Reacties

De langzaamaankassa: onthaasten in de supermarkt — 45 reacties

 1. Ik voelde me ook vaak opgejaagd bij de kassa, vooral bij bijvoorbeeld lidl met zo weinig ruimte na de kassa. Ik heb het losgelaten en zeg gewoon steeds tegen mezelf, als je haast hebt moet je geen boodschappen doen. Dat geldt overigens ook voor mezelf als ik me toch eens erger bij de kassa.
  En ik snap natuurlijk best dat je er soms niet onderuit komt, een boodschap met haast, maar je hebt het nou eenmaal niet in de hand.

  • Ja, ik heb ook last van een opgejaagd gevoel. Vooral als ik best veel heb en er veel mensen achter me staan. De eerste die niet zoveel heeft laat ik dan vaak voorgaan, maar daarna niet meer.

 2. Ik zelf niet, ik heb geen haast hoor maar het hoeft ook niet lánger te duren. Maar ik vind het een topidee voor bv de eenzame oudjes die zo graag een praatje willen. Ik praat ook vaak tegen vreemden als die duidelijk zoeken naar even contact. Kleine moeite en eenzaamheid is náár!

 3. Ja daar zou ik wel gebruik van maken, weet ik van tevoren dat het lang duurt.
  Ik erger me heel vaak aan het gedoe, bv als een stel niet een beetje samenwerkt. Dan moet de ene alles in de kar zetten, gaat daarna eens uitgebreid onderin volle rugzak geld zoeken. Dat begrijp ik zo-wie-zo niet, als je in de rij staat heb je bijna altijd de tijd om alvast pasje/portemenee op te zoeken.

  Ouderen bied ik vaak aan even te helpen, dat heb ik wat te doen en gaat het voor iedereen sneller.

 4. Ik ben eigenlijk ook altijd maar bezig en bezig! Ik zou ook graag is een dag wat gas willen terug nemen en dan zou ik bewust naar die kassa willen gaan :-) even staren, de gesprekken afluisteren en mss even meelachen ;-)

 5. Ik woon in een dorp en hier wordt echt een praatje gemaakt als je bij de kassa staat. Als je haast heb, ga je via de zelf scanner en als je tijd heb ( wat ik altijd heb als ik boodschappen doe) dan ga je bij de kassa waar de gesprekken worden gevoerd. Ik vind het heerlijk.

 6. waarom niet, zo kies iedereen de rij die het beste bij hem/haar past: snelkassa, slowkassa, of gewoon de standaardkassa . Doordat de 'langzame' klanten naar een aparte kassa gaan worden de andere rijen vanzelf sneller;-0

 7. Nee, Ik heb altijd haast haha, maar denk dat het veel mensen, vooral iets oudere mensen dit wel aanspreek. Die vinden het vaak gezellig om even een praatje te maken.

 8. Bij mij in de supermarkt is die kassa er sinds kort. Opvallend genoeg zie ik er vooral, jawel, jongeren staan. Ik weet niet of dat toeval is of dat ze dat bewust doen, maar ik vind het wel grappig.

 9. Nee ik denk het niet, niet omdat ik standaard haast heb maar eerder omdat ik gewoon niets om boodschappen doen geef. Voor mensen die hulp kunnen gebruiken maak ik wel tijd en ik hoop dat dat ook normaal wordt in zo'n rij.

 10. Ik erger me vooral aan de ongeorganiseerdheid van veel mensen. Staan rustig te wachten tot alle boodschappen door de kassière zijn gescand, gaan dan inpakken en moeten daarna ook nog rommelen in hun tas waar de portemonnee is.
  Je weet dat je moet betalen. Zorg dat je je portemonnee bij de hand hebt. Ga meteen inpakken en wacht niet.
  Ik vind het niet per se erg om te wachten, maar wel als de persoon voor me totaal inefficiënt bezig is.

  • Ik snap wat je bedoelt Alex. Zelf ruim ik ook alles meteen al in mijn tas om 'niet lastig' te zijn. Maar hieronder vertelt Adriana dat het op het Franse platteland heel anders toegaat. Dat vond ik wel intrigerend.

 11. Hoi Nicole,

  ja hoor...
  Ik ga lekker rustig in de langzaamaan-kassa-rij staan.
  Als ik ergens een hekel aan heb is het aan haast en opzij opzij opzij...
  Heerlijk rustig aan.
  Een wat maken die paar minuten uit?

  Een minuut later sta je misschien samen voor het rode licht te wachten.
  Dus wat ben je dan opgeschoten met je haast?

  Lekker rustig weekend wens ik je toe.
  Groetjes van Marlou

  Dus...

 12. Ik vind zo'n kassa een goed idee. Onze supermarkt heeft sinds kort zelfscan en nu nog maar twee bemande kassa's, dus regelmatig staan er supermarktmedewerkers die zelfscan aan te prijzen. Maar ik wil geen zelfscan, dan mis ik m'n praatje met de kassiere. (In de laatste flow staat ook een artikel dat we steeds meer functies opgedrongen krijgen. Maar dat is een ander verhaal)

 13. Ik kom steeds minder vaak in de supermarkt omdat ik sinds kort steeds vaker weer naar de slager en groenteboer enz ga. Maar ik vind zon kassa zeker een goed idee, niet alleen voor klanten maar het lijkt me voor het personeel ook prettiger werken. Geen mensen die duidelijk laten merken dat het niet snel genoeg gaat, geen mensen die mopperen als er voor hen eens iemand staat die geen haast heeft of moeite met betalen enz. En jammer dat mensen er vanuit gaan dat het alleen ouderen zijn die eenzaam zijn of behoefte hebben aan een praatje. Volgens mij is dat niet leeftijd gebonden.

  • Zo'n langzaamaankassa vervult inderdaad een dubbele functie dan Johmar. Het is toch eigenlijk heel mooi dat de supermarkt dan wat kan helpen bij eenzaamheid.

 14. Wat een goed idee, die langzaamaankassa!
  Ik heb ongeveer twee jaar lang bij de Albert Heijn gewerkt als caissière. Ik maakte geregeld een praatje met vaste klanten tijdens het afrekenen en inladen, soms tot grote ergernis van de andere klanten. Zo'n langzaamaankassa vind ik daarom een heel goed alternatief. Kan je als caissière alsnog gezellig kletsen met de klanten!

 15. Hier op het Franse platteland lijken soms alle kassa’s langzaamaankassa’s, ik ben er nu aan gewend, soms moet er eerst gekust worden en nog vaak schrijven mensen een cheque uit, meestal doen mensen ( ook mijn dochter) hun boodschappen in hun tassen voordat ze gaan betalen. Wat me altijd opvalt is dat niemand geïrriteerd raakt. Als ik in Nederland ben vind ik het vreselijk dat gehits bijv. U kunt al beginnen met pinnen, ik juich het toe langzaamaan kassa’s.
  Groet Adriana

  • Wat een verschil met Nederland inderdaad. Ik pak altijd alles al in, voor het betalen. Ook om weer sneller weg te zijn vanwege de mensen achter mij. Op het Franse platteland doen ze dat dus een stuk relaxter.

 16. Ik doe de boodschappen altijd online, maar mijn oma die is zo’n persoon die heeel uitgebreid haar ding doet. Zij kan bij de kassa ook nog heel lang kijken of ze die snoepjes wil die daar liggen, haaha.

 17. Ik zou nooit in die rij gaan staan. Het is niet mijn hobby om in de rij bij de kassa te staan en ook bij de gewone kassa maak ik altijd een praatje met de kassière. En als i de keuze heb voor zelfscan dan kies ik altijd de zelfscan kassa ;)

 18. Ik vind het een goed concept. Kende de scholierenkassa overigens nog niet, nooit van gehoord. Zelf gebruik ik altijd de zelfscan, ideaal! Zo kan ik het meteen al inpakken en hoef ik het bij de kassa niet eerst nog eens op de band te zetten om het vervolgens weer in te pakken.

 19. Tis een oude post dus je leest het mss niet meer, maar ik vind vooral de LIDL een ramp qua kassa. Dat gaat zoooo snel: 5 produkten per seconde door de scanner. 'Zo snel kan ik niet hoor,' roep ik dan altijd, en dan zegt zo'n wicht dat dat niet hoeft, jamaar je kunt je rommel soms ternauwernood beschermen tegen een fatale val, zo vol propt ze het.
  Dus ik laad alles eerst in mijn kar en ga dan in de gang, uit de weg, lekker rustig mijn tassen staan inpakken. Ik vind het gezelliger bij Jumbo, pak altijd de kassiere die ik het meest sympathiek vind, want ik hou ook wel van een praatje en dan moet je die hebben, die jonge wichies hebben daar geen zin in.
  Jee, en ik ben nog net eens vijftig :-)

 20. In mijn regio is een kletskassa overbodig, omdat bij ons (Limburg) zo'n beetje alle kassa's kletskassa's zijn. Maar in het algemeen ben ik voor, zodat ik - als vlotte boodschapper - dan wat sneller via de snelkassa zou kunnen. Zo is er voor ieder wat wils

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder