Reacties

Rara wat is dit? Sneeuw? Of toch zout?! — 10 reacties

  1. Dit is echt een grappig bericht :-) Heel leuk. Toen ik je foto zag dacht ik aan sneeuw. Later: toch zout? Maar kalk? Nooit aan gedacht. Vorige jaar hebben ze boven de Ginkelse heide meer dan miljoen kilo kalk losgelaten, vanuit een helicopter ( gemalen Noordzeeschelpen) omdat het natuurgebied zo verzuurd was. Mensen kunnen zuur kijken, zure opmerkingen maken, maar ... de grond kan ook te zuur worden dus.

    Bedankt voor je raadselblog.

  2. Mooie uitzicht hoor. Kalk helpt het land om voedingstoffen op te nemen en voorkomt zo een wildgroei aan onkruid. En het neutraliseert ook het zuur in de bodem en maakt grond dan kalkrijker. Maar ik dacht eigenlijk dat dit later werd gedaan en niet zo vroeg in seizoen.

  3. Nog nooit gezien of gehoord, dat ze dat over het land uitstrooien. Je zou inderdaad in eerste instantie denken dat het sneeuw is, maar dan niet met deze temperaturen;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder