Reacties

Donker huis lichter maken: 19 praktische tips! — 25 reacties

 1. Mijn huis is ook donker, omdat mijn woonkamer (en daarmee eigenlijk alles behalve de slaapkamer;)) op het noorden ligt en ik maar aan één kant ramen heb in de woonkamer. Ik merk dat ik bij mijn rondjes op Funda ramen in twee muren echt een voorwaarde vind. Ik wil licht. Nu heb ik dat gedaan met de tips die jij geeft: vooral lichte wanden en een lichte vloer.

 2. Vreselijk, al dat zwart/grijs/antraciet in het nieuwe interieur! Ik vond 'voor' veel mooier. Ik heb zelf alles licht: de wanden, de vloer, de gordijnen, en ook veel van mijn meubels. Beetje Skandinavisch van sfeer.

 3. In mijn twee onder een kap woning uit 1920 was de woonkamer erg donker. In de zijgevel die op het Zuiden ligt heb ik een dubbele tuindeur laten maken. Dat scheelt enorm qua licht en vanuit de kamer heb ik altijd zicht op de tuin. De situatie was er wel naar omdat mijn tuin overwegend aan de zijkant van het huis ligt en grenst aan een park zodat ik geen inkijk heb van buren.

 4. Erg veel lichter vind ik het ook niet geworden. En de reactie van de dame des huizes kan ik me heel goed voorstellen. Ik vind het geheel een beetje te. Overigens is de glazen wand wel super op die plaats.

 5. Meer glas in huis zou ik erg leuk vinden, maar niet om mijn huis lichter te maken. Ik denk dat je het wel regelmatig moet schoonmaken.

 6. Ha Nicole,

  wat een goeie tips heb jij gegeven.
  Dat moet nog een hele uitzoekerij geweest zijn.
  Ik heb ooit in de Pijp in Amsterdam gewoond. We hadden daar zelfs een daglichtlamp... brrr wat donker.
  Ik houd van licht.
  Nu woon ik gelukkig licht en heb ook meest lichte kleuren. Fijn!

  Dagdag!
  Marlou

  • Slim Linda! Mijn zoon heeft ook twee ramen op zijn zolderkamer. In de zomer helpt dat ook enorm als het heet is om door te luchten. Mijn man en ik heb maar 1 raam, en dat is zowel donkerder als vreselijk heet.

  • Goede research heb je gedaan voor dit artikel Nicole! Ai ai ai, dat behang is heftig zeg uit het filmpje. Maar volgens mij hebben ze dat gedaan voor de heer des huizes, die vindt het gelukkig wel mooi ❤️ je kunt een donker interieur wat oplichten met lichte accessoires. Donker op donker zoals in het filmpje wordt al snel te zwaar.

 7. hahaha vooral tip 14 doet het goed en dan wel om de zoveel tijd herhalen anders heb je er alsnog niks aan.
  Een donkere kamer hoeft inderdaad niet altijd verkeerd te zijn. Net wat je aangeeft. Gebruik de donkere ruimte in je voordeel. Met de juiste lampen en accessoires kan het heel knus zijn.

 8. Ik had altijd een donker huis. Maar dat komt omdat ik veel donkere meubels had.
  In onze nieuwe woning heb ik gekozen voor lichte kleur muren en lichte meubels en dat oogt ook meteen een stuk frisser!

 9. Wij gaan binnenkort verhuizen en hebben een prachtige licht pui in het midden van het huis, dus geen last van donkere plekken

 10. Mijn huis is ook vrij donker. Daarom had ik in het begin ook alle muren wit. Maar ik heb ze nog toch een kleurtje gegeven. Veel gezelliger! En ik heb weinig meubels. Dat lijkt ook verschil te maken. Die metamorfose in het filmpje is verschrikkelijk trouwens. Ik zou in huilen uitgebarsten zijn.

 11. Stuk voor stuk goede tips. Onze vorige woning was erg donker en ik werd daar steeds zo verdrietig van. Ben erg blij dat we nu een lichtere woning hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder