Reacties

Kobo ereader 3 jaar oud vervangen — 27 reacties

 1. Wat zul je blij zijn dat je hen om hulp hebt gevraagd! Ik vind dat ze een mooie oplossing hebben geboden en ik ben ook wel verrast dat ze dat na drie jaar doen. Goede service!

 2. Dit verhaal klinkt mij heel bekend in de oren. Bij mijn man is zijn e-reader (ook Kobo) twee keer stuk gegaan. En twee keer had hij pech... Buiten de garantietermijn. Dat scherm wat je vertelt. Dat had hij ook. Het hele apparaat deed niets meer. Hij heeft zelf een nieuwe aangeschaft (twee keer dus).

  • Jouw man is waarschijnlijk geen professionele blogger zoals Nicole. Mijn dochter krijgt ook altijd meer voor elkaar omdat ze een professionele blogger is!

  • Hihi, ik zie het al voor me, Nicole dreigend aan de telefoon: "Zeg, weet je wel wie ik ben? Ik ben dus wel een in-flu-en-cer, hè? Jawel, ik heb dus een blog, hou daar wel rekening mee! Dus wat voor ex-po-sure wil je? Nou? Als ik geen nieuwe e-reader krijg, zorg ik ervoor dat Kobo de hele Europese markt kwijtraakt!"

   Nee, maar even serieus, de betere merken hebben gewoon als standaardbeleid om in dit soort gevallen vervanging aan te bieden. Goedkoper dan een kort geding, goed voor het imago, en eenvoudiger dan eerst uitgebreid onderzoeken of het oude apparaat gerepareerd kan worden. Het is gewoon voor klant én fabrikant de beste optie.

 3. Een 'harde reset' zou zo'n apparaat gewoon uit z'n vastloper moeten kunnen trekken.
  Tot nu toe een goede ervaring met Kobo (aura one). Ik zocht het even terug en kennelijk heb ik 'm inmiddels bijna vijf jaar. Hij start ietsje langzamer op, maar verder doet 'ie het nog steeds zoals het hoort. Als 'ie kapot zou zijn, zou ik ook weer een Kobo aanschaffen, maar dan weer met 'bladerknopje'. Nét iets praktischer.
  Eigenlijk vind ik de Kobo nog belangrijker dan m'n iPhone. Ik gebruik 'm ook elke dag :)

  • Een harde reset had ik uiteraard gedaan voordat ik contact opnam. Echt niets hielp
   Suuz.

   De refurbished Kobo die ik kreeg heeft inderdaad zo'n bladerknop!

 4. Niets ten nadele van de Kobo klantenservice, want dit is gewoon keurig afgehandeld. Maar misschien nuttig om te weten voor wie ook zoiets aan de hand heeft: volgens het Nederlandse consumentenrecht heb je in dit geval gewoon recht op reparatie of gelijkwaardige vervanging. Oók als de garantietermijn is verlopen.

  Hoe dat zit: je hebt recht op een deugdelijk product. Voor een e-reader in de prijsklasse van Kobo (deze koop je niet voor een paar tientjes) mag je verwachten dat hij bij normaal gebruik langer dan drie jaar meegaat. Zo niet, dan moet de verkoper (dus op zich niet de fabrikant) reparatie of vervanging regelen, en als dat allebei niet mogelijk is, geld terug. Een garantietermijn kan die verplichting alleen uitbreiden, niet beperken.

  Nou valt er natuurlijk te twisten over de definities van 'deugdelijk product' en 'normaal gebruik', maar heel vaak kan het toch lonen om net als jij toch even te informeren als een apparaat onverwacht snel defect raakt!

  Overigens ben ik zelf ook groot fan van het gebruiksgemak van Kobo. Ik heb al tig jaar een eerste generatie Aura H2O, die destijds bij mij met stip op nummer 1 kwam omdat hij vrijwel alle gangbare bestandsformaten voor tekstdocumenten aankan.

 5. Een e-reader waar geen bibliotheekboek op kan en je dus verplicht bent boeken duur te kopen, opvallend. De service van het andere merk is wel netjes daar mogen ze best reclame voor maken.

  • Een eReader van Kobo kan wel bibliotheekboeken Liesbeth. Het was Kindle waarbij dat niet kon. Maar bij de nieuwe modellen kan het denk ik wel.

 6. Ik ben - persoonlijk - tegen Kobo en Kindle, die verbonden zijn met een bepaald account. Ik ga liever voor een "onafhankelijke" reader, zoals Pocketbook

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder