Een elektrisch apparaat kopen bij de kringloop: is dat veilig?

magnetron van de kringloop

Toen we inmiddels 8 jaar geleden naar het platteland verhuisden, kochten we bij de kringloop een magnetron van het merk Panasonic. De keuze was gebaseerd op het uiterlijk van de magnetron en het feit dat Panasonic een bekend merk is. Hij beviel uitstekend.  Maar na 8 jaar intensief gebruik ging de magnetron dan toch kapot. Dus moest er een nieuwe komen, want de magnetron wordt bij ons intensief gebruikt. De kinderen warmen er hun maaltijd in op als ze laat thuis komen, en hij wordt ook gebruikt om melk in op te warmen.  Dus heb ik bij de kringloop een nieuwe magnetron gekocht. Dit keer van het merk Whirlpool.

Een elektrisch apparaat kopen bij de kringloop: is dat veilig?

Maar één van mijn maandagochtend koffie vriendinnen vroeg: ‘Vind je het niet eng om een elektrisch apparaat te kopen bij een kringloopwinkel?’ En toen ze dat zo zei, vond ik het inderdaad ineens een beetje eng. Plotseling kreeg ik visioenen van kortsluiting door de tweedehands magnetron, en hoe ons hele huis daardoor zou kunnen affikken. Dus keken we ter plekke even samen wat er bij de Mediamarkt te halen viel op magnetron gebied. Het aanbod was best groot, maar één ding viel me vooral op: ze waren twee keer zo duur als de magnetrons die ik in de kringloopwinkel had gezien. Op dat moment besloot ik toch voor een magnetron van de kringloopwinkel te kiezen. En daarvoor had ik de volgende redenen:

Waarom ik een magnetron kocht bij de kringloop

 1. Onze vorige magnetron kwam ook van de kringloop en deed het prima. Hij ging acht jaar mee, voordat hij de geest gaf. En nooit problemen mee gehad.
 2. Een magnetron van de kringloopwinkel is veel goedkoper. De tweedehands Whirlpool magnetron die ik kocht kostte me 30,-.
 3. Een magnetron van de kringloopwinkel is beter voor het milieu. Op het moment dat ik zo’n ding tweedehands koop, werk ik niet mee aan de vervuiling en de vraag om nieuwe apparatuur.
 4. Een magnetron van de kringloopwinkel is veel goedkoper.
 5. Bij onze kringloop krijgt apparaat een speciale sticker als het is nagekeken. Dat is een soort garantie dat een apparaat werkt. Je mag het binnen 48 uur terugbrengen als er toch problemen mee zijn.
 6. Bij de Mediamarkt moet ik moeilijk in een parkeergarage parkeren. Bij de kringloopwinkel kan ik gratis en makkelijk voor de deur parkeren.
 7. De kringloopwinkel zit vlakbij de McDonalds… en ik had zin om daar even te gaan lunchen na mijn bezoek aan de kringloop.

Mijn conclusie

Als je elektrische apparatuur koopt bij de kringloop is het belangrijk om te vragen of het apparaat goed gecontroleerd is. Je wilt natuurlijk wel zeker dat het veilig is om te gebruiken. Mijn persoonlijke ervaringen met magnetrons van de kringloop zijn uitstekend.

Lees ook mijn post over Vaatdoekje in de magnetron schoonmaken.

Similar Posts

30 Comments

 1. Superhandig, zo’n sticker! Ik zou het zelf ook een beetje eng vinden om een elektrisch apparaat bij de Kringloop te halen, maar zo’n sticker geeft dan toch vertrouwen.

 2. Bij de kringloop is hij in ieder geval even nagekeken, als je van een particulier koopt via MP of FB groep weet je nog minder wat de staat is.

 3. Ik vind het ook geen probleem om elektrische apparaten bij de kringloop te kopen, denk dat je op Marktplaats net zo’n ‘risico’ loopt, misschien nog wel meer. Zo heb ik dus op Marktplaats een 46inch tv voor €50 op de kop getikt en een dvd speler voor €5 bij de kringloop :)

 4. Nooit bij de kringloop gedaan, maar onze magnetron komt van marktplaats en het is een prima ding. We kopen elektrische apparaten sowieso liever tweedehands, beter voor het milieu en een stuk goedkoper, en we geven allebei niet per se om het nieuwste van het nieuwste. Dure aankopen probeer ik wel in de buurt te zoeken, want ik haal graag op. Gelijk oversteken en ik wil zien dat het werkt voordat ik hem meeneem.

 5. Haha, die laatste reden, geniaal! Ik denk dat ik het zelf ook een beetje eng zou vinden, maar van de andere kant is dit natuurlijk wel veel beter voor het milieu.

 6. Super dat je hem tweedehands hebt gekocht! Ik support je hier alleen maar in! Ik durf dat ook gewoon prima aan hoor. Wat fijn dat ze een sticker gebruiken, de kringloop waar ik heen ga test sowieso alle elektrische apparaten en wat niet werkt zetten ze niet neer. Ook een prima systeem!

 7. Mijn broodbakmachine komt van Marktplaats en heeft geen sticker. Ik zou niet weten waarom het niet veilig is. Of… ik heb teveel vertrouwen in de mensheid ;-) En tja, tegen de laatste reden (Mac naast de deur), daan kan geen Mediamarkt tegenop!

 8. Ik zou dat zelf niet zo snel doen denk ik persoonlijk. Maar ik ben dan ook een beetje psychisch allergisch voor tweedehands spullen.

 9. Haha, reden 3 en 7 heffen elkaar op :-) McDonalds is vet fout qua milieu ;-) Maar je hebt gelijk hoor, bij ons is de kringloop een werkvoorziening en er werken allemaal mensen om de boel te repareren. Bij ons krijg je ook garantie.

 10. Ik heb nog nooit een elektrisch apparaat bij de kringloop gekocht. Ik denk dat ik me toch prettiger voel bij een nieuw apparaat uit de winkel.

 11. Ik koop elektrische apparaten en elektronica nooit tweedehands. Ik heb een soort van allergie voor beschadigingen aan apparaten, meubels etc. dus mij zul je daar niet snel zien. Ik probeer op een andere manier goed te zijn voor het milieu: ik doe zo lang mogelijk met een apparaat voordat ik het uiteindelijk afdank. Daarbij betaal ik liever wat meer voor een goede kwaliteit. Mijn ervaring is dat goedkoop best wel vaak duurkoop is.

 12. Goedkoop is altijd een goede reden en nieuw kan ook kapot. Ik koop het liefste 2ehands alle apparaten die ik kocht waren goed. Een stel niet gecontroleerde boxen waren eenvoudig te fixen.

 13. Er is natuurlijk een reden waarom Marktplaats zo populair is, dus er is veel behoefte aan gebruikte apparatuur. Ik vind het recycle aspect ook belangrijk.

  1. Ik had 48 garantie op deze magnetron. Dus ik kon hem thuis uitproberen en als hij het niet deed op korte termijn terugbrengen. Maar hij werkt prima.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.