Succesvol hardlopen: mijn geheim!

Succesvol hardlopen

‘Vandaag ga ik niet hardlopen. Echt niet.’

Dat denk ik bijna elke ochtend als ik in bed lig, en moet opstaan. Terwijl ik de twee trappen naar beneden stommel, stel ik mezelf gerust dat ik die dag inderdaad niet hoef.

Liegen tegen mezelf werkt goed

Maar eenmaal beneden trek ik snel mijn hardloopbroek én schoenen onder mijn nachtpon aan, als ik even niet oplet. Ik doe een dubbele knoop in de veters! ‘Dit betekent niet dat je moet hardlopen hoor!’ lieg ik tegen mezelf. ‘Het is gewoon makkelijk om aan te hebben enzo…’ Vervolgens kauw ik een boterham weg, en publiceer mijn blogpost voor die dag.  En dan, na ongeveer 30 minuten denk ik: ‘Kom, laat ik anders toch maar gaan hardlopen. Ik heb immers mijn broek en schoenen toch al aan.’

Het werkt telkens weer.

Het is maar goed dat ik zo goedgelovig ben.

Lees ook Hardlopen met Evy.

Similar Posts

9 Comments

 1. Hahaha, ik zit op dit moment mezelf ook te beloven dat ik vandaag voor deze ene keer niet hoef te gaan wandelen. Maar ik wed dat ik straks toch weer buiten ben…. En dan is ‘t nog lekker ook.

 2. Haha, toch wel een goed idee…
  Gewoon meteen al na het opstaan je hardloopkleren aan doen.
  Ik heb inmiddels wel ontdekt, dat ik geen barst opschiet als ik mijn pyjama aanhoud, of als ik een gemakkelijk huispak aantrek. Dus… zodra ik wakker ben en op ben ga ik gauw wassen en aankleden. Dat scheelt een hoop voor de rest van de dag. Zelfs op vakantie!

  Groetjes!
  Marlou

 3. Ik hoef niet tegen mezelf te liegen. Ik sport graag. Vandaag 2 keer zelfs, net als op de maandag. Alleen op zaterdag sport ik niet.

 4. Goh, ik wou dat ik mocht gaan hardlopen. Regen, of zelfs sneeuw, bijna niets hield me tegen in de tijd dat ik bezig was met Start to run.
  Maar eind vorig jaar zijn er hartritmestoornissen gevonden, dus nu een (hopelijk voorlopig) sportverbod. Zo balen want het deed me goed, die tijd buiten actief bezig zijn, vooral mentaal.
  Maar het is wel de verklaring allicht voor het feit dat ik nooit echt goed conditie opbouwde en de lessenreeks wel kon volgen maar de verdere opbouw niet lukte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.