebben slijtvast laminaat in de woonkamer en dat is na 10 jaar nog prachtig, ondanks alle autootjes en gevallen speelgoed. Ik vind dat plavuizen en gietvloer vaak herrie versterken/opleveren. Ik vraag me ook af wat voor ondervloer er nog onder moet, want echt geluiddempend is zo'n gietvloer niet.

  • Dat is een goede overweging inderdaad: als je ergens de rest van je leven wilt blijven wonen is de keuze inderdaad anders. Dan zou je ook eerder meer investeren in de vloer.

 7. Heb wel eens gehoord dat er gietvloeren met fijn grind zijn.
  Die hebben als nadeel als je op je knieën op de grond zit dit heel pijnlijk is.
  Zelf parket en dat bevalt goed. Hans

 8. Zo’n gietvloer zou niks voor mij zijn. Ik ben veel te snel op dingen uitgekeken. Wij hebben nu (gewoon) laminaat. En we hebben een beschadigd stuk in de keuken door een lekkage. Stiekem komt dat mij goed uit; ik denk dat ik in de keuken nu liever zeil wil. Van dat zwart-wit geblokte. Leuk!

 9. Wij stonden laatst voor dezelfde keuze, wilden graag een gietvloer maar voor onze kleine kinderen werd deze ons afgeraden. Toen hadden we een mooie tegelvloer uitgezocht, maar tijdens Corona was er niemand die het kon leggen en het leggen was zowat even duur als de hele vloer. We hebben nu voor een pvc vloer gekozen (we krijgen ook vloerverwarming). Ben heel benieuwd!

 10. Wat betreft de voordelen en de moderne look zou ik zelf kiezen voor een gietvloer. Maar als je het zelf wil leggen, zou ik toch liever gaan voor een PVC vloer dan vinyl :)

 11. Ik vind een vissengraat vloer heel mooi! Ik heb het nu nog te doen met wat mijn ouders in huis hebben. Kijk er zo naar uit om later mijn eigen huisje, inc de vloeren naar mijn smaak te maken haha!

 12. Ik vind een gietvloer erg mooi, maar laminaat, hout, tegels of pvc ziet er ook erg goed uit moet ik zeggen. Afhankelijk van de ruimte wat ik er neer zou leggen. Wij hebben nu laminaat liggen.

 13. Wij hebben laminaat van de ikea...1 keer maar nooit meer...want een slechte kwalititeit...boven hebben we wel vinyl dus dat is prima

 14. Ik heb al weer acht jaar vinyl van de rol. Niet te onderscheiden van laminaat, want dat denken mensen vaak dat het is. Het bevalt prima, niet koud aan de voeten, en makkelijk schoon te houden. Goede kwaliteit is wel belangrijk. Anders heb je snel beschadigingen. Maar dat geldt voor laminaat ook. Ben heel tevreden met mijn vinyl.

 15. Wij hebben een tegelvloer. 2 jaar geleden wel een hele nieuwe vloer gelegd want de tegels die er lagen van toen we het huis gekocht hadden waren niet mijn ding

 16. Ik vind vinyl heel prettig in ruimtes zoals een badkamer of keuken. Makkelijk gelegd, makkelijk schoont houden. Ergens vind ik het alleen ook wel ongezellig.

 17. PVC vloeren zijn helemaal trendy tegenwoordig. Voor mij persoonlijk de grootste voordelen zijn: onderhoudsvriendelijk, sterk, duurzaam en uitstraling. We hebben onze vloer gekocht op vloerendepot.com en zijn er zeer tevreden van :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder