Rara wat is dit? Sneeuw? Of toch zout?!

Groetjes van Huisvlijt

Op mijn woensdagochtend kwam ik bovenstaande mysterieuze witte berg tegen, op zo’n 15 loopminuten van ons huis.

Even waande ik mij ergens in de Alpen!

Maar sneeuw kan het beslist niet zijn gezien de tropische temperaturen….

Is het een berg van zout dan?

‘Zou het zout zijn?’ vroeg ik me af. De hele weg naar huis bleef het me bezighouden. Ik besloot het aan mijn buurvrouwen te vragen via ons Whatsapp groepje!

Weten jullie wat deze witte berg is?

Al snel kreeg ik antwoord: ‘Het is waarschijnlijk kalk, dat strooien ze over het land.’

Als Mohammed niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar… mij!

En wie schetst mijn verbazing toen vanochtend ineens een traktor het veld achter ons huis opreed met daarin, jawel: de berg van kalk!

Dit zag ik vanuit ons keukenraam:

kalk

Kalk!

Screenshot 2022 06 24 at 09.01.25

Ik voel me gewoon een beetje vereerd.

Het is alsof de berg naar mij is gekomen ; )

Similar Posts

10 Comments

  1. Dit is echt een grappig bericht :-) Heel leuk. Toen ik je foto zag dacht ik aan sneeuw. Later: toch zout? Maar kalk? Nooit aan gedacht. Vorige jaar hebben ze boven de Ginkelse heide meer dan miljoen kilo kalk losgelaten, vanuit een helicopter ( gemalen Noordzeeschelpen) omdat het natuurgebied zo verzuurd was. Mensen kunnen zuur kijken, zure opmerkingen maken, maar … de grond kan ook te zuur worden dus.

    Bedankt voor je raadselblog.

  2. Mooie uitzicht hoor. Kalk helpt het land om voedingstoffen op te nemen en voorkomt zo een wildgroei aan onkruid. En het neutraliseert ook het zuur in de bodem en maakt grond dan kalkrijker. Maar ik dacht eigenlijk dat dit later werd gedaan en niet zo vroeg in seizoen.

  3. Nog nooit gezien of gehoord, dat ze dat over het land uitstrooien. Je zou inderdaad in eerste instantie denken dat het sneeuw is, maar dan niet met deze temperaturen;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.