Reacties

Uitdaging: 3 x per dag bewust gaan zitten en opstaan — 19 reacties

 1. Dat lijkt me een behoorlijke uitdaging ja. Bewust gaan zitten en opstaan lukt mij alleen als ik last van m'n rug heb, omdat ik er dan toe gedwongen word. Komt gelukkig nooit meer voor, maar als tiener was ik geregeld het haasje. Dat is anders dan bewust opstaan of gaan zitten wat jij hier bedoelt, maar ik vrees dat ik daar gewoon te ongeduldig voor ben.

  • Als je pijn voelt dan doe je het inderdaad vanzelf met meer aandacht ; ) Maar dat is inderdaad niet het soort aandacht waar het hier omgaat. Dit is meer een manier om niet als Doornroosje onbewust van veel dingen door het leven te gaan, maar bewust te leven.

  • LOL, ik snap je gedachtengang Nicky. Dan heb je het maar gehad, en kun je het niet meer vergeten. Maar zo werkt deze oefening dan weer niet. Het is juist de bedoeling om het gedurende de hele dag te proberen.

 2. Het gaan zitten gaan denk ik wel ongemerkt maar opstaan, vooral na wat langer gezeten te hebben. Ik heb spierreuma, dus dan heb je last van stijfheid. Na een lang autoritje is het echt niet om aan te zien hoe ik uit de auto kom en ik ben toch echt geen bejaarde haha

 3. Ik denk dat het me wel zou lukken.
  Maar of ik dat de hele dag ga onthouden.
  Drie keer alarm af laten gaan op mijn telefoon.
  Doe ik het in elk geval drie keer bewust.

 4. ik doe niet anders, vanwege artrose en scoliose moet ik goed nadenken hoe ik op kan staan. En gelijk weglopen is er ook niet bij. Onhandig, vervelend, etc. maar tis niet anders en ik kan dit gelukkig nog doen, ook al loop ik met een stok.

 5. Leuk blog die je hebt gedeeld, maar dat zitten en opstaan moet ik regelmatig al wegens mijn gezondheid. Anders worden de spieren stijf maar het bewust doen is inderdaad niet gemakkelijk.Ik doe het stap voor stap zoals ik ook door mijn leven gaat,

 6. Ja, dit gaat me lukken, zeg ik even zelfzeker als jij dacht :-)
  Hum, benieuwd!
  Ooit volgde ik een cursus mindfulness en dat is er ook een item.
  Alleen..... durf ik het wel eens vergeten :-)
  Goed om het in mijn herinnering te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder