Uitdaging: 3 x per dag bewust gaan zitten en opstaan

Headspace app: oefening

Aan het eind van les 27 van de basiscursus van de Headspace meditatie app, kreeg ik de opdracht om die dag minstens 5 keer per bewust op te staan of te gaan zitten. ‘Pffff!’ dacht ik zelfingenomen: ‘Eitje!’Ik kan dat wel 10x zelfs!’ Maar het blijkt een stuk lastiger dan verwacht zeg! Elke keer zat ik ineens al…. Of ik liep rond, zonder dat ik me herinnerde dat ik was opgestaan.

Bewust opstaan en gaan zitten is moeilijker dan het klinkt

Zoals ze zeggen in de Headspace app: zitten en weer opstaan is zo geautomatiseerd, dat het lastig is om hierbij stil te staan. En om het bewust te doen. Ik was volgens mij al wel 20 keer gedachtenloos gaan zitten en weer opgestaan toen ik er weer aan dacht!

Lees ook mijn posts over meditatie apps en mentale hygiëne.

Zou het jou lukken om 3x per dag bewust, en met aandacht, op te staan en/of te gaan zitten?

Similar Posts

19 Comments

 1. Dat lijkt me een behoorlijke uitdaging ja. Bewust gaan zitten en opstaan lukt mij alleen als ik last van m’n rug heb, omdat ik er dan toe gedwongen word. Komt gelukkig nooit meer voor, maar als tiener was ik geregeld het haasje. Dat is anders dan bewust opstaan of gaan zitten wat jij hier bedoelt, maar ik vrees dat ik daar gewoon te ongeduldig voor ben.

  1. Als je pijn voelt dan doe je het inderdaad vanzelf met meer aandacht ; ) Maar dat is inderdaad niet het soort aandacht waar het hier omgaat. Dit is meer een manier om niet als Doornroosje onbewust van veel dingen door het leven te gaan, maar bewust te leven.

 2. Mag dat dan 3x meteen achter elkaar na het ontbijt of zo? Want anders vrees ik dat het niet gaat lukken. Sowieso lastig. Bewust gaan zitten…. ehhh…

  1. LOL, ik snap je gedachtengang Nicky. Dan heb je het maar gehad, en kun je het niet meer vergeten. Maar zo werkt deze oefening dan weer niet. Het is juist de bedoeling om het gedurende de hele dag te proberen.

 3. Het gaan zitten gaan denk ik wel ongemerkt maar opstaan, vooral na wat langer gezeten te hebben. Ik heb spierreuma, dus dan heb je last van stijfheid. Na een lang autoritje is het echt niet om aan te zien hoe ik uit de auto kom en ik ben toch echt geen bejaarde haha

 4. Ik denk dat het me wel zou lukken.
  Maar of ik dat de hele dag ga onthouden.
  Drie keer alarm af laten gaan op mijn telefoon.
  Doe ik het in elk geval drie keer bewust.

 5. ik doe niet anders, vanwege artrose en scoliose moet ik goed nadenken hoe ik op kan staan. En gelijk weglopen is er ook niet bij. Onhandig, vervelend, etc. maar tis niet anders en ik kan dit gelukkig nog doen, ook al loop ik met een stok.

 6. Leuk blog die je hebt gedeeld, maar dat zitten en opstaan moet ik regelmatig al wegens mijn gezondheid. Anders worden de spieren stijf maar het bewust doen is inderdaad niet gemakkelijk.Ik doe het stap voor stap zoals ik ook door mijn leven gaat,

 7. Ja, dit gaat me lukken, zeg ik even zelfzeker als jij dacht :-)
  Hum, benieuwd!
  Ooit volgde ik een cursus mindfulness en dat is er ook een item.
  Alleen….. durf ik het wel eens vergeten :-)
  Goed om het in mijn herinnering te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.