Reacties

7 Alternatieve ereaders — 16 reacties

 1. Ook hier is er een Kobo in huis. Ik leen alle boeken bij de online bibliotheek, dus ik heb in principe helemaal geen Kobo 'nodig'. Goed om eens wat andere merken te zien. Als ik een nieuwe nodig heb, ga ik zeker weten wat breder kijken.

 2. Mijn man en ik hebben allebei nog zo'n oude Sony die het nog prima doen.
  Mochten ze ooit de geest geven, dan kopen we een Kobo, omdat ik daar alles mee kan wat ik ook met de Sony kan (lichtinstelling, lettertype, bladerknoppen, ...).

 3. Ik heb ook een kobo, mijn 2e ondertussen en wil ook niet anders. Ik vind haar redenen niet echt stand houden, ik heb mijn kobo nergens aan gekoppeld en ergens in moeten loggen om hem aan de praat te krijgen. En mijn wifi staat ook altijd uit, ik sleep via de verkenner van de computer mijn boeken van de ene map naar mijn e-reader. En waar haalt zij haar boeken vandaan? Die moet je toch ergens vandaan halen. Ik ben lid van de bieb en wij hadden een betaalde site waar je boeken kon d.ownl.oaden, het grijze gebied wat betreft of het wel of niet legaal is. Dat kobo plus abonnement lijkt mij ideaal, maar ik heb nog zoveel boeken op mijn telezenlijst staan dat dat zonde van mijn geld is op dit moment. Ik kan ook mijn lettertype instellen, lichtinstelling doen. Dus als deze opgegeven is komt er weer een kobo. Er zal ook een reden zijn dat de andere ereaders zo slecht verkrijgbaar zijn, of gewoon ermee gestopt zijn zoals Sony.

 4. Ik herken het wel, de wens voor een onafhankelijke e-reader, maar wat mij betreft is mijn Kobo onafhankelijk genoeg. Je kúnt gebruik maken van de Kobo Store of Bol (en dat laatste doe ik ook wel), maar het hoeft niet, en het wordt je ook niet moeilijk gemaakt om het anders te doen. Je hebt zelfs geen speciale software nodig om een bestand op je e-reader te zetten. Het kan gewoon met drag and drop, net zoals je bestanden op een usb-stick zou zetten. Bijna alle gangbare bestandsformaten voor e-boeken, documenten, afbeeldingen en teksten kun je vervolgens op je e-reader openen, inclusief de open standaard Epub.

  Dat vind ik echt een wezenlijk verschil met Kindle, wat gericht is op zo niet gedwongen, dan toch zeer sterk aangemoedigde winkelnering. 'Wij van Amazon adviseren Amazon, en als je iets wilt lezen in het epub-formaat dat wereldwijd met afstand het meest gebruikt wordt voor e-boeken, dan moet je ze eerst converteren naar ons formaat.'

  Ik vind het een beetje lijken op de oude strijd tussen videoband-formaten VHS en Betamax. En als ik zie dat Kindle waarschijnlijk eind dit jaar toch maar een vorm van ondersteuning voor het epub-formaat gaat aanbieden, vermoed ik dat Epub deze strijd gaat winnen.

 5. Zelf had ik eerst een sony die echt super lang is meegegaan. Op het moment dat ik een nieuwe nodig had ben ik reviews gaan lezen, ook van de minder bekende merken. Uiteindelijk sprak de Kobo mij toch het meest aan. Maar ik heb geen account.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder