Reacties

Plafondlamp oftewel plafonnière — 12 reacties

 1. heel herkenbaar! Over de meeste meubels in huis waren we het vrij snel eens en hebben we dezelfde smaak, maar de lampen... pfff dat blijft een discussiepunt. We hebben heel lang gedaan zonder fatsoenlijke lampen, dus alleen maar peertjes en elke keer dat we een lamp zagen die we allebei mooi vonden kochten we maar meteen :)
  Je hebt ook gewoon te veel keus. Ik heb dan weer een praktische smaak (geen stoftrekkers) en mijn man een dure smaak (het liefst design) kom dan maar tot een compromis.

  succes met alle verhuisregeldingen!

 2. Bij ons moet het vooral praktisch zijn. In de woonkamer alleen schemerlampen en een goeie leeslamp. In de keuken hangt wel een lamp boven de tafel van L.eenbakker en een paar hanglampjes boven het aanrecht en ook als het nodig is een goeie leeslamp. Wij hebben een zitkeuken. De meesten komen van de rommelmarkt op 2 na.

 3. Wij zijn eerst bij een professional geweest voor een "licht-plan". Uiteraard hebben ze daar vooral dure lampen voorgesteld maar nu gaan wij gewoon op zoek naar goedkopere varianten en weten we wél hoeveel of hoe weinig licht we nodig hebben op die plek. Dat plan heeft ons wel een 200-tal euro gekost maar nu hebben we er ook wel heel wat aan!
  Als het moest zou ik het zeker opnieuw doen.

 4. Ik ben ook van de sfeer en mijn man van het praktische ;-)
  Boven de eettafel dus 6 led-spots met veel licht en in het zitgedeelte allemaal sfeerlampjes met spaarlampen.
  Mooi plafonieres heb je uitgezocht!

 5. Ik heb allemaal wandspots die zijn ingefreesd. Dus op 3 plekken ad wand een soort wand "up lights" simpele grijze metalen bakjes en boven de tafel een spot met 4 lampen en die hangt ook boven het aanrecht. Alle lampen behalve die van het aanrecht kunnen gedimd. Ik heb ze via internet gekocht. Dat scheelde ongeveer 500% met de verlichtingswinkel. En ze zijn modern en tijdloos maar kunnen daardoor met ieder interieur. Ik zou ze zo weer nemen, alleen zou ik dan het aanrechtlicht ook op een dimmer zetten.

 6. Manlief en ik hebben dezelfde smaak met inrichting en lampen enzo, dus dat is makkelijk.
  Wij merken verschil in lichtbehoefte in de zomermaanden en nu in de donkere wintermaanden. Ik heb nu heel vaak een lamp aan die heel veel licht geeft en in de zomermaanden neem ik genoegen met twee schemerlampjes.
  Die grote hoeveelheid licht vinden we nu even heerlijk.

  Groetjes, VeggieMo

 7. Wij hebben ook een wat andere smaak, maar meestal weten we toch iets te vinden dat we beiden mooi vinden. Dat neemt niet weg dat shoppen voor verlichting lastig is! Wij hebben vooral gekeken wat bij ons huis past, dan past het automatisch ook redelijk bij elkaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder