Reacties

En? Hoe gaat het nou met jou?! — 15 reacties

 1. Grappig. Wij hebben onze puber onlangs uitgelegd dat How are you? en Ca va? geen vragen zijn waarop de Engels- cq Fransman een eerlijk antwoord op geeft, maar dat het een beleefdheidsvorm is.... ????
  En in het Nederlands eigenlijk ook.
  Want hoe moe je echt bent, moet je eigenlijk alleen tegen echte intimi zeggen....

  • Het hangt ook erg af van de toon van de vrager. Als de vraag gesteld wordt als een beleefdheidsvorm wordt meestal simpelweg: 'Goed, en met jou?' verwacht als antwoord : )

 2. Tja hoe gaat het met je werd me regelmatig gevraagd jaren geleden .Een paar maanden nadat ik mijn enige broer dood in huis gevonden had kreeg ik ook die vraag .Toen ik vertelde dat ik verschrikkelijk verdrietig was en nauwelijks kon slapen was het antwoord ,goh ben je daar nu nog niet overheen ? En wat was ik verschrikkelijk moe en uitgeput . Ach ja hoe gaat het met je ! Mijn motto is als je niets wil horen stel dan ook geen vragen zoals deze !
  Elisabeth

 3. Ha, ik heb je site toch gevonden, bij een andere blogger had je met deze link gereageerd. Bij mij met een site die niet meer beschikbaar is.
  Ik zie de vraag meestal als een beleefdheidsfrase en zeg tegenwoordig "naar omstandigheden goed". Normaal gesproken haal ik niet eens het mannengemiddelde van huilbuien p.j. Helaas haal ik sinds mijn man zwaar dementerend is het mannen gemiddelde wel!

  • Dat is een mooi antwoord Rietepietz. Ik hoorde een tijdje terug ook iemand zeggen: 'We gaan gewoon door hè.'

   Wat naar dat je man dementerend is Rietepietz. Dat is niet niks.

 4. Och, dat hangt ervan af wanneer...wij hebben een klein drama gehad, ontrouw, en toen was ik daar wel heel erg kapot van dus dan roept zo'n vraag dat op. Maar nu niet meer, denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>